ECS: FaZe – NiP

Kohde voimassa 10.5.2018, 20.00

Kohde sulkeutunut

ECS: FaZe – NiP

Viimeisiä otteluita viedään Faceitin ECS Leaguessa. Tänään on monta ottelua luvassa, joista me keskitymme FaZe – Ninjas in Pyjamas ottelupariin ja ensimmäiseen karttaan, joka on Overpass. FaZe tulee tähän otteluun rankan Sydneyssa pelatun IEM turnauksen jälkeen, josta joukkue kaivoi kaikkien yllätykseksi voiton. FaZe näytti olevan täysin pimennossa koko turnauksen ajan, kunnes viimein finaalissa heräsivät ja voittivat tämän hetken parhaaksi joukkueeksi luokitellun Astraliksen 3-0.
 
Molemmat joukkueet tarvitsevat voittoja kipeästi päästäkseen Wembleyssä pelattaviin ECS finaaleihin. FaZella otteluita on jäljellä 6, ja NiP:llä 4. Joukkueet ovat tasapisteissä sijoilla 4 ja 5. Tämä ottelu on siis melkein elintärkeä turnaukseen pääsyn kannalta.
 
Samalla kun FaZe pelasi pitkää turnausta, on NiP harjoitellut kotona ja varmasti seurannut FaZen otteita todella tarkasti. NiP:llä on iso etu tähän otteluun lähdettäessä, sillä FaZe:n pelaajat ovat saapuneet turnauksesta viimeistään vasta eilen ja lentomatka Australiasta ei ole ollut lyhyt yhtään kellekään.
 
FaZe on mielestämme turnausvoitostaan huolimatta erittäin hukassa pelissä. Heidän peliään katsoessa huomaa, että xizt ei ole selvästikään vielä sopeutunut omaan rooliinsa täydellisesti ja kommunikaatiossa on virheitä. Näyttäisi myös, että rain ja niko eivät ole heidän parhaassa kunnossaan, joka vaikuttaa FaZen suoriutumiseen todella paljon. Toki he heräsivät Sydneyn finaaliin, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa tähän peliin millään tavalla. Ero offline ja online peleissä on kuin yöllä ja päivällä varsinkin puhuttaessa turnauksen finaalista, joten annan edun tähän otteluun Ninjoille, jotka ovat saaneet seurata FaZea koko turnauksen ajan.
 
NiP on parantanut jatkuvasti Denniksen tulon jälkeen. Viimeisestä neljästä pelistään Overpassissa joukkue on voittanut neljä, joten joukkue on parantanut tekemistään selvästi. NiP on kairannut voitot Astraliksesta, Mousesportista, Natus Vincerestä ja FaZe:sta. Kaikki ovat selvästi top 5 joukkueita, joten tulokset ovat vähintäänkin maittavia.
 
FaZe:lta taas löytyy erittäin niukka voitto Renegadesista, Niukka voitto Sydney finaalissa Astraliksesta, häviöt G2, Cloud9 ja Fnaticille. FaZen tekeminen Overpassissa on näyttänyt muutenkin ennen Sydneyn finaalia aivan kamalalta, ja Sydneyn finaalille emme anna painoarvoa, sillä kuten mainitsimme on ero offlinen ja onlinen välillä kuin yöllä ja päivällä.
 
Uskomme, että FaZe:n tekeminen ei ole täysin kunnossa varsinkaan Sydneyssä pelatun turnauksen jälkeen. NiP:llä on iso etu, koska ovat voineet harjoitella kotoa käsin. Overpass on myös ollut viime aikoina FaZe:lle huono kartta, kun taas Ninjat ovat parantaneet siinä jatkuvasti. Lähdemme pelaamaan tähän otteluun NiP:n voittoa.
 
Meidän pelivalintamme:
Ninjas in Pyjamas ML @ 2,40