Champions Hockey League: Kärpät – Grenoble

30.08.2019, 19.00;1.10

Kohde sulkeutunut

Champions Hockey League: Kärpät – Grenoble

Oulun Kärpät avaa kauden 2019/20 CHL-taipaleensa perjantaina pelattavassa ottelussa, jossa vastaan asettuu Ranskan hallitseva mestari Grenoble. Illan kotijoukkue Kärpät saa kilpailuun todellisen lentävän lähdön, sillä oululaiset pääsevät pelaamaan kaksi ensimmäistä otteluaan kotikaukalossaan Oulun Raksilassa. Erittäin kovatasoisessa lohkossa äärimmäisen tärkeää olisikin, että Kärpät onnistuisi voittamaan sekä perjantain ranskalaisvastustajansa että sunnuntaina vastaan asettuvan Bernin.

 

Grenoble lohkon altavastaaja

 

Ranskan hallitsevaa mestaria Grenoblea voisi ilman minkäänlaista vähättelyä kutsua kovatasoisen E-lohkon altavastaajaksi. Kymmenen vuoden tauon jälkeen Ranskan mestaruuden voittanut joukkue on kuitenkin valmis ja halukas kiusaamaan itseään suurempia joukkueita. Viimeisin osoitus joukkueen sisukkuudesta nähtiin viime kevään pudotuspeleissä, kun joukkue onnistui kaatamaan tasaisessa finaaliparissa viime kaudella CHL:ssäesiintyneen Rouenin voitoin 4-3. Grenoblen tämän syksyistä tilannetta voisi kuvailla hieman vastaavaksi kuin, missä Rouen oli ennen viime kauden alkua. Tuolloin myöskin Kärppien lohkossa pelannut, ja altavastaajana lohkoon lähtenyt Ranskan mestari onnistui ottamaan lohkosta toisen jatkopaikan.

 

Grenoble on menettänyt kesän aikana osan parhaista pelaajistaan, mutta ei onnekseen kaikkia. Yksi tärkeimmistä jääjistä oli joukkueen kapteeni Joel Champagne. Isokokoinen kanadalaissentteri on ollut kahden viime kauden aikana yksi Ranskan liigan tehokkaimmista pelaajista, ja urallaan myöskin yhden AHL-kaudenpelanneen kanukin luulisi sopivan hyvin myös kovempitasoisiin CHL-peleihin.

 

Toinen joukkueen tunnetummista pelaajista on Liiga-jäiltäkin tuttu Damien Fleury, joka on viettänyt kiekkokiertolaisen elämää ympäri Eurooppaa. Liigan puolella 33-vuotias ranskalainen on edustanut Rauman Lukkoa ja Vaasan Sportia. Grenobleen lähes 10 vuoden tauon jälkeen viime kaudeksi palannut Fleury iski viime kaudella 47 tehopistettä Ranskan liigassa.

 

Yhteensä Grenoblella on pelaajaringissään peräti kahdeksan pelaajaa joko Yhdysvalloista tai Kanadasta. Joukkueen maalia vartioi puolestaan 25-vuotias tshekki Lukas Horak, joka aloittaa nyt jo neljännen kokonaisen kautensa Grenoblen maalilla.

 

Grenoble on ehtinyt hakemaan virettä tulevalle kaudelle jo viiden pelatun harjoitusottelun muodossa. Ranskalaisia, sveitsiläisiä, itävaltalaisia ja unkarilaisia vastustajia vastaan joukkue on onnistunut ottamaan varsin maalirikkaiksi muodostuneissa otteluissa kolme voittoa ja kaksi tappiota. Komein merkkipaalu joukkueen osalta on ollut vain viikko sitten tullut 8-0 voitto itävaltalaista Villachia vastaan. Joukkueen tähtipelaajiin lukeutuva Fleury iski ottelussa kolme maalia.

 

Kärpät janoaa lohkovoittoa

 

Viime keväänä pudotuspeleissä pettymyksen kokenut Oulun Kärpät on uudistunut kovalla kädellä kuluvan kesän aikana. Joukkue on menettänyt riveistään mm. viime kauden maalivahtikaksikkonsa, puolustuksen tukipilarit Atte Ohtamaan, Teemu Kivihalmeen ja Jani Hakanpään, maalintekovoimaa Ville Leskisen ja Oskar Osalanmuodossa, sekä nuorta verta ja liikettä Aleksi Heponiemen ja Rasmus Kuparin lähdön myötä.

 

Aukkoja on pystytty tähän mennessä paikkaamaan etenkin hyökkäysosastolla, jonne Kärpät on onnistunut naaraamaan kokeneen paluumuuttajan Janne PesosenFloridan organisaatiosta saapuneen Juho Lammikon, sekä paluun Ouluun tekevän Jesse Puljujärven. Puolustusta joukkue on vahvistanut AHL:stä saapuneella Ludwig Bygströmillä, sekä Lukon tehopuolustajalla Jakub Krejcikillä.

 

Ennen tosipelien alkua joukkueen suurin kysymysmerkki seisoo maalitolppien välissä. Veini Vehviläinen ja Jussi Rynnäs on korvattu täksi kaudeksi slovakialaisella Patrik Rybárilla, jolla on allaan varsin keskinkertainen kausi AHL:ssä. Rybárin luukkuvahtina toimii puolestaan nuori Justus Annunen, joka on myöskin huipputasolla kääntämätön kortti.

 

Muutoksistaan huolimatta Kärpät on saanut koneensa käyntiin varsin kiitettävästi elokuussa alkaneella harjoituskaudella. Liigasta tutut vastustajat KalPa ja TPS kaatuivat kesän ensimmäisissä harjoitusotteluissa selkein lukemin ja ruotsalaista Luleå:ta vastaan oululaiset taipuivat vain niukasti maalein 2-3.

 

Kärpät selkeä ennakkosuosikki, mutta…

 

Kärpät ja Grenoble eivät ole kohdanneet toisiaan historioidensa aikana vielä kertaakaan. Jonkinlaista osviittaa joukkueiden tasoerosta voi kuitenkin hakea viime syksyltä, jolloin Kärpät kohtasi silloisen Ranskan mestarin, ja Grenoblen viime kevään finaaliparissa kohdanneen Rouenin. Oululaiset kaatoivat ranskalaisvieraansa kotikaukalossaan selvästi maalein 4-0, mutta Ranskassa pelatussa toisessa ottelussa isännät piinasivat vieraitaan aina loppuhetkille saakka. Rouen johti ottelua lähes puoliväliin asti, ja onnistui pitämään eron maalin suuruisena aina ottelun kahdelle viimeiselle minuutille saakka. Vasta Nicklas Lasun tyhjään maaliin viimeistelemä 4-2 osuma antoi Kärpille mahdollisuuden hengähtää.

 

Kärpät on Raksilassa pelattavassa kotiottelussaan suuren ennakkosuosikin asemassa, mutta vasta kauden ensimmäisessä tosipelissä piilee aina omat vaaransa. Mikäli kotijoukkue ei ole ottelussa mukana sataprosenttisesti, on Grenoblella kaikki mahdollisuudet ainakin kiusata isompaansa.

 

Mistä näet ottelun?

 

Kärppien alkukauden virettä pääset seuraamaan itse ottamalla ottelun seurantaan Telia TV:n kautta. Kello 19.00 alkava ottelu on nähtävissä suorana myöskin sekä NordicBetin että Unibetin kautta. Molemmat sivustot esittävät kaikki kauden CHL-ottelut maksutta suorina nettistriimeinä.

 

Mobilebet tarjoaa huikeaa 400% talletusbonusta uusille asiakkaille! Saat vain 10€ talletuksella  peräti 50€ pelirahaa!

 

1. Siirry kampanjasivulle→ TÄÄLTÄ

2. Valitse sivulta 400% Tervetuliaisbonus– Talleta 10€, minkä jälkeen saat 50 € pelattavaksi.

3. Panosta kaikki Kärppien voitolle!

4. Kun Kärpät voittaa kotonaan, sinä olet tehnyt 10eurolla peräti 55 euroa !