EM-Karsinta: Boston-St.Louis | 20.00!

13.06.2019, 03.00;20.00

Kohde sulkeutunut

EM-Karsinta: Boston-St.Louis | 20.00!

Stanley Cupin finaalit huipentuvat keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun Boston Bruins isännöi St. Louis Bluesia seitsemännessä finaaliottelussa. Jännittävässä finaaliparissa joukkueiden väliset voimasuhteet ovat heitelleet ottelusta toiseen laidasta laitaan ja tästä johtuen selkeää ennakkosuosikkia ratkaisevaan finaaliin on hankalaa löytää.

 

Ratkaisevasta seitsemästä ottelusta on helppo maalailla etenkin joukkueiden maalivahtien välistä näytöstä. Maalit tulevat olemaan ratkaisevassa ottelussa kortilla ja ratkaisu voidaankin hyvin nähdä niinkin pienillä marginaaleilla kuin sillä, että kummalle joukkueiden hyvin suoriutuneista maalivahdeista sattuu siunaantumaan parempi päivä tolppien välissä.

 

Bostonin puolelta Tuukka Rask on ollut joukkueelle kaikki kaikessa läpi koko pudotuspelikevään ajan. Tasaisesti ottelusta toiseen torjunut Rask pelasi finaalisarjan parhaan ottelunsa tärkeään paikkaan, kun savonlinnalaisvahti onnistui lähestulkoon nollaamaan Bluesin kotikaukalossaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Pudotuspelien parhaan pelaajan palkinnosta toden teolla taisteleva Rask voikin lähteä mestaruuden ratkaisevaan kotiotteluun itseluottamusta uhkuen.

 

Ajoittain mahtavaan vireeseen yltynyt tulokasvahti Jordan Binnington on ollut finaalisarjassa Raskia epävarmempi. Binnington on pelannut finaalisarjassa ainakin kaksi hieman heikompaa ottelua ja etenkin kuudennen ottelun voittomaaliksi jäänyt Brandon Carlon siniviivasta lähettämä helppo kuti tulee painamaan tulokasvahdin mieltä vielä pidemmän aikaa.

 

Kokemus puhuu selvästi jo kymmenettä kokonaista kauttaan NHL:ssä torjuvalle Raskin puolesta. Aiempien kausien tavoin Rask on lisäksi onnistunut nostamaan perustasoaan nimenomaan kevään otteluissa. Raskin 94% hipova torjuntaprosentti on huippuluokkaa ja kertoo ennen kaikkea tasaisista otteista. Ensimmäistä kauttaan NHL:ssä torjuvalla Binningtonilla heilahteluja otteista löytyy huomattavasti enemmän ja tämä näkyy myös tilastoissa. Binningtonin torjuntaprosentti on lähes 3 prosenttiyksikköä Raskin vastaavaa alhaisempi ja päästettyjä maalejakin tulokkaalta löytyy lähes 0,6 enemmän ottelua kohden.

 

Hyökkäyspään osalta kumpikaan joukkue ei ole onnistunut saamaan parasta irti etenkään ykkösketjuistaan. Bruinsille tärkeitä osumia iskenyt Brad Marchand on ollut osassa otteluista parhaimmillaan, mutta etenkin kokeneelta Patrice Bergeronilta olisi edelleen lupa odottaa paljon enemmän. Bluesin puolelta ykkösketjun Tarasenko ja Schwartz ovat osuneet kevään otteluissa yhteensä 23 otteeseen, mutta ykkösen keskellä pelaava Brayden Schenn on jäänyt 11 pisteellään valitettavan vaisuksi. Bluesin hyökkäyspäässä tulosvastuuta onkin joutunut kantamaan viime otteluissa lähestulkoon yksin kakkosketjua johtava Ryan O’Reilly, joka on iskenyt kevään peleissä jo 21 tehopistettä.

 

Stanley Cup finaalit ovat tähän mennessä osoittaneet, että kotiedulla ei tässä ottelusarjassa ole suurta merkitystä. Joukkueet ovat edenneet ottelusarjassa voittoihin lähes tasatahtiin ja huolehtimatta sen enempää siitä, onko ottelu pelattu Madison Square Gardenissa vai Enterprice Centerissä. Bruinsin leveämpi hyökkäyspään materiaali ja huippuvireinen Tuukka Rask kääntävät vaakakuppia keskiviikkoillan kotijoukkueen puoleen. Kaiken järjen mukaan Rask tulee vetämään kahdesta maalivahdista pidemmän korren keskiviikon ottelussa ja tämä on todennäköisesti riittävä tekijä kääntämään ottelusarjan niukasti Bostonin eduksi.

 

Viimeinen finaali pelataan aiempien otteluiden tapaan kello 3:00 Suomen aikaa alkaen ja Viasatilla äänessä on totuttuun tapaan Tampereen duo Antti Mäkinen ja Ville Nieminen.

 

 

Hyödynnä MrGreenin tarjous, niin saat 20 kertaisena rahasi takaisin Bostonin voittaessa!

 

1. Klikkaa itsesi kampanjasivulle ja luo pelitili  -> TÄSTÄ

2. Talleta pelitilillesi rahaa ja aseta vetosi Bostonin voitolle! 

3. Jos Boston voittaa, niin saat rahasi takaisin 20 kertaisena!