Jääkiekon SM-liiga: Ilves – Kärpät | 2.30!

20.09.2019, 18.30;2.30

Kohde sulkeutunut

Jääkiekon SM-liiga: Ilves – Kärpät | 2.30!

Liigassa pelataan perjantaina jälleen täysi seitsemän ottelun kierros. Etukäteen ajatellen yksi illan mielenkiintoisimmista peleistä on Tampereen Ilveksen ja Oulun Kärppien välinen kohtaaminen Tampereen Hakametsässä. Liigan kärkikahinoihin ennakoiduista joukkueista Ilves jahtaa vielä kauden avausvoittoaan, kun taas Kärpät pyrkii jo heti alkukaudesta Liigan piikkipaikalle.

 

Erikoistilanteet Ilveksen nousu ja tuho alkukauden aikana

 

Kesän aikana kovasti vahvistunut Ilves on aloittanut kautensa murheellisesti. Kolmen ottelukierroksen jälkeen kissapetojen pistesaldo näyttää edelleen puhdasta nollaa ja harjoituskaudella nähdystä hurmoksesta ei ole ollut jäljellä paljoakaan.

 

Edellisen kerran Tupsukorvat esiintyivät Tampereen Hakametsässä keskiviikkona. Selkeänä ennakkosuosikkina TPS:ää vastaan pelattuun otteluun lähteneen Ilveksen peliesitys jäi kuitenkin vaisuksi ja kissapedot taipuivatkin kotihallissaan ansaitusti maalein 2-4. Ilveksen maaleista ottelussa vastasivat liigauransa avausmaalin viimeistellyt Eetu Päkkilä ja mainiota alkukautta pelaava Joose Antonen.

 

Neljä pistettä kauden kolmeen ensimmäiseen otteluun tehnyt Antonen on Ilveksen alkukauden paras pistemies ennen nuorta Matias Maccellia, jolla kasassa on kolme maalisyöttöä.

 

Ilveksen maalilla Ville Kolppanen torjui keskiviikon ottelussa 29 laukausta, mutta oli lopulta voimaton turkulaisten myllytyksen edessä. Kaikki kolme ottelua Tupsukorvien maalia vartioinut Kolppanen on joutunut antautumaan alkukauden aikana jo 13 otteeseen ja voikin olla, että paluun Tampereelle viikolla tehnyt Lukáš Dostál nähdään tamperelaisten maalilla jo perjantai-iltana.

 

Ilves on ollut alkukauden aikana koko Liigan paras ylivoimajoukkue. Tupsukorvat ovat käyttäneet miesylivoimansa edukseen lähes 40 prosentin tehokkuudella. Toisaalta Ilveksen alivoima on ollut kirkkaasti Liigan heikointa. Joukkue on nimittäin onnistunut selvittämään tähän mennessä ainoastaan 40% alivoimistaan ilman takaiskuosumaa.

Kärppien rutiini kovaa luokkaa

 

Jos on Ilveksen alkukausi ollut mollivoittoinen, niin sama ei päde Liigan ylivoimaiseen mestarisuosikkiin Oulun Kärppiin. Oululaisten alkukausi on sujunut voitokkaissa merkeissä. Liigan avauskierroksella pienpedot kaatoivat hallitsevan mestarin HPK:n vieraskaukalossa. Lauantaina Oulun Raksilassa taipumaan joutui puolestaan Vaasan Sport ja keskiviikkona Mikkelin Jukurit.

 

Aivan parhaimmilleen Kärpät ei ole vielä alkukauden aikana yltynyt. Tästä parhaana osoituksena voidaan pitää keskiviikon ottelua Jukureita vastaan, jossa vieraat pitivät maalin johtoaan aina kolmannen erän puoliväliin saakka. Radek Koblizek toi isännät ottelussa 1-1 tasatulokseen kolmannen erän yhdeksännellä minuutilla ja ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan jatkoajalta, jossa ratkaisijaksi nousi kahden pisteen iltaa viettänyt puolustaja Shaun Heshka.

 

Kärppien maalia vartioinut Justus Annunen suoriutui urakastaan jälleen kiitettävästi, pysäyttäen reilun 60 minuutin aikana 25 kohti tullutta kiekkoa. Annunen on pysäyttänyt kiekkoja kahdessa pelaamassaan ottelussa yli 94 prosentin varmuudella. Kärppien tehopelaajia ovat alkukauden aikana olleet keskiviikkona maalinteosta vastannut Heshka, uudet hankinnat Jesse Puljujärvi ja Juho Lammikko, sekä kokenut Jussi Jokinen, jotka ovat kaikki summanneet alkukauden aikana kolme tehopistettä.

 

Kärppien osalta ylivoima on ollut alkukauden aikana kohtuullisella tasolla. Joukkue on onnistunut käyttämään miesylivoimat hyödykseen yli 20 prosentin tehokkuudella. Joukkueen alivoima on puolestaan ollut alkukaudesta täyttä timanttia. Omiin ei nimittäin ole miesvajaalla pelatessa livahtanut vielä yhtäkään kiekkoa.

Kärpät vaikea vastustaja Ilvekselle

 


Kärpät on ollut Ilvekselle todella haastava vastustaja edellisillä kausilla. Peräti 14 edellistä kohtaamista on päättynyt oululaisjoukkueen juhliin. Edellisen kerran Ilves juhli voittoa joulukuun 3. päivänä joukkueen haettua täydet kolme vieraspistettä Oulun Raksilasta. Viimeisin kotivoitto löytyykin sitten vielä kauempaa, sillä edellisen kerran Tupsukorvat ovat juhlineet voittoa Tampereen Hakametsässä tammikuun 5. päivänä vuonna 2015.

 

Edellisellä kaudella joukkueiden väliset keskinäiset kohtaamiset olivat äärimmäisen tasaisia sekä runkosarjassa että puolivälieräparissa, mutta Kärpät onnistui siitäkin huolimatta viemään nimiinsä kaikki kahdeksan joukkueiden välistä kohtaamista.

 

Ilveksen kokoonpano edellisessä ottelussa:

Eemeli Suomi – Robert Leino – Matias Maccelli
Teemu Lepaus – Panu Mieho – Joose Antonen
Teemu Rautiainen – Samuli Vainionpää – Joona Ikonen
Eetu Päkkilä – Erik Ahopelto – Jasse Ikonen

Kalle Maalahti – Lassi Thomson
Jarkko Parikka – Oskari Laaksonen
Niko Peltola – Santeri Hatakka
Tuomas Salmela

Ville Kolppanen
(Eetu Mäkiniemi)

 

Kärppien kokoonpano edellisessä ottelussa:

Tuukka Tieksola – Juho Lammikko – Jesse Puljujärvi
Mika Pyörälä – Janne Pesonen – Jussi Jokinen
Jari Sailio – Michal Kristof – Radek Koblizek
Sami Anttila – Tino Metsävainio – Otto Karvinen

Jakub Krejcik – Shaun Heshka
Ludwig Byström – Mikko Niemelä
Lasse Kukkonen – Topi Niemelä
Aleksi Mäkelä

Justus Annunen
(Patrik Rybár)

 

Mistä näet ottelun?

 

Ilveksen ja Kärppien välinen ottelu pyörähtää käyntiin Tampereen Hakametsässä kello 18.30 alkaen. Ottelua voi seurata totuttuun tapaan suorana Telian välityksellä. Telian lisäksi Veikkaus esittää ottelun suorana VeikkausTV:ssä. Ottelua voi seurata maksutta Veikkauksen pelitilin kautta.

 

 

Mobilebet tarjoaa huikeaa 400% talletusbonusta uusille asiakkaille! Saat vain 10€ talletuksella  peräti 50€ pelirahaa!

1. Siirry kampanjasivulle→ TÄÄLTÄ

2. Valitse sivulta 400% Tervetuliaisbonus– Talleta 10€, minkä jälkeen saat 50 € pelattavaksi.

3. Panosta kaikki Kärppien voitolle kertoimella 2,30

4. Kun Kärpät voittaa sinä voitat kympillä 115€ ! ( 50x 2,30)