MM-lätkä: Ruotsi-Venäjä | 2.10!

Kohde voimassa 21.05.2019, 21.15;2.10

Kohde sulkeutunut

MM-lätkä: Ruotsi-Venäjä | 2.10!

Suomen hävittyä yllättäen Saksalle päivällä Ruotsin ja Venäjän kohtaamiseen tuli entistä enemmän panosta. Nyt kun Suomi jää lohkossa todennäköisesti toiseksi, niin jos Ruotsi ei onnistu yllättämään Venäjää tänään, se kohtaa kohtaa Suomen pudotuspeleissä torstaina. Venäjä tarvitsee ottelusta vain yhden pisteen varmistaakseen lohkovoiton ja kohdatakseen Saksan pudotuspeleissä.

 

Ruotsi on William Nylanderin johdolla parantanut peliään kisojen mittaan. Alun yllätystappion jälkeen Tsekeille se on voittanut kaikki ottelunsa. Joukkue on kuitenkin ollut vaikeuksissa etenkin Sveitsiä ja Tsekkiä vastaan. Ruotsi onnistui kääntämään Sveitsi ottelun voitoksi vasta viimeisen kympin aikana. Suurin ongelma Ruotsilla on ollut puolustuspäässä. Vaikka joukkue on läpsytellyt pikkumaita kumoon kovaa kyytiä, on sen tasoiselle joukkueelle 14 päästettyä maalia suuri lukema kuuden ottelun jälkeen MM-kisojen alkulohkossa.

 

Ruotsi pelaa toisen ottelun kahteen päivään ja se olisi varmasti halunnut päästä eilen helpommalla Latviaa vastaan. Ottelu oli todella tasainen ja Ruotsi joutui tekemään kaikkensa voittaakseen ottelun. Lopulta ottelu kääntyi Ruotsin hyväksi 5-4.  Ennen Latvia-ottelua Ruotsi selvisi säikähdyksellä Sveitsiä vastaan, kun se voitti tasaisen kamppailun niukasti 4–3-lukemin. Kisojen avauksessa Ruotsi hävisi Tšekille numeroin 5–2.

 

Tänään Ruotsi tulee olemaan todella vaikeuksissa, kun vastaan asettuu kisojen ylivoimaisesti paras joukkue Venäjä. Venäjä on päästänyt koko kisoissa vain 3 maalia ja tehnyt jo peräti 27 kappaletta. Joukkue on täynnä maailman parhaita pelaajia, joten Ruotsin puolustuksen täytyy parantaa huikeasti, jos se aikoo voittaa ottelun. Ruotsi kaipaa myös onnistumisia pistepörssiä johtavalta William Nylanderilta (4+11=15). Ottelusta onkin uumoiltu Venäjän Nikita Kutserovin ja Ruotsin William Nylanderin välistä showta.

 

Venäjä lähtee suurena suosikkina otteluun ja haluaa varmasti päättää alkulohkon selkeään voittoon. Voittamalla tänään Venäjän tie finaaliin helpottuu huomattavasti. Ottelu tulee varmasti olemaan todella vauhdikas ja Venäjä onnistuneen maalinteossa jokaisessa erässä. Ottelun paras pelikohde on Venäjän voitto sekä tulosvetoon 3,4,5-1,2