MM-lätkä: Suomi-Ruotsi | 3.55!

23.05.2019, 21.15;3.55

Kohde sulkeutunut

MM-lätkä: Suomi-Ruotsi | 3.55!

Jääkiekon MM-kisat ovat edenneet pudotuspeleihin saakka ja ensimmäisellä kierroksella Suomi kohtaa Ruotsin. Nyt tarvitaan koko Suomen joukkueelta venymistä ja Kevin Lankisen täytyy pelata turnauksen paras peli, jotta Suomi voi voittaa.

Suomi menetti tiistaina loistavat mahdollisuudet lohkovoittoon pelaamalla umpisurkean ottelun Saksaa vastaan. 2-4 tappio meinasi, että Suomi sijoittui vasta toiseksi lohkossa ja jo ennen illan päätöskierrosta oli selvää, että vastus on todella paljon kovempi kuin Sveitsi. Lopulta B-lohkon kolmoiseksi sijoittui Ruotsi, jonka siis Suomi nyt kohtaa. Ruotsilla olisi ollut vielä mahdollisuudet jopa lohkovoittoon ohi Tsekin sekä Venäjän, jos se olisi pystynyt voittamaan maanantaina Venäjän. Ottelu alkoi Ruotsin kannalta hyvin, sillä se johti 1-0 ensimmäisen erän jälkeen. Erätauon aikana tapahtui kuitenkin kummia, sillä Venäjä iski peräti 6 maalia Ruotsin verkkoon toisessa erässä. Kolmannessa erässä Venäjän otteista huomasi, että joukkue ei pelannut enään täysillä ja loppulukemat 7-4 olisivat todellisuudessa voineet olla paljon suuremmat. Ruotsin kannalta huolestuttavaa on edelleen heikko puolustuspelaaminen sekä maalivahtien epärointi. Venäjä onnistui kerta toisensa jälkeen luistelemaan Ruotsin puolusjien läpi ja tekemään maaleja jopa leikitellen. Jos Ruotsi ei paranna puolustuspelaamistaan, niin Suomi saattaa hyvinkin iskeä suuren määrän maaleja.

Suomi oli ennen maanantain Saksa peliä pelannut jopa yli odotusten. On todettava, että NHL:n starojen puuttuminen on lopulta voinut olla ihan hyvä asia Suomen joukkueella. Leijonat ovat voineet pelata vapautuneemmin ilman sen suurempia paineita, ja tämä on tuottanut mukavasti tulosta. Nyt vastaan asettuva Ruotsin nippu on täynnä NHL vahvistuksia, mutta silti joukkue ei ole loistanut. Nylander sekä Ekman-Larsson ovat useassa ottelussa olleet Ruotsin kantavia voimia, mutta eivät hekään pysty jokaisesa pelissä tekemään maaleja.  Jos Suomi saa pelin alusta saakka toimimaan, niin yllätysmahdollisuus on ilmassa. Kaapo Kakko on pelannut ensimmäisten pelejen jälkeen heikommin, mutta varmasti syttyy kun tosipelit käynnistyvät. Onnistumia kaivataan myös kaksikolta Pesonen-Tyrväinen, jotka viimeistelivät Suomen ainoat maalit Saksaa vastaan.

Ottelun paras pelikohde sinivalkoisilla laseilla katsottuna on Suomen voitto jatkoaika mukaanlukien kertoimella 3,55. Kerroin on mielestämme selkeä ylikerroin, ja todellisen kertoimen kuuluisi olla enemmän 2,90 luokkaa.