Jalkapallovedonlyönti

Jalkapallo on yksi suosituimmista ja seuratuimmista lajeista vedonlyönnin puolesta. Kohteita otteluihin löytyy tolkuton, mutta lajin heikkous on, että monesti raha ratkaisee. Pelaajien siirtohinnat ovat kasvaneet jo satoihin miljooniin. Taloudellisesti parhaiten pärjäävät joukkueet usein menestyvät myös parhaiten. Tätä ei tasoiteta millään draft-systeemeillä, kuten NHL:n, NBA:n ja MLB:n puolella. Harvemmin heikomman talouden omaava joukkue menestyy suurseurojen tavoin.

 

Pikalinkit: Tilastot ja ennakkotiedotSarjataulukotKokoonpanot ja poissaolotVedonlyöntikohteet

 

Jalkapallo on todella hidastempoinen laji. Mielenkiintoista on seurata otteluita, joissa suosikki lähtee takaa- ajo asemasta, sillä näissä otteluissa aina sattuu ja tapahtuu. Puolestaan perus liiga-otteluissa pelit menevät usein kyttäilyksi ja nysväämiseksi, mikä tekee ottelun seuraamisesta suorastaan tuskaa. Tietenkin tämä on mielipide kysymys.

 

Ennen ottelua lyötävät vedot, eli prematch-vedot ja live-vedonlyönti ei lajissa juurikaan eroa. Jalkapallossa ennakkoasetelmat määräävät myös pitkälti ottelun kulun, ja tästä syystä on helppo lähteä lyömään otteluun myös livessä, mikäli ottelu on seurannassa. Puolestaan otteluissa, joissa panos on korkea, ja esimerkiksi altavastaaja tekeekin ensimmäisen maalin, niin tilanne muuttuu, ja pystyy hakemaan turva- vetoja sekä lisätienistejä livestä. Muistathan että yleisen vedonlyöntioppaamme löydät täältä!

Tilastot ja ennakkotiedot

 

Edelliset ottelut ja kohtaamiset

Nämä tiedot antavat suuntaa, miten joukkueella menee. Edellisten otteluiden perusteella voi hieman arvioida, mitä tuleman pitää. Eli onko ottelusta tulossa maalirikas, vai mennäänkö vähämaalisella pelillä. Kohtaamiset kannattaa huomioida vain kuluvan kauden ajalta, sillä kokoonpanot muuttuvat vuosien saatossa. Myös valmentajan vaihtuminen muuttaa pelityyliä melkoisen suuresti, sillä jokaisella valmentajalla on oma tyylinsä peluuttaa joukkuetta.

 

Sarjataulukko, kuntopuntari, koti- ja vierastilastot

Kauden tilastot, joukkueen vire ja erinäiset muut tilastolliset tekijät saa selville sarjataulukosta ja kuntopuntarista. Kuntopuntari ei ole tarkka, koska joukkue on voinut pelata heikompia vastaan viimeisimmissä peleissä, ja onkin näin loogisesti ajateltuna korkeammalla kuntopuntarissa. Eli mikäli kuntopuntaria vilkuilee enemmän, niin kannattaa myös vilkaista, että ketä vastaan on viimeaikoina pelailtu.

 

Sarjataulukosta löytää kauden kokonaistilaston. Kaikki tehtyjen ja päästettyjen maalien määristä, aina koti- ja vieraspelaamiseen. Sarjataulukko on kuitenkin se, joka antaa mustaa valkoisella joukkueen tilanteesta kuluvalla kaudella. Sarjataulukko on paras työkalu myös, kun alkaa miettimään onko joukkueilla panosta kyseisessä ottelussa. Tällä tarkoitan siis sitä, että tilanne saattaa olla näin: voitolla voi pysyä sarjassa tai päästä pelaamaan ylempään liigaan, kun puolestaan tappiolla voi vaikka pudota alemmalle sarjatasolle. Kaikki kannattaa huomioida tilastoista lähtien, kun alkaa kohteet ovat tutkinnassa. Juuri nyt katseet kannattaa kiinnittää jalkapallon mm 2018 sarjataulukoihin, sillä kyseessä on vuoden kovin jalkapallotahatuma!

 

Kokoonpanot ja poissaolot

Kaikilla joukkueilla on ne omat tähtensä, joiden poissaolo vaikuttaa sekä tunnelmaan, mutta myös joukkueen tasoon laskevasti. Poissaoloilla on kuitenkin kaikkissa joukkuelajeissa suuri merkitys pelinkulun, ja pelaamisen kannalta. Jalkapallossa hyvä puoli on se, että avauksesta jos joku on poissa, saa vaihtopenkki näytönpaikkoja ja jalkaa oven väliin. Totta kai mikäli pelaaja onnistuu näyttämään, että hänellä on paljon annettavaa, niin hänet kokoonpanoon otetaan. Kaiken tämän selittelyn jälkeen pääsenkin siis siihen, että vaikka avainpelaaja puuttuisi tai avauskokoonpanossa olisi puutteita, niin ennen kuin tuomitsee joukkueen, katsoo myös kuka sieltä vaihtopenkiltä paikkaajaksi tulee. Nuorilla on paljon näytön halua ja röyhkeyttä tehdä enemmän, joten vaikka kovin maalitykki poissa olisikin, niin nuori paikkaaja pyrkii kyllä täyttämään odotukset häntä kohtaan parhaansa mukaan.

 

Vedonlyöntikohteista asiaa

Jalkapalloon löytyy kohteita todella paljon. Näistä kohteista varsinkin kuuluisa ja usein vaikeasti ymmärrettävä ”Asian Handicap” tulee jalkapallon parissa todella tutuksi. Avaan hieman erilaisia kohteita jalkapallosta, mutta tuskin tarvitsee selitellä ottelun voittajan veikkausta, tai maalimääriä sen kummemmin.

 

Erilaisia kohteita jalkapalloon

Both Teams to Score – Eli tekeekö molemmat joukkueet maalin.

Half Time/Full time result – veikataan siis kuka johtaa puoliajalle mentäessä, ja kuka lopulta voittaa ottelun.

 

Draw No Bet (DNB) – Tässä veikataan kumpi joukkue voittaa, ja mikäli tulos on tasapeli, niin panos palautetaan. Kertoimet ovat tietenkin huonommat, kuin kolmen suunnan voittajavedossa.

 

Timecast, Wincast, Scorecast

 

Näissä kohteissa veikataan maalintekijän lisäksi ottelun lopputulosta, tulosvetoa tai maalintekoaikaa.

 

Timecast – Maalintekijä + maalinteko aika Esim. Romelu Lukaku, 1-20min

Wincast – Maalintekijä + ottelun tulos 1×2 Esim. Romelu Lukaku, tasapeli (X)

Scorecast – Maalintekijä + tulosveto Esim. Romelu Lukaku, 1-1

Kertoimet näissä vedoissa ovat usein korkeat, mutta osumisen todennäköisyys on myös paljon pienempi.

 

Asian Handicapit, 3-Way handicapit ja muut ”perinteiset” kohteet löydät selityksineen oppaamme ”peruspaketista”. Eli sieltä löytää tietoa vasta-alkajalle ja myös vähän kokeneemmalle.

 

Parhaat peliyhtiöt jalkapallon betsaamiseen

 

Bet365, sekä totta kai kaikki ”brittisivustot”, sillä onhan jalkapallo heidän leipälajinsa. Muista kuitenkin tarkistaa kaikki vedonlyöntibonukset!