Africa Cup Of Nations: Egypti-Kongo | 1.36!

26.06.2019, 23.00;1.36

Kohde sulkeutunut

Africa Cup Of Nations: Egypti-Kongo | 1.36!

Jalkapallon Afrikan-mestaruuskilpailut jatkuvat keskiviikkona lohkovaiheen toisilla otteluilla. Keskiviikkoillan päättävässä ottelussa turnausisäntä Egypti pyrkii varmistamaan jatkopaikkansa A-lohkosta, kun se kohtaa turnauksen tappiolla avanneen Kongon demokraattisen tasavallan.

 

Egypti avasi oman turnausurakkansa viime viikonloppuna kaatamalla Zimbabwen lukemin 1-0. Otteluun suurena suosikkina lähteneen kisaisännän peliesitys jätti jonkin verran toivomisen varaa, mutta Egyptin päävalmentaja Javier Aguirre korosti ottelun jälkeen kolmen pisteen olevan ainoa asia, jolla on tässä vaiheessa konkreettista merkitystä.

 

Egypti loi ottelussa tilanteita, joista vuorollaan pääsivät nauttimaan mm. Marwan Mohsen, Abdallah El-Said, sekä joukkueen johtotähti Mohamed Salah. Hyökkäyspään kolmikon ruuti oli ottelussa kuitenkin märkää ja Egyptin ainoaksi maaliksi ottelussa jäi lopulta Trezeguetin ensimmäisen jakson lopulla iskemä osuma.

 

Niukan voittonsa myötä Egypti jatkoi vahvaa putkeaan Afrikan-mestaruuskisoissa; joukkue on hävinnyt 26 viimeisestä mestaruuskisoissa pelatuista otteluistaan ainoastaan yhden, vuoden 2017 finaalin Kameruniavastaan. Ottamalla voiton keskiviikon pelistä Egypti pääsisi jo hyvissä ajoin keskittymään turnauksen puolivälieriin.

 

Mohamed Salah ei osunut Zimbabwen tolppien väliin turnauksen avausottelussa, mutta Liverpoolin tähtihyökkääjä on ollut myös maajoukkueelle kaikki kaikessa viime aikoina. Salah on ollut osallisena neljässä Egyptin viimeisestä kuudesta tehdystä maalista. Tähtihyökkääjä on viimeistellyt näistä kaksi itse ja alustanut kaksi pelikavereilleen. Turnauksen historian menestynein maa nojaa turnauksessa hyvin pitkälti juuri Salahiin ja Liverpool-tähden yksilöpanos voi hyvinkin tuoda Egyptille maan historian kahdeksannen Afrikan mestaruuden.

 

Ennen turnausta vahvasti lohkonsa kakkospaikalle povaillun Kongon turnausavaus oli mollivoittoinen. Leoparditlähti otteluunsa Ugandaa vastaan suurena suosikkina, mutta ottelun lopputulemana oli lopulta Ugandan ansaittu 2-0 voitto.

 

Patrick Kaddu avasi ottelun maalinteon 14. peliminuutilla ja Emmanuel Okwi viimeisteli heti puoliajan jälkeen ottelun loppulukemiksi 2-0. Ottelussa ainoastaan kahdeksan laukausta aikaan saaneen Kongon osalta yllättävä avaustappio mutkistaa turnauksen jatkoa kummasti, sillä nimenomaan Ugandaa vastaan joukkueelle oli etukäteen budjetoitu voitto ja kolme pistettä, kun taas ottelu Egyptiä vastaan putoaa selvästi kategoriaan, josta pistekin olisi Leopardien osalta hyvä suoritus.

 

Historian valossa turnauksen toinen ottelu lupaa Kongolle kuitenkin hyvää, sillä joukkue ei ole hävinnyt Afrikan-mestaruuskisoissa kahta ottelua putkeen sitten vuoden 2004 turnauksen, jossa Kongo hävisi kaikki alkulohkon ottelunsa.

 

Paineet ovat ottelussa joka tapauksessa Kongon niskassa. 2015 vuoden pronssimitalistin on pystyttävä kääntämään kelkkansa ja mieluiten jopa voittamaan Egypti, mikä Leopardit mielivät jatkaa turnauksessa pudotuspelivaiheeseen.

 

Uutiset kokoonpanoista

 

Vaikka Egyptin turnausavaus jättikin peliesityksen puolesta toivomisen varaa, on todennäköistä, että Javier Aguirre jatkaa turnauksen toiseen otteluun samalla kokoonpanolla kuin turnauksen avauksessa. Mohamed Salahjatkaa joukkueen oikealla laidalla vapaassa roolissa, jossa tähtihyökkääjä tarjoaa laadukasta taustatukea hyökkäyksen piikkinä pelaavalle Marwan Mohsenille.

 

Kongon osalta muutokset ovat todennäköisempiä. Middlesbroughin hyökkääjä Britt Assombalonga saattaa hyvinkin ottaa paikkansa Kongon avauskokoonpanossa Anderlechtin Yannick Bolasien ja Beijing Guoaniaedustavan Cedric Bakambun välissä. Yhdessä varsin nimekäs hyökkäyskolmikko voi potentiaalisesti muodostaa erinomaisesti liikkuvan ja toisiaan täydentävän hyökkäyspään trion. 

 

Vuosikaudet Englannin Valioliigassa Crystal Palacea ja Evertonia edustanut Bolasie on Kongon hyökkäyspelaamisen osalta avainasemassa ja taitavalta laitahyökkääjältä odotetaankin turnauksen kahdessa seuraavassa ottelussa huomattavasti parempaa esitystä kuin vaisussa turnausavauksessa.

 

Egyptin mahdollinen avauskokoonpano:


El-Shenawy; Elmohamady, Alaa, Hegazi, Ashraf; Hamed, Elneny; Salah, El Said, Trezeguet; Mohsen

Kongon mahdollinen avauskokoonpano:


Matampi; Mpeko, Luyindama, Tisserand, Masuaku; Bokadi; Elia, Mbemba, M’Poku, Bolasie; Assombalonga

 

Lähtökohdat otteluun

 

Egypti ja Kongo eivät ole kohdanneet toisiaan peräti seitsemään vuoteen. Edellinen kohtaaminen maiden väliltä löytyy harjoitusottelusta keväältä 2012, jolloin maat päätyivät maalittomaan tasatulokseen. Viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana joukkueet ovat kohdanneet toisensa viiteen otteeseen, joista Egypti on voittanut muut neljä kohtaamista.

 

Ottelun lähtökohdat ovat hyvin pitkälti samaa luokkaa aiempiin kohtaamisiin nähden. Egypti on kotikentällään pelattavassa ottelussa suursuosikki vaisusta turnausavauksestaan huolimatta. Kongon mahdollisuudet ottelussa lepäävät Mohamed Salahin pimennossa pitämisessä ja siinä, että joukkueen varsin kyvykäs hyökkäyspää pystyy nousemaan tasolleen. Ottelun osalta katseet kannattaa kiinnittää etenkin molempien joukkueiden oikeisiin laitahyökkääjiin, eli Salahiin ja Bolasieen. Salah on kaksikosta huomattavasti suuremman profiilin pelaaja, mutta epätasaisuudesta uransa aikana kärsinyt Bolasie voi parhaimmillaan jopa ratkaista yksittäisiä otteluita omalla pelipanoksellaan.

 

Comeon.com tarjoaa huikeaa 400% talletusbonusta uusille asiakkaille! 10€ talletuksella saat peräti 50€ pelirahaa!

 

1. Siirry kampanjasivulle→ TÄÄLTÄ

2. Valitse sivulta 400% Tervetuliaisbonus– Talleta 10€, minkä jälkeen saat 50 € pelattavaksi.

3. Panosta haluamaasi kohteeseen