Africa Cup Of Nations: Nigeria- Kamerun| 1.66!

06.07.2019, 19.00;1.66

Kohde sulkeutunut

Africa Cup Of Nations: Nigeria- Kamerun| 1.66!

Kaksi Afrikan historian menestyneintä maata iskevät vastakkain Afrikan-mestaruuskisoissa, kun Nigeria ja Kamerun kohtaavat turnauksen puolivälierävaiheessa. Molemmat maat jäivät lohkoissaan toiselle sijalle, minkä ansiosta ottelun voittajaa välierissä odottaa todennäköisesti turnausisäntä Egypti.

 

Nigerian menestys Afrikan-mestaruuskisoissa on jäänyt viime vuosien aikana vaisuksi. Vuonna 2013 Afrikan mestaruutta juhlinut Nigeria on jäänyt kokonaan ulos kahdesta viime lopputurnauksesta ja alkulohkon toinen sija oli jälleen yksi pettymys lisää MM-kisoissa säännöllisesti esiintyneelle Super Eaglesille.

 

Lopputurnaukseen selvitessään Nigeria on kuitenkin aina luettava yhdeksi ennakkosuosikeista. Tätä tukevat myös tilastot, jotka kertovat Nigerian selvinneen vähintään välierävaiheeseen yksitoista kertaa niistä kahdestatoista viime kerrasta, jolloin se on selvinnyt Afrikan-mestaruuskisojen lopputurnaukseen. Edellinen välierien ulkopuolelle jääminen löytyy vuodelta 1982.

 

Tämän kesän kisoissa Nigerian esityksiä ei voi kuitenkaan ainakaan vielä tässä vaiheessa kehua täysin vakuuttaviksi. Vuoden 2013 mestari aloitti lohkovaiheen kahdella 1-0 voitolla Burundista ja Guineasta, mutta lohkovaiheen päättäneessä ottelussa Super Eagles taipui sensaatiomaisesti selkeää altavastaajaa Madagaskaria vastaan lukemin 0-2.

 

Ensimmäistä Afrikan-mestaruusturnaustaan pelaava Madagaskar selviytyi voittonsa myötä B-lohkon voittajaksi, mikä jätti Nigerian hankalan tilanteen eteen, sillä matkaa finaaliin voisi kuvailla vähintäänkin kivikkoiseksi.

 

Nigeria teki lohkon päätösotteluun mahdollisen virheen, sillä päävalmentaja Gernot Rohr päätyi tekemään peräti viisi pelaajamuutosta voittoisaan kokoonpanoon. Tämä tarkoittaa toisaalta myöskin sitä, että Nigeria pääsee lauantain kuolemanpeliin ainakin hieman levänneemmällä kokoonpanolla.

 

Vaisusti sujuneesta mestaruusturnauksesta huolimatta Nigerian vire on ollut kohdillaan viime kesän MM-kisojen jälkeen. Viimeisen vuoden aikana Nigeria on pelannut yhteensä 12 ottelua, joista se on hävinnyt ainoastaan kaksi. Näissä otteluissa Nigeria on lisäksi onnistunut pitämään seitsemän nollapeliä.

 

Nigerian pääasialliset ongelmat ovatkin löytyneet joukkueen hyökkäyspelaamisesta. Mestaruusturnauksessa Nigeria on onnistunut tekemään ainoastaan kaksi maalia kolmeen otteluun ja Madagaskaria vastaan Super Eagles onnistui saamaan vaan yhden laukauksen maalia kohti.

 

Hallitseva Afrikan mestari Kamerun koki Nigerian kohtalon lohkovaiheessa häviämällä lohkovoiton lohkon päättäneessä ottelussa kasattuaan ensin neljä pistettä kahdesta ensimmäisestä ottelustaan.

 

Kamerun lähti päätöskierrokselle lohkon kärkipaikalta, mutta maaliton tasapeli Beniniä vastaan riitti nostamaanGhanan lohkovoittajaksi.

 

Kamerun piti palloa hallussaan yli 70% verran ja sai aikaan 11 laukausta, mutta puolustamaan keskittynyt Benin onnistui pitämään pintansa ja selviytymään tämän tuloksen myötä lohkokolmosena puolivälieriin, joissa se kohtaa Marokon.

 

2-0 voitto turnauksen avausottelussa Guinea-Bissauta vastaan riitti lopulta viemään Kamerunin jatkopeleihin, sillä toisella ottelukierroksella Kamerun pelasi maalittoman tasapelin lohkon voittanutta Ghanaa vastaan.

 

Lohko-otteluidensa myötä Kamerun on yhä tappioton vuoden 2019 puolella kaikkiaan seitsemässä pelaamassaan ottelussa. Viimeisestä neljässä ottelussaan Kamerun on kuitenkin jäänyt kolmesti tasapeliin. Kaksi peräkkäistä tasapeliä lohkovaiheesta tekivät myös Kamerunin finaalitaipaleesta erittäin haastavan.

 

Kamerunin valmistautuminen mestaruusturnaukseen ei ole ollut optimistinen, sillä joukkueen pelaajat päätyivät turnauksen alla lähestulkoon lakkoon maksamattomien bonusrahojen vuoksi. Joukkueen valmennusvastuun jakavat Clarence Seedorf ja Patrick Kluivert pystyivätkin lohkovaiheen jälkeen huokaisemaan hieman helpotuksesta maansa selviydyttyä sentään pudotuspelivaiheeseen.

 

Kivisestä tiestään huolimatta Kamerunin historia Afrikan-mestaruusturnauksessa on niin menestyksekäs, että pelkkä neljännesvälierävaiheeseen selviytyminen ei täytä vielä täytä joukkueen tai sen fanien menestyksennälkää. Vuoden 2017 mestaruus oli Kamerunille järjestyksessään viides Afrikan mestaruus, joka on kahdeksatta mestaruuttaan tavoittelevan Egyptin jälkeen eniten turnauksen historiassa.

 

Mahdolliset avauskokoonpanot:

 

Nigeria:
Akpeyi; Awaziem, Omeruo, Balogun, Aina; Etebo, Ndidi; Simon, Iwobi, Musa; Ighalo

Kamerun:
Onana; Fai, Ngadeu-Ngadjui, Yaya, Oyongo; Zambo Anguissa, Mandjeck, N’Jie; Choupo-Moting; Bahoken, Toko Ekambi

Ottelun lähtökohdat

 

Kamerun ei ole onnistunut voittamaan Nigeriaa sitten vuoden 2000, jolloin se kaatoi Super Eaglesit Afrikan-mestaruusturnauksen finaalissa rangaistuspotkuilla. Kaikkiaan maat ovat kohdanneet toisensa 22 otteeseen, joista Kamerun on vienyt nimiinsä ainoastaan neljä. Näistä voitoista peräti kolme on tullut nimenomaan Afrikan-mestaruuskilpailuiden finaaleissa. Maiden väliset kaksi tuoreinta kohtaamista löytyvät vuodelta 2017, joista ensimmäisen Nigeria vei nimiinsä murskalukemin 4-0 ja jälkimmäisessä päädyttiin 1-1 tasapeliin.

 

Nigeria on lauantaina pelattavassa ottelussa hienoinen suosikki, mutta molempien maiden kärsiessä tällä hetkellä ongelmista hyökkäyspäänsä tehojen kanssa, tulevat marginaalit maiden välillä olemaan lauantaina todella pienet. Kliseisesti sanottuna yhden maalin arvo on ottelussa äärimmäisen korkea.

 

Nostetaan pelikohteeksi yli 1,5 maalia 1,66 kertoimella

 

LuckyCasino tarjoaa kaikille uusille pelaajille loistavan kampanjan! Voit lyödä mistä tahansa kohteesta vetoa ja jos et onnistu tuplaamaan panostasi, niin saat rahasi takaisin. 

 

1. Klikkaa itsesi kampanjasivulle ja talleta TÄSTÄ

2. Lue kampanjaehdot

3. Lyö mitä tahansa kohdetta ja jos et onnistu tuplaamaan talletusta saat rahasi takaisin.