Jalkapallon EM-karsinta: Italia – Armenia| 1.53!

5.09.2019, 18.00;1.53

Kohde sulkeutunut

Jalkapallon EM-karsinta: Italia – Armenia| 1.53!

EM-karsintalohkoa J johtava Italia hakee torstaina alkuillasta pelattavasta karsintaottelusta jatkoa täydellisesti alkaneelle karsintaurakalle. Tätä sinipaidat tavoittelevat lohkossa kolmantena olevaa Armeniaa vastaan, joka isännöi lohkojohtajaa Jerevanin Republican Stadiumilla kello 19.00 Suomen aikaa alkaen.

 

Italialla tärkeitä poissaolijoita

 

Neljällä voitolla EM-karsintaurakkansa aloittanut Italia on vahvasti matkalla kohti EM-lopputurnausta. Edellisistä MM-kisoista ulos pullahtanut jalkapallon suurmaa on esiintynyt otteluissa vakuuttavasti ja se onkin ollut ongelmissa ainoastaan kesäkuussa pelatussa kotiottelussaan Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan, jonka isäntäjoukkue onnistui kuitenkin hoitelemaan niukasti maalein 2-1.

 

Italian joukkue on suoriutunut karsintaotteluissa tähän mennessä erittäin tasapainoisesti. Se on onnistunut viimeistelemään neljässä ottelussa hulppeat 11 maalia ja perinteiseen tapaan vahvasti puolustavalle joukkueelle on puolestaan onnistuttu tekemään ainoastaan yksi maali.

 

Maalit ovat maajoukkueen sisällä jakautuneet myöskin tasaisesti. Kahteen otteeseen maalinteossa ovat onnistuneet hyökkääjät Lorenzo Insigne, Moise Kean ja Fabio Quagliarella, sekä keskikenttäpelaajat Nicolo Barrella ja Marco Verratti.

 

Hienosti alkaneista karsinnoista huolimatta, Italialla on ottelun alla myös huolia. Maajoukkueringistä nimittäin puuttuvat tällä kertaa puolustuksen tärkeät palaset Giorgio Chiellini ja Mattia De Sciglio, keskikentältä sivussa on puolestaan Romaan täksi kaudeksi siirtynyt Bryan Cristante ja hyökkäyksestä viime hetkellä kolhun vuoksi ringistä pudotettu Insigne, sekä kurinpidollisista syistä sivuun jätetty Kean. Neljästä maalista vastannut hyökkäyspään kaksikko on suuri menetys Italian tulivoiman kannalta ja Chiellinin puuttuminen puolustuksesta luo Azzurrin ylle ainakin pienimuotoisen kysymysmerkin.

 

Italia kohtaa syyskuun karsintaotteluissaan vieraskentällä myöskin Suomen. Azzurrilla onkin jo näissä kahdessa ottelussa erinomaiset saumat ottaa J-lohkon hallinta selvästi omiin käsiinsä. Mikäli Italia voittaa otteluista molemmat, alkaa lopputurnauspaikka olla jo karsinnan puolivälissä lähellä.

 

Yllätyskolmonen Armenia

 

Armenia aloitti oman karsintaurakkansa mollivoittoisesti, kun maa hävisi maaliskuussa pelatuissa kahdessa avausottelussaan sekä Bosnia ja Hertsegovinalle että Suomelle. Kelkka on kuitenkin kääntynyt maan onnistuttua voittamaan kesäkuun karsintaotteluissaan sekä Liechtensteinin että Kreikan.

 

Kreikan ja Bosnia ja Hertsegovinan alisuoriutumisen myötä Armenia onkin kivunnut neljän ottelukierroksen jälkeen hieman yllättäen lohkon kolmannelle sijalle. Piste-ero Suomeen on ainoastaan kolmen pisteen suuruinen, mikä pitää Armen Gyulbudaghyantsin suojatit edelleen mukana jopa taistelussa lohkon toisesta sijasta.

 

Tehot ovat jakautuneet myös Armenian hyökkäyspään osalta tasaisesti. Tigran Barseghyan, Gevorg Ghazaryanja Alexander Karapetian ovat kaikki onnistuneet maalinteossa kahteen otteeseen. Koko kolmikko osui tolppien väliin kertaalleen sekä Liechtensteinia että Kreikkaa vastaan pelatuissa otteluissa.

 

Armenia lähtee syyskuun maaotteluihin lähestulkoon samalla kokoonpanolla kuin kesäkuissa pelatuissa otteluissa. Sivussa kokoonpanosta ovat pitkäaikaistoipilas Marcos Pizzelli, sekä pelituntuman puutteen vuoksi sivuun jätetty Aras Özbilizin Yllättävin poissaolo on kuitenkin Gor Malakyan, joka on pelannut loistavan alkukauden Araratin keskikentällä. Paluun kokoonpanoon tekevät puolestaan loukkaantumisista toipuneet Andre Calisir ja Sergis Adamyan.

 

Jatkuuko Italian vahva vire?

 

Italia ja Armenia kohtasivat edellisen ja ainoan kerran 2014 MM-karsinnoissa, jolloin Italia vei nimiinsä maiden ensimmäisen kohtaamisen Jerevanissa maalein 1-3. Italian maaperällä pelatussa toisessa ja merkityksettömässä kohtaamisessa Armenia onnistui puolestaan venymään 2-2 tasapeliin.

 

Italia on torstaina pelattavassa ottelussa etukäteen selvä suosikki. Tähän asetelmaan lukeutuu kuitenkin monta muuttujaa. Armenia on onnistunut menemään joukkueena suuresti eteenpäin kuluvien karsintojen aikana ja lähestulkoon 2012 EM-lopputurnaukseen, sekä viime syksyn Kansojen liigan lohkovoittoon yltänyt maa on parhaimmillaan yllättävän kova joukkue. Joukkueen suurin tähtipelaaja Henrik Mkhitarian on ollut uransa suhteen kovassa laskusuhdanteessa viime kausien aikana, mutta siirtoikkunan loppumetreillä saatu lainasiirto AS Romaan tuo maan suurimmalle jalkapalloilijalle jälleen kosolti syitä optimismiin. Mikäli tämä näkyy jo torstaina kentällä, on Armenialla kasassa hyökkäyssuuntaan varsin kykeneväinen joukkue.

 

Italia lähtee puolestaan kahteen haastavaan vierasotteluun ainakin pienimuotoisena arvoituksena. Tärkeiden runkopelaajien puuttuminen ei ole suoranainen katastrofi laajalla rungolla operoivalle maalle, mutta muutoksiin tämä ainakin Roberto Mancinin pakottaa. Laadukkaasti puolustavaa Azzurria vastaan on edelleen äärimmäisen haastavaa iskeä maalia, mutta kysymys kuuluukin: kuka onnistuu ottamaan vastuun maalinteosta?

 

Nostamme parhaaksi pelikohteeksi alle 3,5 maalia kertoimella 1,53

 

Mistä näet ottelun?

 

Huuhkajien kannalta erittäin merkityksellistä ottelua on mahdollista seurata suorana Viasatin, Viaplayn, sekä ilmaisen Viafree-palvelun kautta. Lähetys ottelusta alkaa kello 18.50 ja selostuksesta vastaa Tero Kainulainen.

 

 

Mobilebet tarjoaa huikeaa 400% talletusbonusta uusille asiakkaille! Saat vain 10€ talletuksella  peräti 50€ pelirahaa!

 

1. Siirry kampanjasivulle→ TÄÄLTÄ

2. Valitse sivulta 400% Tervetuliaisbonus– Talleta 10€, minkä jälkeen saat 50 € pelattavaksi.