Valioliiga: Burnley – Norwich| 30 kerroin Pukin Maalille!

21.09.2019, 17.00;30.00

Kohde sulkeutunut

Valioliiga: Burnley – Norwich| 30 kerroin Pukin Maalille!

Englannin Valioliigan lauantain viiden ottelun kierroksella mielenkiintoisinta seurattavaa suomalaisittain on Norwich Cityn vierailu Turf Moorilla, jossa Teemu Pukin edustama nousijajoukkue kohtaa kotijoukkue Burnleyn.

 

Keskikastin Burnley

 

Iltapäivän kotijoukkue Burnley on onnistunut vakiinnuttamaan tasonsa Englannin Valioliigan keskikastissa sen jälkeen, kun joukkue nousi pääsarjatasolle kauden 2015/16 päätteeksi. Sean Dychen suojattien osalta komein merkkipaalu tuli kaudella 2017/18, jolloin joukkue sijoittui Valioliigassa komeasti seitsemänneksi, mikä oikeutti myös paikkaan kauden 2018/19 Eurooppa liigassa.

 

Edellisellä kaudella rajusti ylisuorittanut joukkue joutui viime kaudella vaikeuksiin pitkälti Eurooppa liigan aiheuttaman lisärasituksen vuoksi ja joukkue olikin pitkään mukana putoamistaistelussa. Burnley päätti kuitenkin luottaa seuran nostaneeseen Dycheen ja tämä päätös kannatti, sillä Burnley pelasi vuodenvaihteesta helmikuun loppuun asti kahdeksan ottelun tappiottoman putken, jonka aikana joukkue onnistui kaatamaan Tottenhamin ja ottamaan tasapelipisteen Manchester Cityä vastaan. Ginger Mourinhon suojatit sijoittuivat Valioliigassa lopulta 15. sijalle ja välttivät putoamisen kuuden pisteen turvin.

 

Uuden kauden Burnley on aloittanut tyylilleen uskollisesti. Vahvasti puolustussuuntaan operoiva joukkue on pelannut tasaisia otteluita, joista kauden avausottelu Southamptonia vastaan on kääntynyt Claretsien eduksi. Muista otteluista saldona on ollut kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota, jotka oikeuttavat tässä vaiheessa Valioliigan 14. sijaan.

 

Kokenut hyökkääjä Ashley Barnes on ollut alkukauden aikana kovassa vireessä. 29-vuotias kärkimies iski kauden kolmeen ensimmäiseen otteluun neljä maalia, jotka nostivat englantilaisen Valioliigan maalipörssin kärkipäähän.

 

Norwich katkaisi tappioputkensa

 

Daniel Farken Norwich on jatkanut alkukauden aikana jo Championshipista tutulla kaavalla. Nousijajoukkue ei ole lähtenyt sarjatasoa ylempänä peruuttelemaan, vaan joukkue on pelannut rohkeasti omaa peliään, joka on näkynyt kauden otteluissa sekä hyvässä että pahassa.

 

Viime viikonloppuna kolmen ottelun tappioputkeen ajautunut Norwich onnistui ottamaan todella kovan päänahan, kun se kaatoi kotikentällään Valioliigan hallitsevan mestarin Manchester Cityn. Isännät iskivät Carrow Roadilla häikäilemättömästi Cityn vajaamiehisen puolustuksen tekemiin virheisiin ja onnistuivat ohittamaan Cityn maalia vartioineen Edersonin kaikilla kolmella maalia kohtia suuntautuneella laukauksellaan.

 

City-toppari Nicolas Otamendin lisäksi Norwichin suurimpana sankarina ottelussa toimi jälleen tuttu mies: Teemu Pukki, joka alusti komealla syötöllä nuoren Todd Cantwellin 2-0 osuman ja vastasi itse ottelun voittomaalista. Jo kuudesti maalinteossa onnistunut Pukki pitää tällä hetkellä hallussaan Valioliigan maalipörssin kolmatta sijaa Sergio Agüeron ja Tammy Abrahamin takana.

 

Pukin ohella alkukauden suurin komeetta on ollut vasta 21-vuotias Cantwell, joka on onnistunut alkukauden aikana maalinteossa kahteen otteeseen ja alustanut tämän lisäksi kaksi muuta osumaa. Myös Pukin viime kauden tutkapari Emi Buendia on alkanut lämpenemään uuteen kauteen ja argentiinalainen alustikin Cityä vastaan kaksi joukkueensa osumista.

 

Norwichilla pitkä lista poissaolijoita

 

Burnley lähtee lauantain kotiotteluunsa ilman pahoinpitelyn ja suuren mediakohun kohteeksi joutunutta Danny Drinkwateria. Muilta osin Dychellä on käsissään terve kokoonpano

 

Norwichin poissaolijoiden lista on puolestaan huomattavasti pidempi. Sivussa kokoonpanosta saattaa nimittäin olla jopa seitsemän pelaajaa. Maximilliam Aarons, Onel Hernandez, Timm Klose, Moritz Leitner, Tom Trybull, Mario Vrancic ja Christoph Zimmermann ovat kaikki kärsineet loukkaantumisista alkukauden aikana ja pahimmassa tapauksessa Farke lähtee tärkeään vierasotteluun ilman koko mainittua pelaajalistaa.

Pukilla edessä tiukka testi

 

Burnley ja Norwich ovat ehtineet kohtaamaan historioidensa aikana jo 40 otteeseen, mutta lauantaina pelattava ottelu on historiassaan ensimmäinen Valioliigassa nähtävä kohtaaminen. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat yli seitsemän vuotta sitten FA Cupin ottelussa, jossa Norwich vei voiton Carrow Roadilla maalein 4-1.

 

Fyysisesti vahvana ja erikoistilanteisiin luottavana joukkueena tunnetuksi tullut Burnley ei lukeudu Valioliigan taitavimpiin tai tasokkaimpiin seuroihin. Sean Dyche on kuitenkin saanut kokoonpanonsa pelaamaan tuloksellisesti tuottoisaa jalkapalloa, jonka ansioista Clarets on etenkin kotikentällään pirullinen vastustaja mille tahansa joukkueelle.

 

Valioliigan 13. ja 14. sijoilta löytyvien joukkueiden kohtaamisesta on äärimmäisen helppo ennakoida todella tasaista. Hyökkäävään jalkapalloon pelityylinsä perustava Norwich joutuu etenkin fyysisellä puolella äärimmäisen kovaan testiin Burnleyn fyysisesti pelaavaa keskikenttää ja puolustusta vastaan. Stoken puuttuessa Valioliigasta, vierailu Turf Moorilla voikin olla Teemu Pukille ja kumppaneille se koko kauden epämiellyttävin vierasottelu, josta pisteenkin saamista voisi pitää varsin positiivisena tuloksena.

 

Mistä näet ottelun?

Teemu Pukin Norwichin pelaama iltapäivän ottelu on valikoitunut jälleen kerran Viasatin ja Viaplayn lauantai-iltapäivän esitettäväksi otteluksi. Kello 17.00 alkavan pelin selostaa suomeksi Ville Kuusinen.

NÄIN SAAT 30 MEGAKERTOIMEN PUKIN MAALILLE!!

  1. Luo tili Unibetille TÄSTÄ
  2. Talleta rahaa ja aseta vetosi Pukin maalille Megakertoimella!
  3. Kun Pukki tekee maalin, saat rahasi takaisin 30-kertaisena!
  4. Saat lisäksi jokaisesta maalisyötöstä 10€ ilmaisvedon!