Veikkausliiga: FC Inter – KPV| 1.55!

26.08.2019, 18.30;1.55

Kohde sulkeutunut

Veikkausliiga: FC Inter – KPV| 1.55!

Inter mielii Veikkausliigan kärkeen maanantain ainoassa ottelussa

 

Jalkapallon Veikkausliiga jatkuu maanantain yhden mielenkiintoisen ottelun muodossa, jossa FC Inter isännöi KPV:tä. Kotijoukkue Interillä on ottelussa tilaisuus nousta Veikkausliigan kärkipaikalle, kun taas KPV mielii vielä loppukaudesta Rovaniemen Palloseuran edelle ja suoran säilyjän paikalle.

 

Kovavireinen Inter

 

Interin viimeisen reilun kuukauden virettä voisi kuvailla erinomaiseksi. Heinäkuun 18. päivänä pelatun Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen toisen osaottelun voitto tanskalaista Bröndbytä vastaan käynnisti turkulaisjoukkueen osalta kuuden ottelun putken, jonka aikana joukkue on hävinnyt ainoastaan kertaalleen.

 

Veikkausliigassa Inter on onnistunut voittamaan viidestä edellisestä ottelustaan peräti neljä. Ainoa kauneusvirhe tuli reilut kaksi viikkoa sitten Kuopissa, kun myöskin mestaruudesta taisteleva KuPS kaatoi turkulaisvieraansa maalein 2-0. Ennen harmillista vierastappiotaan Inter oli onnistunut kaatamaan peräjälkeen FC Hongan, RoPSin ja IFK Mariehamnin.

 

Viimeisimmän ottelunsa Inter pelasi puolitoista viikkoa sitten perjantaina. Tuolloin joukkue kohtasi kotikentällään Veritaksella liigan keskikastiin paikkansa vakiinnuttaneen Helsingin IFK:n. Isännät joutuivat ottelussa yllättävän tiukoille, sillä IFK siirtyi ottelun avausjaksolla johtoon kahteen otteeseen. Kokenut Mika Ojala ja keskikenttäpelaaja Aleksi Paananen toivat isännät kuitenkin molemmilla kerroilla tasoihin reilun 15 minuutin maali-ilottelun aikana. Ottelun toisella jaksolla isäntien 3-2 voittomaalin viimeisteli maalipörssiä ylivoimaisesti johtava Filip Valencic.

 

Inter on ollut Veikkausliigan ylivoimaisesti paras kotijoukkue kuluvalla kaudella. Turkulaiset ovat onnistuneet kasaamaan 10 pelaamastaan ottelusta 22 pistettä, mikä on kolme pistettä enemmän kuin ottelun enemmän kotonaan pelanneilla KuPSilla ja IFK:lla. Viimeisestä viidestä kotiottelustaan Inter on voittanut jokaisen.

 

15 Veikkausliigaosumaa viimeistellyt Valencic pitää hallussaan maalipörssin kärkipaikkaa. Seitsemän maalia viimeistellyt Timo Furuholm on tässä tilastossa viidentenä ja Veikkausliigan syöttöpörssiä yhdessä Petteri Pennasen kanssa johtava Ojala on viidellä osumallaan myöskin lähellä kympin kärkeä.

 

Vahvan vireensä lisäksi Inter vahvisti elokuun puolivälissä rivejään kahdella pelaajalla, kun HJK:sta tuttu Anthony Annan ja Espanjan kentillä viime vuosina pelannut brittilaituri Connor Ruane liittyivät joukkueen riveihin. Kaksikosta Annan on tullut kentälle vaihdosta kahdessa viimeisessä ottelussa, mutta HIFK:ta vastaan vaihtopenkillä ollut Ruane odottaa vielä ensiesiintymistään.

 

Valoa tunnelin päässä

 

KPV:n ensimmäinen kausi pääsarjatasolla on ollut odotetun vaikea. Nousijajoukkue onkin viettänyt käytännössä koko kauden putoajan paikalla, eikä selkeää menon paranemista ole ollut havaittavissa oikein missään vaiheessa kautta.

 

Joukkueen Veikkausliigaan nostanut Jarmo Korhonen sai potkut jo kesäkuun alussa ja vetovastuun otti heinäkuun 22. päivänä aiemmin SJK-akatemiaa luotsannut Jani Uotinen. Uotisen alaisuudessa kokkolalaisjoukkue on ehtinyt pelaamaan neljä ottelua, joista se on onnistunut voittamaan kaksi.

 

Reilu viikko sitten sunnuntaina KPV otti kotikentällään komean päänahan, kun se onnistui kaatamaan edelleen mestaruuskamppailuun mielivän HJK:n maalein 2-1. Tasaisissa merkeissä edenneessä ottelussa isäntien sankariksi nousi toisen jakson aikana laitapelaaja Ishmael Yartey, joka viimeisteli joukkueensa voittomaalin 78. peliminuutilla. Joukkueen toinen uusi hankinta, laitapuolustaja Hysen Memolla viimeisteli puolestaan joukkueen avausosuman heti debyyttiottelussaan.

 

Klubista otetun voiton lisäksi KPV ehti ottamaan yhden kovan päänahan jo heinäkuun lopulla, kun joukkue kaatoi kotikentällään KuPSin samoin 2-1 lukemin. Parantuneen vireensä ansiosta kokkolalaiset ovat onnistuneet hiipimään jo neljän pisteen päähän kymmenentenä olevasta Rovaniemen Palloseurasta.

 

KPV on onnistunut vahvistamaan rivejään siirtoikkunan loppusuoralla. Viimeisen reilun kuukauden aikana kokkolalaiset ovat naaranneet riveihinsä puolustuspäähän Hysen Memollan ja Stefan Umjenovicin, sekä hyökkäyspäähänsä Ishmael Yarteyn, sekä Musan Salamassa seitsemän maalia sarjatasoa alempana viimeistelleen Taiki Kagayaman. Entinen RoPS-hyökkääjä Filip Ivanovski liittyi joukkueen riveihin heinäkuun alussa.

 

Suurimpaan rooliin uusista hankinnoista on noussut Yartey, joka on viimeistellyt neljässä pelaamassaan ottelussa jo kolme maalia. Näistä tärkeimpinä osumat Klubia ja KuPSia vastaan, jotka toivat kokkolaisille tärkeät kuusi lisäpistettä.

 

Parantuneesta vireestään huolimatta KPV on edelleen koko Veikkausliigan heikoin vierasjoukkue. Kymmenestä pelaamastaan ottelusta kokkolalaisjoukkue on onnistunut keräämään vain viisi pistettä. Yhtä heikkoon saldoon yltää ainoastaan sarjataulukon häntäpaikkaa hallussaan pitävä VPS. Edellisestä viidestä vieraspelistään KPV on koonnut vain yhden tasapelipisteen RoPSia vastaan.

 

Selkeät ennakkoasetelmat

 

Inter ja KPV ovat kohdanneet toisensa kertaalleen vuoden 2019 puolella. Tämä tapahtui kesäkuun puolivälissä Kokkolassa pelatussa ottelussa, josta vierasjoukkue haki Filip Valencicin kahdella ja Aleksi Paanasen yhdellä osumalla selvän 1-3 vierasvoiton.

 

Veikkausliigan paras kotijoukkue Inter on maanantaina pelattavassa ottelussa selvä suosikki, mutta ylimielisyyteen Jose Riveiron suojateilla ei ole varaa. KPV on onnistunut vahvistamaan joukkuettaan viimeisen reilun kuukauden aikana selvästi, ja uuden valmentajan alaisuudessa tämä on alkanut tuottaa myöskin tulosta. KPV tavoittelee Rovaniemen Palloseuraa edelleen toden teolla ja vahvistunut joukkue on sataprosenttisen motivoitunut kauden ehkä vaikeimpaan vierasotteluunsa.

 

Tulosveikkaus:

 

3 – 1

 

Mobilebet tarjoaa huikeaa 400% talletusbonusta uusille asiakkaille! Saat vain 10€ talletuksella  peräti 50€ pelirahaa!

 

1. Siirry kampanjasivulle→ TÄÄLTÄ

2. Valitse sivulta 400% Tervetuliaisbonus– Talleta 10€, minkä jälkeen saat 50 € pelattavaksi.