Ranskan Avoimet: Federer- Nadal | 1.89!

07.06.2019, 14.00;1.89.

Kohde sulkeutunut

Ranskan Avoimet: Federer- Nadal | 1.89!

Ranskan Avoimissa on jo selvillä ensimmäinen välierä, sillä perjantaina kohtaavat Roger Federer sekä Rafael Nadal! 

 

Rafael Nadal on hallinnut Ranskan Avoimia jo yli kymmenen vuotta ja hän on ylivoimaisesti maailman paras massakentällä.  Nadalilla on mahdollisuus voittaa jo 12. Roland Garros mestaruus tänä vuonna. Roger Federer on kuitenkin voittanut urallaan jo 20. Grand Slam turnausta, mutta massakentillä ei menestystä ole liikaa tullut. 

 

Federer neljän vuoden tauon jälkeen Ranskan Avoimissa

 

Roger Federer pelasi edellisen kerran Ranskan Avoimissa vuonna 2015. Silloin hän hävisi maamiehelleen Wawrinkalle. Federer on tämän jälkeen jättänyt tarkoituksella Ranskan Avoimet väliin, sillä hän on halunnut keskittyä täysillä nurmella pelattavaan Wimbledoniin. Alustana massakenttä ja nurmikenttä ovat ääripäät, joten on ymmärrettävää, että vahvan syötön omaava Federer on halunnut olla parhaassa vireessä Wimbledonissa. 

 

Kuitenkin tänä vuonna Federer halusi lähteä myös Ranskan Avoimiin mukaan ja on esiintynyt todella pirteästi. Edellisellä kierroksella hän pudotti Wawrinkan pois turnauksesta ja tuo oli varmasti makoisa voitto Federerille. Nyt vastaan asettuva Nadal on kuitenkin aivan omaa luokkaansa massalla ja tiedossa on todella vaikea peli Federerille.

 

Federer ja Nadal ovat kohdanneet Roland Garrosissa viisi kertaa ja espanjalainen on joka kerta poistunut kentältä voittajana. Federerin paras esitys kuitenkin Nadalia vastaan tuli vuoden 2011 finaalissa, jossa sveitsiläinen myös nousi jatkuvasti verkolle ja voitti näistä palloista 68%. Nadal kuitenkin voitti tuon ottelun 3-1. Samanlaista aggressiivistä peliä voi olla nytkin luvassa. Montaa Tie-Breakiä tuskin nähdään.

 

Nadalin edellinen tappio neljän vuoden takaa

 

 

Myös Nadalin edellinen tappio Ranskan avoimissa on vuodelta 2015. Tosin tämän jälkeen massakenttien kuningas on voittanut koko turnauksen kolme kertaa 🙂

 

Nadal on pelannut jälleen kerran uskomattoman turnauksen tähän saakka, eikä ole hävinnyt vielä erääkään koko turnauksessa. Enakkoon puolivälierää  Japanin Kei Nishikorin vastaan pidettiin otteluna, jossa Nadal saattaisi hävitä erän, mutta Espanjalainen osoitti toisin. Nadal voitti ottelun suoraan 3-0 erälukemin ja mikä teki suorituksesta uskomattoman vakuuttavan oli lukemat 6-1, 6-1, 6-3. Nishikori on massakentällä paljon parempi kuin Federer, joten samanlaisella pelillä ei pitäisi Federerillä olla mahdollisuuksia yllätykseen. 

 

Nadalin hurja top-spinniä täynnä oleva kämmenlyönti on lähes pysäyttämättömässä kunnossa ja voi hyvinkin olla että espanjalainen jatkaa turnausta puhtaalla rekordilla tämänkin ottelun jälkeen. Ottelun paras pelikohde on Nadalin suora 3-0 voitto kertoimella 1.89