CHL 2019-20

 

Historian kuudes Champions Hockey League – eli tuttavallisemmin sanottuna jääkiekon Mestarien liiga – pyörähtää käyntiin kuluvan viikon torstaina. Kilpailuun osallistuu jälleen 32 joukkuetta monesta eri maasta. Suomalaisvärejä kilpailussa edustavat hallitseva Suomenmestari HPK, Kärpät, Tappara ja Pelicans.

 

Veikkausvedot tarjoaa lukijoilleen kattavan paketin CHL-turnaukseen. Tältä sivulta löydät kaikki joukkueet, lohkot, otteluohjelman ja paljon vedonlyöntiin liittyvää asiaa kyseiseen kilpailuun. 

Mukana olevat joukkueet ja alkulohkot

 

Kaudella 2019-20 Champions Hockey Leagueen osallistuu jälleen totuttuun tapaan 32 eri seurajoukkuetta, jotka on jaettu kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Lohkovaiheessa jokainen joukkue pelaa jokaista lohkonsa joukkuetta vastaan sekä kotonaan että vieraissa. Jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta selviytyy 16 parhaan joukkueen välillä pelattavaan pudotuspelivaiheeseen.

 

Laajimmin turnauksessa ovat edustettuina ruotsalaiset ja sveitsiläiset joukkueet, sillä molemmista maista mukana on peräti viisi joukkuetta. Suomalaisia ja tshekkiläisiä joukkueita mukana on puolestaan neljä ja seuraavaksi eniten joukkueita on Saksasta ja Itävallasta. Näiden joukkueiden lisäksi mukana on kahdeksan eri Euroopan maan mestarijoukkue.

champions hockey league

Ruotsalaisten hallintaa

 

Champions Hockey League järjestettiin ensi kertaa nykyisellä nimellään kaudella 2008-09. Tuolloin, historian ensimmäisessä kilpailussa mestaruutta juhli sveitsiläinen Zürich Lions. Sarjaa pelattiin seuraavan kerran kaudella 2014-15. Tuolloin mestaruutta pääsi juhlimaan ruotsalainen Luleå. Tämän jälkeen mestaruus matkasi kahdesti peräkkäin Frölundaan. Kaudella 2017-18 JYP onnistui iskemään kiilaa ruotsalaisten joukkueiden ylivaltaan, viemällä turnauksen voittopokaalin Jyväskylään. Frölunda palasi kuitenkin kilpailun voittajaksi heti seuraavalla kaudella.

 

Suomalaiset joukkueet CHL:ssä

 

Hallitseva Suomenmestari HPK ja Lahden Pelicans osallistuvat tällä kaudella ensimmäistä kertaa Mestarien liigaan. Kerhon lohkossa mukana on myös toinen ensikertalainen, sillä Tanskan mestaruuden voittanut Rungsted Seier Capital on mukana kilpailussa ensimmäistä kertaa. Kerhon lohkosta löytyy etukäteen kaksi kovan tason joukkuetta, sillä mukana ovat ovat sveitsiläinen EV Zug ja tshekkiläinen HC Plzen. Viime kaudella aina kilpailun välieriin asti yltänyt Plzen ja jo kuudetta kertaa CHL:ään osallistuva Zug tarjoavat Kerholle loistavan haasteen, jonka selvittämällä tie saattaa olla viime kevään tavoin aina loppuun saakka.

 

Viime kaudella parhaimmillaan erinomaisesti esiintynyt Lahden Pelicans pääsee omassa lohkossaan myöskin hyvään testiin. D-lohko on etukäteen ajateltuna todella tasainen, eikä neljän joukkueen joukosta löydy yhtäkään kilpailun jättiläistä, saatikka sitten huonoa joukkuetta. Sveitsiläinen Lausanne on Pelicansin tavoin mukana ensimmäistä kertaa ja Sveitsin suurimpiin seuroihin lukeutuva joukkue onkin Pelicansin kanssa etukäteen todella tasaväkinen nippu. Lohkon ennakkosuosikki on mahdollisesti jo viidettä kertaa CHL:ään osallistuva tshekkiläinen Trinec. Ulos ei sovi laskea myöskään Valko-Venäjän hallitsevaa mestaria Yunost Minskiä, joka voi myöskin onnistuessaan kammeta itsensä lohkon kahden parhaan joukkueen joukkoon.

 

Tappara on omassa A-lohkossaan ehkäpä jopa selkeä voittajasuosikki. Lohkoon osallistuu kaksi CHL:n ensikertalaista, sillä mukana ovat Norjan hallitseva mestari Frisk Asker, sekä Sveitsin NLA:ssa neljänneksi sijoittunut EHC Biel-Bienne. Neljäntenä lohkossa mukana olevana joukkueena nähdään Itävallan EBEL-liigan mestari KAC Klagenfurt, joka on kilpailussa mukana nyt kolmatta kertaa. Suomalaisista joukkueista Tappara sai etukäteen jopa selvästi helpoimman lohkon ja tasolleen yltäessään tamperelaisten pitäisi pystyä kairaamaan omasta lohkostaan jopa selkeä lohkovoitto. Tähän ei kannata kuitenkaan tuudittautua liikaa, sillä ennen varsinaista sarjakautta käynnistyvä CHL on yleensä aina täynnä yllätyksiä.

 

Liigassa viime kaudella hopealle taipunut Oulun Kärpät pelaa suomalaisista joukkueista etukäteen kovimmassa lohkossa. E-lohkossa oululaisten seurana ovat ruotsalainen Skellefteå IK, sveitsiläinen SC Bern, sekä ranskalainen Grenoble. Jonkin verran uudistunut oululaisjoukkue on lohkossaan yksi voittajasuosikeista. Ruotsalaisen Skellefteån kanssa voimasuhteet menevät kuitenkin etukäteen ajateltuna todella tiukoille, eikä varaa ole aliarvioida myöskään Berniä, joka selviytyi viime kaudella pudotuspelivaiheeseen saakka. Bernin peräsimessä nähdään tällä kaudella Kari Jalonen, joka lukeutuu edelleen Euroopan parhaisiin valmentajiin ja jolla on erinomaiset mahdollisuudet nostaa joukkonsa jopa yhdeksi koko kilpailun mustista hevosista.

 

Palkintorahat

 

CHL:sta on muodostunut aiemmilla kausilla monille joukkueille jopa tappiollinen sarja. Kilpailussa jaossa olevat palkintorahat ovat olleet kuitenkin vuodesta toiseen tasaisessa nousussa ja tämä luonnollisesti lisää sekä joukkueiden omaa että yleisön kiinnostusta turnausta kohtaan. Tällä kaudella jaossa on yhteensä 1,94 miljoonan euron edestä palkintorahaa, josta 430 tuhatta menee kilpailun voittaneelle joukkueelle.

 

CHL solmi vastikään kuuden vuoden sopimuksen Infront Sports & Media-nimisen yhtiön kanssa ja tämä tullee mahdollistamaan suurempia palkintorahoja myös tuleville kausille. Odotettavissa onkin, että palkintorahat tulevat jopa yli tuplaantumaan seuraavan kuuden vuoden aikana.

CHL 2019-2020 – Vedonlyöntivihjeet ja tarjoukset

 

Torstaina käynnistävä CHL herättää suurta mielenkiintoa myös suomalaisten jääkiekkofanien joukossa. Sekä kotimainen Liiga-kausi että kovasti odotettu NHL odottavat vielä alkamistaan ja tästä syystä jo elokuussa käyntiin pyörähtävä CHL toimiikin monelle jääkiekon ystävälle mainiona alkusysäyksenä kohti vasta alkamassa olevaa, ja mielenkiintoista seurajoukkuekautta.

 

Suuren suosionsa ansiosta monet suomalaisille vedonlyöjille tutut vedonlyöntisivustot tarjoavat loistavan valikoiman erilaisia vedonlyöntivaihtoehtoja. Meille kaikille varsin tuttu NordicBet on CHL:n virallinen yhteistyökumppani ja heidän sivustoltaan otteluita onkin mahdollista seurata jälleen tuttuun tapaan suorina lähetyksinä.

 

Vedonlyöntivihjeet

 

Veikkauvedot.com on tiiviisti mukana koko CHL-kauden aikana. Sivustoltamme löydät parhaat vedonlyöntivinkit alkulohkon otteluista pudotuspeleihin ja aina helmikuussa pelattavaan finaaliin saakka. Vihjeitä pääset lukemaan VEIKKAUSVIHJEET -osiostamme.

 

  

Vedonlyöntitarjoukset

 

Eri vedonlyöntisivustot tarjoavat toinen toistaan parempia tarjouksia myös CHL:n otteluihin. Meidän kauttamme löydät aina kaikkein parhaimmat tarjoukset TARJOUKSET-osiomme kautta. Tätä osiota kannattaakin pitää silmällä tarkasti, sillä tarjolla voi olla mitä mahtavampia tarjouksia ilmaisvedoista aina palkintomatkoihin saakka.

 

CHL – Televisiointioikeudet

 

Champions Hockey Leaguen televisiointioikeudet omistaa Suomessa C More. CHL ja C Moren muut urheilusisällöt kuuluvat 29,99€/kk kustantavaan C More Total-pakettiin. Ilmaiseksi CHL:n otteluista ei siis pääse C Moren kautta nauttimaan.

 

Otteluita on mahdollista seurata kuitenkin suorana sekä virallisen yhteiskumppanin, eli NordicBetin ja Unibetin kautta. Sekä NordicBet että Unibet lähettävät kaikki CHL:n ottelut suorina striimeinä, ja näitä striimejä on mahdollista seurata heidän sivustollaan pelkän pelitilin omistamalla.

CHL – Televisiointi

 

CHL-turnauksen TV-oikeudet omistaa suomessa C-more-kanava, joten ilmaisilta kanavilta turnausta ei TV:n välityksellä valitettavasti pääse seuraamaan.

 

Näet kuitenkin CHL-ottelut ilmaiseksi netistä, sillä turnauksen pääyhteistyökumppani NordicBet tarjoaa asiakkailleen ilmaisen nettistriimaus-palvelun, jonka välityksellä pääset käsiksi turnauksen tunnelmaan.

Mukana olevat joukkueet ja alkulohkot

 

Kaudella 2019-20 Champions Hockey Leagueen osallistuu jälleen totuttuun tapaan 32 eri seurajoukkuetta, jotka on jaettu kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Lohkovaiheessa jokainen joukkue pelaa jokaista lohkonsa joukkuetta vastaan sekä kotonaan että vieraissa. Jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta selviytyy 16 parhaan joukkueen välillä pelattavaan pudotuspelivaiheeseen.

 

Laajimmin turnauksessa ovat edustettuina ruotsalaiset ja sveitsiläiset joukkueet, sillä molemmista maista mukana on peräti viisi joukkuetta. Suomalaisia ja tshekkiläisiä joukkueita mukana on puolestaan neljä ja seuraavaksi eniten joukkueita on Saksasta ja Itävallasta. Näiden joukkueiden lisäksi mukana on kahdeksan eri Euroopan maan mestarijoukkue.

 

Lohkovaiheen arvonnat suoritettiin toukokuussa ja kilpailun alkulohkot ja otteluohjelma näyttävät seuraavanlaisilta:

Lohko A: 

KAC Klagenfurt (Itävalta)

Tappara (Suomi)

HC Biel-Bienne (Sveitsi)

Frisk Asker (Norja)


Lohko B: 

HPK (Suomi)

EV Zug (Sveitsi)

HC Plzen (Tshekki)

Rungsted IK (Tanska)


Lohko C:

Luleå (Ruotsi)

Bílí Tygři Liberec (Tshekki)

Augsburger Panther (Saksa)

Belfast Giants (Pohjois-Irlanti)


Lohko D:

Oceláři Třinec (Tshekki)

Lausanne HC (Sveitsi)

Pelicans (Suomi)

Yunost Minsk (Valko-Venäjä)

Lohko E:

SC Bern (Sveitsi)

Kärpät (Suomi)

Skellefteå AIK (Ruotsi)

Grenoble (Ranska)


Lohko F: 

Adler Mannheim (Saksa)

Djurgården Stockholm (Ruotsi)

Vienna Capitals (Itävalta)

GKS Tychy (Puola)


Lohko G:

Färjestad (Ruotsi)

Red Bull Munich (Saksa)

HC Ambrì-Piotta (Sveitsi)

HC05 Banská Bystrica (Slovakia)


Lohko H:

 Frölunda Indians (Ruotsi)

Graz 99ers (Itävalta)

Mountfield HK (Tshekki)

Cardiff Devils (Wales)

Torstai 29.08.2019

Klo 18:00 Plzen (Cze) – HPK (Fin)
Klo 19:00 Färjestad BK (Swe) – B. Bystrica (Svk)
Klo 19:00 Luleå (Swe) – Augsburg (Ger)
Klo 20:30 Klagenfurt (Aut) – Tappara (Fin)
Klo 20:30 München (Ger) – Ambri-Piotta (Sui)
Klo 20:45 Biel (Sui) – Frisk Asker (Nor)
Klo 20:45 Zug (Sui) – Rungsted (Den)
Klo 21:30 Belfast (Gbr) – Liberec (Cze)

Perjantai 30.08.2019

Klo 19:00 Frölunda HC (Swe) – Graz (Aut)
Klo 19:00 Kärpät (Fin) – Grenoble (Fra)
Klo 19:00 Pelicans (Fin) – Trinec (Cze)
Klo 19:00 Skellefteå (Swe) – Bern (Sui)
Klo 19:00 Yunost Minsk (Blr) – Lausanne (Sui)
Klo 20:30 Vienna (Aut) – Mannheim (Ger)
Klo 21:00 Tychy (Pol) – Djurgården (Swe)
Klo 21:30 Cardiff (Gbr) – Mountfield HK (Cze)

Lauantai 31.08.2019

Klo 16:30 Färjestad BK (Swe) – Ambri-Piotta (Sui)
Klo 16:30 Luleå (Swe) – Liberec (Cze)
Klo 17:00 München (Ger) – B. Bystrica (Svk)
Klo 18:00 Zug (Sui) – HPK (Fin)
Klo 18:45 Plzen (Cze) – Rungsted (Den)
Klo 20:30 Klagenfurt (Aut) – Frisk Asker (Nor)
Klo 20:45 Biel (Sui) – Tappara (Fin)
Klo 21:30 Belfast (Gbr) – Augsburg (Ger)

Sunnuntai 01.09.2019

Klo 17:00 Frölunda HC (Swe) – Mountfield HK (Cze)
Klo 17:00 Skellefteå (Swe) – Grenoble (Fra)
Klo 17:00 Yunost Minsk (Blr) – Trinec (Cze)
Klo 18:00 Cardiff (Gbr) – Graz (Aut)
Klo 18:00 Tychy (Pol) – Mannheim (Ger)
Klo 19:00 Kärpät (Fin) – Bern (Sui)
Klo 19:00 Pelicans (Fin) – Lausanne (Sui)
Klo 20:30 Vienna (Aut) – Djurgården (Swe)

Torstai 05.09.2019

Klo 18:00 B. Bystrica (Svk) – München (Ger)
Klo 19:00 HPK (Fin) – Plzen (Cze)
Klo 19:00 Mountfield HK (Cze) – Cardiff (Gbr)
Klo 20:30 Grenoble (Fra) – Kärpät (Fin)
Klo 20:30 Rungsted (Den) – Zug (Sui)
Klo 20:45 Ambri-Piotta (Sui) – Färjestad BK (Swe)
Klo 20:45 Bern (Sui) – Skellefteå (Swe)
Klo 20:45 Liberec (Cze) – Belfast (Gbr)
Klo 21:20 Graz (Aut) – Frölunda HC (Swe)

Perjantai 06.09.2019

Klo 19:00 Augsburg (Ger) – Luleå (Swe)
Klo 19:00 Djurgården (Swe) – Vienna (Aut)
Klo 19:00 Tappara (Fin) – Klagenfurt (Aut)
Klo 19:00 Trinec (Cze) – Pelicans (Fin)
Klo 19:30 Frisk Asker (Nor) – Biel (Sui)
Klo 20:30 Mannheim (Ger) – Tychy (Pol)
Klo 20:45 Lausanne (Sui) – Yunost Minsk (Blr)

Lauantai 07.09.2019

Klo 15:15 B. Bystrica (Svk) – Färjestad BK (Swe)
Klo 18:00 Bern (Sui) – Kärpät (Fin)
Klo 18:00 Mountfield HK (Cze) – Frölunda HC (Swe)
Klo 19:00 HPK (Fin) – Zug (Sui)
Klo 19:00 Rungsted (Den) – Plzen (Cze)
Klo 20:15 Graz (Aut) – Cardiff (Gbr)
Klo 20:30 Grenoble (Fra) – Skellefteå (Swe)
Klo 20:45 Ambri-Piotta (Sui) – München (Ger)

Sunnuntai 08.09.2019

Klo 15:00 Liberec (Cze) – Luleå (Swe)
Klo 16:00 Djurgården (Swe) – Tychy (Pol)
Klo 16:45 Lausanne (Sui) – Pelicans (Fin)
Klo 17:00 Mannheim (Ger) – Vienna (Aut)
Klo 18:00 Augsburg (Ger) – Belfast (Gbr)
Klo 18:00 Trinec (Cze) – Yunost Minsk (Blr)
Klo 19:00 Tappara (Fin) – Biel (Sui)

CHL:n palkintorahat

CHL:sta on muodostunut aiemmilla kausilla monille joukkueille jopa tappiollinen sarja. Kilpailussa jaossa olevat palkintorahat ovat olleet kuitenkin vuodesta toiseen tasaisessa nousussa ja tämä luonnollisesti lisää sekä joukkueiden omaa että yleisön kiinnostusta turnausta kohtaan. Tällä kaudella jaossa on yhteensä 1,94 miljoonan euron edestä palkintorahaa, josta 430 tuhatta menee kilpailun voittaneelle joukkueelle.

CHL solmi vastikään kuuden vuoden sopimuksen Infront Sports & Media-nimisen yhtiön kanssa ja tämä tullee mahdollistamaan suurempia palkintorahoja myös tuleville kausille. Odotettavissa onkin, että palkintorahat tulevat jopa yli tuplaantumaan seuraavan kuuden vuoden aikana.