Jalkapallon EM-kisat 2021

 

Jalkapallon vuoden 2020 EM-kisat on päätetty UEFA:n toimesta siirtää vuodelle 2021. Kisat pelataan aikavälillä 11. kesäkuuta – 11.heinäkuuta 2021. Siirron syynä on maailmaa tällä hetkellä kurittava koronavirusepidemia. Kesän 2021 otteluohjelma täydentyy lähi tulevaisuudessa.

Jalkapallon EM-kisat – Kisapaikat

Jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuissa 2021 nähdään 24 joukkuetta ja kisat järjestetään ensimmäistä kertaa peräti 13 eri kaupungissa ja maassa. Kisojen alkulohkon otteluita isännöi Lontoo, München, Rooma, Baku, Pietari, Bukarest, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapest, Bryssel, Glasgow ja Kööpenhamina. Huuhkajat pelaavat omat ottelunsa Pietarissa sekä Kööpenhaminassa. Suomen kannalta kisapaikkojen jakoon tuo lisäjännitystä se, että joukkue kohtaa kaksi kisaisäntää alkulohkossa.

Lontoossa Wembleyn stadioni toimii kisojen päänäyttämönä, jossa pelataan EM-kisojen finaali sekä välierät. Puolivälierät pelataan Münchenissa, Bakussa, Romaassa ja Pietarissa.Alkulohkoissa poikkeuksellisesti näissä kisoissa isäntämaana toimii maita, jotka eivät itse pelaa kisoissa.

 

Jalkapallon EM-kisat otteluohjelma: 

Kisojen siirtymisen vuoksi tarkkaa aikataulua ei ole vielä päätetty, mutta ajankohtana toimii 11. kesäkuuta–11. heinäkuuta. Tämän hetken tietojen mukaan uutta arvontaan ei järjestetä, vaan kisat pelataan jo arvotun otteluohjelman mukaisesti.

Jalkapallon EM-kisat: Lohkot & arvonta

Jalkapallon EM-kisojen lohkoarvonta järjestettiin Romanian Bukarestissa 30. marraskuuta 2019. Lohkoarvonta tehtiin vuoden 2020 kisoille ja tämän hetkisten tietojen mukaan 2021 vuodelle siirretyt kisat pelataan samoilla lohkoilla. Lohkoja on EM-kisoissa kuusi, joissa jokaisessa neljä joukkuetta. Isäntämaat, jotka ovat etenivätlopputurnaukseen, asetettiin suoraan lohkoihin ilman arvontaa. Tällä varmistettiin että isäntämaat pelaavat vähintään kaksi kotipeliä EM-kisojen alkulohkossa. Huuhkajien lohkon suurin ennakkosuosikki on Belgia, joka pitää maailmanlistan kärkisijaa tällä hetkellä. Joukkueesta on usein mainittu, että pelkästään sen vaihtomiehistä saa maailmanluokan joukkueen kasaan.

 

Lohko A: Italia, Sveitsi, Turkki, Wales
Lohko B: Belgia, Venäjä, Tanska, Suomi
Lohko C: Ukraina, Hollanti, Itävalta, D-playoffien voittaja (Pohjois-Makedonia, Kosovo, Valko-Venäjä tai Georgia)*
Lohko D: Englanti, Kroatia, Tshekki, C-playoffien voittaja (Skotlanti, Serbia, Norja tai Israel)
Lohko E: Espanja, Puola, Ruotsi, B-playoffien voittaja (Slovakia, Irlanti, Bosnia ja Hertsegovina tai Pohjois-Irlanti)
Lohko F: Saksa, Ranska, Portugali, A-playoffien voittaja (Bulgaria, Unkari, Islanti tai Romania) *

 

* = Romanian voittaessa A-playoffit, se menee C-lohkoon ja D-playoffien voittaja siirtyy F-lohkoon.

Suomen lohko EM-kisoissa 2021

Suomi arvottiin EM-kisojen B-lohkoon Tanskan, Belgian ja Venäjän kanssa. Jo ennen arvontaa B-lohkon kolme muuta joukkuetta oli jo varmistunut muun muassa poliittisten syiden vuoksi.

Arvonnoissa rankattiin joukkueet arvontakoreihin karsintojen menestyksen perusteella, mutta muut seikat tulevat hieman sekoittamaan tiettyjen joukkueiden mahdollisuuksia. Ensinnäkin B-lohkossa on kaksi kisaisäntää, kun Venäjä ja Tanska isännöivät kisoja Pietarissa sekä Kööpenhaminassa. Nämä kaksi maata ovat automaattisesti B-lohkossa. Lisäksi tiettyihin lohkoin liittyy joukkueita Kansojen Liigan playoffien kautta.

Poliittisten syiden takia arvontaa rajoitettiin, sillä Ukrainalla on vähemmän mahdollisuuksia kuin muilla, sillä he eivät pelaa poliittisten syiden takia Venäjää vastaan. Tästä johtuen Ukrainan ainoa mahdollisuus on mennä samaan lohkoon Hollannin kanssa. Tästä johtuen Belgian ainoa mahdollisuus on pelata Venäjän kanssa samassa lohkossa, eli lohkossa B. Wales ja Suomi ovat kasvokkain menossa joko A-lohkoon tai B-lohkoon.

Huuhkajat EM-kisoissa

Jos 2020 EM-kisojen otteluohjelmaa käytetään vuonna 2021, niin Suomi aloittaa urakkansa EM-kisojen B-lohkossa kesäkuun 11. päivä Tanskan Kööpenhaminassa. Suomen kokoonpano kisoihin selviää vasta lähempänä kisoja, mutta alta näet millä kokoonpanolla Suomi selvitti tiensä kisoihin karsinnoista. Voit lukea tarkemmin Suomen joukkueesta EM-kisoissa erilliseltä sivultamme.

 

Alla Huuhkajien kokoonpano karsintaotteluissa:

 

Lukas Hradecky Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen FC Köbenhavn
Anssi Jaakkola Reading FC

Paulus Arajuuri Bröndby IF
Albin Granlund Örebro SK
Juha Pirinen Tromsö IL
Jukka Raitala Montreal Impact
Leo Väisänen FC Den Bosch
Sauli Väisänen FC Crotone
Joona Toivio BK Häcken

Joni Kauko Esbjerg fB
Rasmus Schüller Minnesota United
Glen Kamara Rangers FC
Lassi Lappalainen Montreal Impact
Fredrik Jensen FC Augsburg
Tim Sparv FC Midtjylland
Thomas Lam PEC Zwolle
Robert Taylor Tromsö IL
Pyry Soiri FC Admira Wacker Mödling
Robin Lod Sporting Gijon
Simon Skrabb IFK Norrköping
Jasse Tuominen FK BATE

Kasper Hämäläinen Legia Warszawa
Petteri Forsell HJK
Teemu Pukki Norwich City FC
Joel Pohjanpalo Bayer Leverkusen

 

Kisoissa nähdään suomalaisten lisäksi tottakai runsaasti maailman parhaita jalkapalloilijoita. Olemme nostaneet erilliselle sivulle ennakkoon kisojen top 11 pelaajat, eli kokonaisen kentällisen. Voit katso EM-kisojen top 11 pelaajat täältä.

Jalkapallon EM-kisat 2021 vedonlyönti

Jalkapallon EM 2021 tarjoaa todella laajan kattauksen eri vedonlyöntikohteita. Yksi suosituimmista vedoista on veikkaa koko EM-kisojen voittajaa. Suurimpia suosikkeja jalkapallon EM-kisoihin 2021 ovat  Belgia,Ranska,Saksa ja Englanti. Myös maalipörssin voittajaa veikataan todella paljon. EM-kisoissa kärkipaikan maalipörssissä saa varmasti noin 8-10 maalilla. Jokaiseen otteluun on tarjolla tuhansia eri vedonlyöntikohteita ja tulemme tarjoamaan ilmaisia vedonlyöntivihjeitä jokaiseen otteluun hyvissä ajoin ennen pelin alkua.

Jalkapallon EM 2021 – EM-Finaali

Jalkapallon EM 2021-finaali pelataan Wembleyn stadionilla Lontoossa näillä näkymin 11.7.2021. UEFA myönsi Lontoolle finaalin isännyyden 13 kaupungin joukosta. Wembleyllä järjestetään niin välierät kuin finaali. Edellisen kerran Englannissa ja juuri Wembleyllä on EM-kisojen finaali pelattu vuonna 1996.