La Liga 2019-20

 

La Ligan kausiennakko 2019/20: Barcelona tavoittelee kolmatta peräkkäistä Espanjan mestaruutta

 

Espanjan La Liga pyörähtää käyntiin jälleen tulevana viikonloppuna ensimmäisen ottelukierroksen merkeissä. Tällä sivulla käymme lyhyesti läpi kaikki La Ligan tulevan kauden joukkueet ja siirrot. Lisäksi kerromme oman näkemyksemme siitä, miten joukkueiden väliset voimasuhteet voivat tulevalla kaudella asettua.

 

Barcelona

 

Hallitseva mestari Barcelona tavoittelee alkavalta kaudelta jo kolmatta peräkkäistä Espanjan mestaruuttaan.

 

Hieman yllättäenkin edelleen Ernesto Valverden vetämänä kautensa aloittava Barcelona on vahvistunut kesän aikana niiden pelipaikkojen osalta kuin jo etukäteen ajateltiin. Jo vuosikausia siirtohuhujen kohteena ollut Atlético Madridin Antoine Griezmann siirtyi lopultakin Barcelonaan ja Ranskan paidassa maailmanmestaruutta juhlinut hyökkääjä vahvistaa nyt siis jo ennestään nimivahvaa hyökkäysosastoa. Griezmannin lisäksi Barcelona onnistui vahvistamaan keskikentän keskustaansa Ajaxin Frenkie De Jongin muodossa ja maalivahti Marc-Andre ter-Stegenin varamieheksi hankittiin puolestaan Valenciasta Neto.

 

Ulospäin joukkueesta matkasi pitkä lista hyviä pelaajia, jotka eivät kuitenkaan onnistuneet lyömään itseään läpi Barcelonan pelaavaan kokoonpanoon. Näistä merkittävimpiä olivat Valenciaan vastavuoroisesti suunnannut Jasper Cillesen, sekä Evertoniin ja Dortmundiin nyt pysyvästi siirtyneet André Gomes ja Paco Alcacer.

 

Griezmannin siirron myötä Valverde sai palapeliinsä jälleen yhden tärkeän lisäpalasen, jonka myötä joukkueen ei enää tarvitse luottaa tehojen osalta pelkästään kokeneeseen kaksikkoon Luis Suarez ja Lionel Messi. Mikäli Barcelona onnistuu siirtoikkunan loppusuoralla hankkimaan vielä Neymarin riveihinsä PSG:stä on joukkueella kasassaan käytännössä pysäyttämätön hyökkäyspään nelikko, jolla myös Mestarien liigan voittaminen on erittäin potentiaalinen asia.

 

Kovasti kritiikkiä saaneen Valverden jatkosta huolimatta Barcelona on mestarisuosikki numero yksi myös tulevalla kaudella.

 

Real Madrid

 

Kahteen otteeseen edellisellä kaudella manageria vaihtanut Real Madrid päätyi kuin päätyikin erittäin sekavien vaiheiden jälkeen La Ligan kolmannelle sijalle. Tyytyväisiä Espanjan pääkaupungin suurseuran sisällä ei kuitenkaan voida olla.

 

Loppukaudesta valmennusvastuun alle vuoden tauon jälkeen ottanut Zinedine Zidane onkin kuluvan kesän aikana päätynyt vahvistamaan etenkin joukkueen hyökkäyskalustoa erittäin kovalla kädellä. Eden Hazardin, Luka Jovicin ja nuoren brasilialaisen Rodrygon kiinnittäminen ovat kaikki kovia kiinnityksiä mille tahansa joukkueelle ja jo ennestään olemassa olleeseen hyökkäysarsenaaliin lisättynä kasassa alkaa olla jälleen melkoinen tähtisikermä. Viime kaudella vuotaneeseen puolustukseen joukkue hankki puolestaan laitapuolustaja Ferland Mendyn ja toppari Éder Militãon.

 

Real Madrid onnistui kuluvan kesän aikana pitämään kiinni pitkälti kaikista parhaista pelaajistaan ja joukkue on onnistunut vahvistumaan merkittävästi. Viime kaudella joukkueen palapelin palaset olivat kuitenkin niin sekaisin, että edes optimistisimmat Madridistat tuskin uskaltavat toivoa kuuta taivaalta.

 

Real Madridin sekoilut ovat saaneet jatkoa myös kuluvan kesän harjoitusotteluissa, joissa Los Blancos on esiintynyt sanalla sanoen vaisusti. Kaikista epäilyksistä huolimatta Real Madrid on materiaalinsa puolesta La Ligan kakkossuosikki ja mikäli Zidane onnistuu kääntämään joukkueen kelkan heti alkukaudesta, taistelee joukkue myös mestaruudesta Barcelonaa vastaan.

 

Atlético Madrid

 

Maalinteko-ongelmista viime kaudella kärsineestä Atlético Madridista ei ollut lopulta pistämään hanttiin 11 pisteen erolla La Ligan mestaruuteen lasketelleelle Barcelonalle.

 

Alkavalla kaudella Diego Simeonen miehistö on todella uuden tilanteen edessä, sillä joukkue on uudistunut kesän aikana huomattavasti. Tärkeistä pelaajista joukkueen jättivät kesän aikana taakseen Antoine Griezmann, Rodri, Lucas Hernández, Diego Godin, Filipe Luis ja Juanfran.

 

Näitä aukkoja on kesän aikana paikattu peräti kahdeksalla hankinnalla, joita on jouduttu tekemään jokaiselle pelipaikalle ja rahaa hankintoihin on poltettu lähes 250 miljoonan euron verran. Suurin summa paloi nuoreen hyökkääjään João Felixiin, joka maksoi Atléticolle yli 120 miljoonaa.

 

Vain 55 maalia viime kauden La Ligassa iskenyt Atlético menetti pelkästään Griezmannin siirron myötä aimo annoksen tulivoimaa hyökkäyspäästään. Kokenut Diego Costa on kuitenkin yltynyt harjoituskaudella huippuiskuun ja samaa voi sanoa myöskin nuoresta portugalilaisesti João Felixistä.

 

Aina vahvasti koko joukkueen voimin puolustava Atlético on pelipäälle sattuessaan La Ligan kenties inhottavin vastustaja mille tahansa joukkueelle. Mikäli Simeone saa joukkonsa osumaan tolppien väliin myös tosipelien koittaessa, on joukkueella mahdollisuudet hiipiä pitkässä sarjassa jopa mestaruuteen saakka. Lähtökohtaisesti Atlético on kuitenkin vankasti kiinni kolmannessa sijassa.

 

Valencia

 

Kauden ensimmäisellä puoliskolla pahoissa vaikeuksissa ollut Valencia päätti viime kautensa komeasti neljänteen sijaan ja Copa del Reyn voittoon. Kovasti kauteen satsannut Los Che saavutti siis tavoitteensa, eli Mestarien liigan paikan niukasti.

 

Kuluvana kesänä valmistautuminen kauteen on ollut rauhallisempaa. Joukkue on hankkinut riveihinsä hyviä täsmävahvistuksia, joihin rahaa on kulunut reilu 60 miljoonaa euroa. Kokenut hollantilainen Jasper Cillesen oli hankinnoista hintavin miehen maksettua noin 35 miljoonaa euroa. Suurin mielenkiinto kohdistunee kuitenkin nuoreen Maxi Gómeziin, jonka odotetaan olevan Uruguayn seuraava todellinen huippuhyökkääjä.

 

Joukkueen tärkeistä pelaajista etenkin portugalilainen Gonzalo Guedes ja Geoffrey Kondogbia kärsivät viime kaudella loukkaantumisista ja tämä vaikutti luonnollisesti myös joukkueen tasaisuuteen. Mikäli kaksikko pysyy alkavalla kaudella kunnossa, on Valencialla kasassa todella kova keskikentän nelikko, jonka täydentävät uransa parhaan kauden pelannut Dani Parejo ja Carlos Soler.

 

Nelossijan uusiminen lienee Marcelinon suojateille erinomainen tavoite ensi kaudella, mutta parhaimmassa tapauksessa Valencia saattaa pystyä lyömään kiilaa myös kärjen kolmen koplan väliin.

 

Sevilla

 

Syyskaudella jopa koko La Ligaa johtaneen Sevillan kaudesta tuli loppujen lopuksi synkkä, joukkueen pudottua lopulta aina kuudennelle sijalle asti. Pettymykseen päättyi myöskin joukkueen taival Eurooppa-liigassa, kun Sparta Prague pudotti turnauksen kestomenestyjät jatkosta jo aikaisessa vaiheessa kevättä.

 

Viime kaudella kahden managerin alaisuudessa operoinut Sevilla on kokenut kesän aikana valtavan muutoksen. Joukkueen vetovastuun otti Real Madridissa epäonnistunut Julen Lopetegui ja seuraan palanneen Ramón Rodríguez Verdejon, eli Monchin johdolla uusia pelaajia joukkueeseen on hankittu peräti 11 kappaletta.

 

Lista hankinnoista:

 

Jules Koundé – €25m Bordeaux

Diego Carlos – €15m Nantes

Munas Dabbur – €15m RB Salzburg

Lucas Ocampos – €15m Marseille

Joan Jordán – €14m Eibar

Luuk de Jong – €12.5m PSV

Óliver Torres – €12m Porto

Maximilian Wöber – €10.5m Ajax

Fernando – €4.5m Galatasaray

Nemanja Gudelj – Ilmainen GZ Evergrande

Sergio Reguilón – Laina Real Madrid

Kesän merkittävimpiä lähtijöitä olivat Pablo Sarabia (PSG), Quincy Promes (Ajax) ja Luis Muriel (Atalanta).

 

Perinteiseen 4-3-3-muodostelmaan miehistönsä harjoituskaudella asettanut Lopetegui tarvitsee joukkueen peräsimessä ennen kaikkea aikaa ja kärsivällisyyttä. Kaikkein parasta suoritustasoa tuskin nimittäin nähdään ainakaan vielä syyskauden aikana.

 

Erittäin tasaisessa La Ligan ylemmässä keskikastissa Sevillalla on kaikesta huolimatta erinomaiset mahdollisuudet nostaa sijoitustaan tulevan kauden aikana. Jos homma lähtee edes kohtuullisen hyvin käyntiin heti alkukaudesta, on ainakin viides sija joukkueelle täyttä realismia.

 

Athletic Bilbao

 

La Ligan historian menestyksekkäimpiin seuroihin lukeutuva Athletic Bilbao oli pahoissa vaikeuksissa kauden ensimmäisen puoliskon aikana ja perinteikäs suurseura taisteli kauden puolivälissä putoamista vastaan.

 

Vetovastuun kesken kauden ottanut Gaizka Garitano sai joukkueensa kuitenkin ruoskittua kauden lopussa sellaiseen vetoon, että se veti vertoja jopa neljän parhaan tienoilla olleille joukkueille. Vahvan loppukautensa ansiosta Athletic nousi tasaisessa keskikastissa aina kahdeksannelle sijalle asti. 

 

Vain baskipelaajia hankkiva ja peluuttava Athletic hankki kesän aikana riveihinsä ainoastaan Jokin Ezkietan, joka siirtyi seuraan ilmaiseksi Barcelonan organisaatiosta. Ulospäin pelaajia suuntasi pidempi lista ja näistä mainittavimpia ovat seuran runkopelaajiin vuosikausien ajan lukeutuneet Mikel Rico, Ander Iturraspe, Sabin Merino ja Markel Susaeta.

 

Vain 41 maalia viime kaudella La Ligassa iskeneen Athleticin hyökkäyspään ongelmat ovat korostuneet vasta kypsemmällä iällä parhaaseen iskuunsa yltyneen Aritz Adurizin ikääntymisen myötä. Joukkuetta on ollut käytännössä mahdoton vahvistaa hyökkäyspään osalta ja näin ollen suurin tulosvastuu lankeaa hyvän kauden pelanneen Iñaki Williamsin ja kokeneen Raul Garcian harteille. 38-vuotias Aduriz solmi vuoden jatkon joukkueen kanssa, mutta kokeneesta hyökkääjästä ei enää ole juurikaan apua muutakin kuin leveyspelaajan roolissa.

 

Mikäli Williams ja Raul Garcia löytävät heti kättelyssä hyvän maalivireen ja tuiki tärkeä Iker Munian onnistuu pitämään itsensä ehjänä, on Athleticilla kaikki mahdollisuudet parantaa asetelmiaan tulevalla kaudella. Mikäli erinomaisesti puolustava joukkue onnistuu tekemään San Mamesista jälleen vaikeasti valloitettavan linnakkeen, on paikka top seiskassa enemmän kuin mahdollinen.

 

Real Sociedad

 

Real Sociedadin osalta edellinen kausi oli erittäin epätasainen. Etenkin kotikentällään vaikeuksissa ollut joukkue onnistui kauden ensimmäisellä puolikkaalla ottamaan lukuisia tärkeitä voittoja (kuten vierasvoitto San Mamesilta), mutta joukkueen peräsimessä aloittanut Asier Garetano sai siltikin lähteä kauden puolivälissä. Meno parani hieman Imanol Alguacilin alaisuudessa, mutta tasaisuutta joukkueen tekemiseen ei löytynyt. Tasaisessa taistossa europaikoista, Real Sociedad taipui viimeisellä ottelukierroksella hävittyään Espanyolille, joka sijoittui kaksi sijaa ylemmäs seitsemänneksi.

 

Kesän aikana Real Sociedad on vahvistanut hyökkäysosiotaan Gironasta saapuneella Portulla, Dortmundista hankitulla Alexander Isakilla ja Real Madridista lainalle siirtyneellä Martin Ödegaardilla. Lisäksi seura on onnistunut pitämään riveissään mm. alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa loistaneen ja aiemmilla kausilla kovia maalimääriä iskeneen Mikel Oyarzabalin.

 

Kesän kovat satsaukset kertovat omaa kieltään siitä, mihin Real Sociedad tulevalla kaudella tähtää. Joukkueen tavoitteena on nostaa sijoitustaan vähintään seitsemän parhaan joukkoon ja tämän toteutuminen on hyvinkin mahdollista. Lähtökohtaisesti Sociedad taistelee sijoista 5-7 yhdessä Sevillan ja Athletic Bilbaon kanssa. 

Espanyol

 

Espanyolin edellinen La Liga-kausi on helppo jakaa kolmeen osaan. Reilun kymmenen kierroksen jälkeen joukkue oli La Ligassa peräti toisella sijalla. Tästä alkoi pitkä laskusuhdanne, joka pudotti joukkueen jopa putoamisviivan tuntumaan. Vahvan loppukauden myötä joukkueen odotettiin kipuavan mukaan sijan kymmenen tietämille, mutta David Gallegon miehistö tiivisti tahtiaan kauden viimeisillä kierroksilla niin hyvin, että sijoitus oli lopulta seitsemäs.

 

Alkavaan kauteen ja Eurooppa-liigaan joukkue on valmistautunut varsin rauhallisesti. Joukkueeseen hankittiin kesän aikana kolme pelaajaa, joista kukaan ei ainakaan lähtökohtaisesti vahvista joukkuetta merkittävästi, mutta toisaalta ykkösjoukkueen materiaali pysyi myöskin kiitettävästi kasassa. Kesän ainoa merkittävä menetys on ollut Mario Hermoso, joka liittyi Atlético Madridin riveihin.

 

17 liigamaalia viime kaudella iskenyt Borja Iglesias antaa joukkueelle varsin hyvän kilpailuedun La Ligan huipputasaisessa keskikastissa, mutta edellisellä kaudella hienoisesti ylisuorittaneelle joukkueelle paikka La Ligan kymmenen parhaan joukossa ja kelpo onnistuminen Eurooppa-liigassa tarkoittaisivat jo onnistunutta kautta.

Getafe

 

Viidenneksi La Ligassa viime kaudella sijoittunut Getafe oli koko Espanjan liigan suurin yllättäjä. Vasta toista kauttaan putkeen pääsarjatasolla pelannut joukkue oli aina viimeiselle ottelukierrokselle asti kiinni Mestarien liigan karsintapaikassa, jonka Valencia onnistui kuitenkin nappaamaan itselleen kalkkiviivoilla.

 

Getafe oli viime kauden La Ligassa toiseksi parhaiten puolustanut joukkue, sillä omissa 38 ottelun aikana kolisi vain 35 otteeseen. Hyvän puolustustilaston lisäksi joukkueelta löytyi myös tarvittava määrä tulivoimaa kokeneen kärkikaksikon – Jaime Mata ja Jorge Molina – muodossa. Molemmat joukkueen hyökkääjistä onnistuivat maalinteossa 14 otteeseen.

 

Joukkueen jäätyä lopulta niukasti ulos tulevan kauden Mestarien liigasta, on joukkueen vahvistaminen ollut kesän aikana varsin maltillista. Uusia pelaajia on joukkueeseen hankittu seitsemän kappaletta, mutta näihin on käytetty rahaa ainoastaan n. 14 miljoonaa euroa. Lähtöpuolella Getafe ei ole puolestaan kokenut suuria kolauksia, eikä siirtorahaa ole näin ollen virrannut sisään ollenkaan.

 

Vaikka Huescasta hankittu 32-vuotias Enric Gallego vahvistaa joukkueen kokenutta hyökkäysosastoa vielä entisestään, on melkoisen turhaa odottaa, että Getafe pystyisi tulevalla kaudella uusimaan viimekautisen yllätyksensä.

 

Mikäli joku La Ligan erittäin tasaisen keskikastin joukkueista pystyy nostamaan suoritustasoaan tulevan kauden aikana, on Getafe ylemmän puoliskon joukkueista käytännössä aina ensimmäisenä matkalla alaspäin. Lisääntyneen pelimäärän myötä joukkueelle erinomainen tavoite olisi sijoittua La Ligassa noin kymmenennen sijan tuntumaan.

 

Real Betis

 

Real Betis ei onnistunut uusimaan kauden 2017/18 yllätystä, joka vei joukkueen lopulta aina Eurooppa-liigaan saakka. Entisen Las Palmas-luotsin Quique Setienin alaisuudessa Betis oli ajoittain erittäin viihdyttävä joukkue, joka onnistui hakemaan alkukauden aikana komeita päänahkoja vieraskentiltä joukkueen onnistuttua riistämään täydet pistepotit Camp Noulta, Santiago Bernabeulta ja San Sirolta.

 

Yksittäiset voitot jäivät kuitenkin laihaksi lohduksi ja Betis romahti La Ligan puolella sijalle 11, joka riitti kauden päätteeksi Setienin potkuihin.

 

Kesän aikana Betis on tehnyt kovia kiinnityksiä etenkin hyökkäysosastolleen. Moniin Euroopan suurseuroihinkin tyrkyllä ollut Nabil Fekir oli kesän yksittäisistä hankinnoista kovin ja ranskalaishyökkääjä maksoikin Betisille lähes 20 miljoonan euron verran. Avauskokoonpanoon on tyrkyllä myöskin Real Sociedadista hankittu Juanmi, joka hakee uralleen uutta nostetta Andalusiasta.

 

Kesän kovimpia menetyksiä olivat ehdottomasti ykkösmaalivahti Pau Lopez (AS Roma) ja vasen laitapuolustaja Junior Firpo (Barcelona), sekä Tottenhamiin lainalle siirtynyt keskikenttäpelaaja Giovani Lo Celso. Suuret menetykset tarjoavat tilaisuuksia Joel Roblesille (maalivahti) ja Villarrealista lainalle joukkueeseen liittyneelle Alfonso Pedrazalle (vasen laitapuolustaja).

 

Joukkueen valmennusvastuun kesän aikana ottanut Rubi miehittänee Betisin pääasiallisesti 4-2-3-1 muodostelmaan, joka poikkeaa suuresti siitä, mitä Setienin alaisuudessa totuttiin näkemään. Fekirin ja Juanmin siirtyminen joukkueeseen vahvistaa etenkin joukkueen vain 44 maalia iskenyttä hyökkäysosastoa, mutta näistä siirroista huolimatta Betisiltä uupuu edelleen todellinen tekijämies keskushyökkääjän paikalta. Mikäli joukkue onnistuu hankkimaan tavoittelemansa Espanyolin Borja Iglesiasin vielä ennen siirtorajan umpeutumista, on Betis ehdottomasti vahva ehdokas vähintään kärkikymmenikköön.

Villarreal

 

Viidellä edellisellä kaudella La Ligan top kutoseen sijoittuneen Villarrealin viime kausi oli sanalla sanoen karmea. Eurokentilläkin varsin tutuksi näyksi muodostunut joukkue vietti käytännössä koko kauden liigan kuuden viimeisen joukkueen joukossa ja perinteikäs menestyjä oli myöskin aivan toden teolla mukana putoamistaistossa.

 

Joukkueen vetovastuussa ollut Javi Calleja sai kenkää joulukuun aikana, mutta mies palkattiin joukkueen peräsimeen uudestaan jo seuraavan kuukauden aikana. Tänä aikana jotain ehti tapahtua ja loppukaudesta Villarreal onnistui kohentamaan asemiaan niin paljon, että se vältti putoamisen jopa yllättävän selvästi.

 

50 päivää sivussa ollut Calleja jatkaa joukkueen peräsimessä myös tänä syksynä, mutta muilta osin Keltaisen Sukellusveneen ovi taikka luukku on käynyt kesän aikana kovaan tahtiin. Uusia hankintoja joukkue on tehnyt viisi kappaletta. Eibarista joukkueeseen siirtynyt Ruben Peña ja Liverpoolista hankittu Alberto Moreno ovat kelpo vahvistuksia joukkueen laitapakkiosastolle ja Napolista ostettu Raúl Albiol tuo puolestaan kaivattua kokemusta toppariosastolle. Sporting Gijonista hankittu Moi Gomez tekee puolestaan pitkästä aikaa paluun keltaiseen paitaan.

 

Kesän kovin menetys osui hyökkäysosastolle, kun lupaava Pablo Fornals liittyi 28 miljoonan siirrolla West Hamin riveihin. Matkaa jatkoivat myöskin viime kauden lainalla viettäneet Nicola Sansone ja Roberto Soriano, jotka jatkavat uriaan Serie A:ssa Bolognan riveissä. Yhteensä joukkueen jätti taakseen peräti 11 pelaajaa.

 

Lähestulkoon kokonaan uusiutunut puolustuslinja, sekä kokeneen Santi Cazorlan toipuminen pelikuntoon luovat Callejan miehistölle erittäin hyvät peruskivet, mutta takavuosina viihdyttävästä hyökkäyspelistään tunnettu joukkue on lähtökohtaisesti heikko nimenomaan hyökkäysosastonsa osalta. Kaiken järjen mukaan Villarreal matkaa kuitenkin tulevalla kaudella sarjataulukossa ylöspäin. Paikat Euroopassa saattavat tosin olla tiukassa.

 

Celta Vigo

 

Espanjan maajoukkueringissä paikkansa vakiinnuttanut Iago Aspas on ollut Celta Vigolle jo vuosien ajan kaikki kaikessa. Tämä tuli selväksi etenkin viime kauden aikana, jolloin Celta joutui pelaamaan paljon otteluita ilman joukkueen suurinta tähteä. Tämä oli lähellä johtaa jopa putoamiseen, sillä joukkue sijoittui La Ligassa sijalle 17. Putoamiselta joukkueen pelasti käytännössä yksinään Aspas, joka iski viimeiseen yhdeksään peliin kymmenen maalia.

 

Celtan viime kauden kolmas valmentaja Fran Escriba luotsasi joukkueen lopulta niukkaan säilymiseen asti ja mies sai pitää paikkansa varsin ansaitusti. Kesän aikana Celta on vahvistanut rivejään maltillisesti, mutta varsin mielenkiintoisilla nimillä. Arsenalissa viime kaudella lainalla ollut Denis Suarez siirtyi joukkueeseen Barcelonasta ja Santi Mina Maxi Lopezin siirron yhteydessä Valenciasta. Viime kaudella vuotanutta puolusta paikkamaan saapui puolestaan Genkin toppari Joseph Aidoo.

 

Vaikka paluun joukkueen paitaan tekevät Suarez ja Mina ovatkin niminä erittäin kiinnostavia, tulee Aidoo olemaan joukkueelle ehkäpä jopa se tärkein hankinta. Yli 60 otteeseen viime kaudella antautunut puolustus kaipaa nimittäin kipeästi lisävarmuutta, mikäli Celta meinaa tehdä paluun kymmenen parhaan joukkoon.

 

Mikäli Aidoon siirto riittää yksinään paikkaamaan Celtan puolustuksen ja mikäli Aspas pysyy tulevalla kaudella paremmin ehjänä, on kaikki avoinna Celtan kannalta. Parhaassa tapauksessa joukkue voi tavoitella jopa La Ligan seitsemättä sijaa ja paikkaa ensi kauden eurokentillä. Hyökkäyspään kiinnitysten ja Aspasin ansiosta Celta on takuuvarmasti ainakin yksi liigan viihdyttävimmistä joukkueista.

Levante

 

Levante aloitti edellisen kautensa vahvasti kaatamalla heti kauden avauksessaan Real Betisin selvin 3-0 lukemin. Tätä seurasi vahva syksy, johon mukaan mahtui mm. vierasvoitto Santiago Bernabeulta. Lokakuun joukkue päätti neljän ottelun voittoputkeen. Paco Lopezin suojattien kupla puhkesi kuitenkin nopeasti ja loppuvuodesta alkaneen heikon putken aikana joukkue onnistui voittamaan ainoastaan kaksi 19 pelaamastaan ottelusta. Ainoastaan viimeisten ottelukierrosten ryhdistäytyminen riitti Levantelle 15. sijaan ja säilymiseen.

 

Koko La Ligan toiseksi heikointa puolustusta on vahvistettu kesän aikana kahdella lähtökohtaisesti avauskokoonpanon hankinnalla, jotka olivat Valenciasta ja Espanyolista joukkueen vahvuuteen liittyneet topparit Rúben Vezo ja Óscar Duarte. Yhteensä hankintoja on ehditty tekemään jo lähes kymmenen kappaletta ja näistä ehdottomasti mielenkiintoisin on Real Madridista lainalle siirtynyt Borja Mayoral.

 

Keskikastin joukkueista ylivoimaisesti tulivoimaisimmaksi osoittautunut Levante iski jo viime kaudella 59 maalia, eikä 22-vuotiaan Mayoralin saapuminen ainakaan heikennä joukkueen hyökkäysosastoa, jolta nopeita jalkoja löytyy etenkin Jose Luis Moralesin osalta.

 

Levanten pitäisi olla lähtökohtaisesti turvassa myös tulevalla kaudella. Mikäli vauhdikkaasti vastaan iskevä joukkue onnistuu tilkitsemään vuotavan puolustuksensa alkavan kauden aikana, pitäisi loppusijoituksen olla huomattavasti lähempänä sijaa 10 kuin sijaa 20.

 

Eibar

 

Pieni ja piskuinen Eibar aloittaa jo kuudennen peräkkäisen kautensa Espanjan pääsarjatasolla ja tämä on jo saavutus sinällään. Hieman yllättäenkin paikkansa liigassa vakiinnuttanut seura sijoittui viime kaudellakin komeasti sijalle 12. Vaikka kyseessä oli järjestyksessään ensimmäinen kausi, jolloin Eibar ei onnistunut parantamaan edellisen kauden sijoitustaan, voi kautta pitää siltikin onnistuneena.

 

Viidettä kauttaan joukkueen peräsimessä aloittava José Luis Mendilibar päätyi vahvistamaan joukkueensa pelaajarunkoa peräti 11 eri pelaajalla kuluvan kesän aikana. Hankinnoista merkittävimpiä ovat lähtökohtaisesti Deportivosta hankitut keskikenttäpelaaja Edu Expósito ja hyökkääjä Quique, sekä Las Palmasista hankittu toppari Pedro Bigas ja Real Madridista ilmaissiirrolla tullut laitapuolustaja Álvaro Tejero. Nelikosta jokainen nousee näillä näkymin jo kauden alussa mukaan joukkueen avauskokoonpanoon.

 

Kesän suurimpia menetyksiä olivat puolestaan keskikenttäpelaaja Joan Jordán (Sevilla), sekä laitapuolustaja Rubén Peña (Villarreal). Molemmat pelaajista olivat seurassa suuressa roolissa ja kaksikko jättääkin uusille hankinnoille (Expósito ja Tejero) suuret ruudut täytettäväkseen.

 

4-4-2 systeemillä mm. Atlético Madridin tavoin pelaava Eibar on onnistunut ottamaan askeleita eteenpäin lähes jokaisen La Liga kautensa aikana, mutta tänä syksynä tasaisen varmasti eteenpäin edenneen joukkueen yllä leijuu ainakin pienimuotoinen epäilyksen pilvi. Lähtökohtaisesti Eibar saattaa pudota tulevalla kaudella ainakin pari sijoitusta alaspäin, mutta suuren muutoksen kokeneelle joukkueelle jopa sarjapaikan säilyttämistä voisi pitää kohtuullisen hyvänä tavoitteena.

 

Alavés

 

Erittäin tasaisesti kauden keskivaiheilla esiintynyt Alavés vietti valtaosan kaudesta La Ligan kuuden parhaan joukkueen joukossa. Etenkin kotikentällään Mendizorrotzalla vahvasti esiintynyt joukkue romahti kuitenkin loppukaudesta sen verran pahasti, että paikat tämän kauden Eurokentillä jäivät 11. sijan myötä pelkäksi haaveeksi. Jatkoa heikosti sujuneelle keväälle saatiin kauden päätteeksi, kun mainiosti joukkueen peräsimessä onnistuneen Abelardon ja seuran yhteinen tie tuli päätökseensä sopimusneuvotteluiden kariutumisen myötä.

 

Abelardon seuraajaksi nimettiin Real Sociedadin peräsimestä kesken kauden potkut saanut Asier Garitano, jolla on edessään vaikea tehtävä edes Abelardon saavutusten uusimista ajatellen. Ennakko-odotuksiin nähden jopa selvästi ylisuorittanut joukkue on menettänyt riveistään tukun viime kauden tärkeistä lainapelaajista, joka asetti seuran ennen siirtoikkunan aukeamista varsin haastavaan tilanteeseen.

 

Aukkoja on paikattu peräti yhdeksällä uudella hankinnalla. Näistä etenkin Valioliigassa flopannut hyökkääjäkaksikko Lucas Perez ja Joselu on lähtökohtaisesti mielenkiintoinen. La Ligassa aiemmin hyvää jälkeä tehnyt kaksikko tullee muodostamaan aloittavan hyökkäysparin Garitanon 4-4-2:ssa.

 

Myös Gironasta hankittu keskikenttäpelaaja Pere Pons ja Almeriasta siirtynyt vasen laituri Luis Rioja tavoittelevat tulevalla kaudella avauskokoonpanon paikkaa joukkueen keskikentällä.

 

Kovan uusiutumisen kesän aikana kokenut Alavés on joukkueena ehdottomasti kysymysmerkki. Aiemmilla kausilla etenkin nimekkäistä lainapelaajistaan tunnettu baskiseura ei hyvin suurella todennäköisyydellä pääse samalle tasolle kuin siltä nähtiin viime kaudella. Loppukaudesta väärille raiteille eksynyt juna tosin pitää pystyä kääntämään ja tätä kautta säilyttämään sarjapaikka.

 

Leganés

 

Viime kauden 13. sija oli Leganésin osalta La Liga historian paras yksittäinen saavutus. Joukkueen peli ei aina miellyttänyt etenkään kriittisten katsojien silmiä, mutta Etelä-Espanjan pikkuseura onnistui kuitenkin välttämään putoamisen jälleen kerran jopa helposti. Etenkin joukkueen kotistadionista Butarquesta muodostui kauden mittaan vaikeasti valloitettava linnake, josta mm. koko kärkikolmikko poistui ilman täyttä pistepottia. Mestaruuden voittanut Barcelona peräti kokonaan ilman pisteitä.

 

Vain 43 maalia omiin päästänyt Leganés oli lopulta koko La Ligan viidenneksi parhaan puolustuksen omaava joukkue, mutta vain 37 tehtyä maalia ei lopulta ollut riittävä määrä viemään seuraa La Ligan kymmenen parhaan joukkoon.

 

Hyvän avauskauden Leganésin ruorissa vetänyt Mauricio Pellegrino onkin kesän aika päättänyt vahvistaa etenkin joukkueen hyökkäyspäätä, jonne hankittiin mm. 6 miljoonaa euroa maksanut Martin Braithwaite Middlesbroughista, sekä Sabin Merino Athletic Bilbaosta. Yhteensä uusia pelaajia on hankittu jo ennen siirtoikkunan sulkeutumista 11 kappaletta.

 

Suuresta lainapelaajien määrästään usein tunnetuksi tullut Leganés sai pidettyä osan viime kauden rungosta kasassa, mutta mm. Guido Carrillon, Allan Nyomin and Mikel Vesgan poistuminen joukkueen vahvuudesta aiheuttaa omat ongelmansa.

 

Leganésia voisi tulevallakin kaudella kuvailla jopa inhorealistisella tyylillä pelaavaksi joukkueeksi. Leganés-uransa mainiosti aloittanut Mauricio Pellegrino pyrkii siis jatkamaan siitä, mihin hänen edeltäjänsä Gaizka Garitano joukkueessa jäi. Hyvästä puolustuksestaan huolimatta Leganés pudonnee pari pykälää alaspäin, mutta todennäköisesti välttää putoamisen.

 

Valladolid

 

Valladolid oli viime kauden sarjanousijoista ainoa, joka onnistui säilyttämään sarjapaikkansa myös alkavalle kaudelle. Tämä oli sinällään pienimuotoinen ihme, sillä ainoastaan 32 maalia koko liigakauden aikana iskenyt joukkue oli jopa selvästi koko La Ligan heikoin joukkue nimenomaan hyökkäyssuuntaan. Sarjapaikka varmistui lopulta toiseksi viimeisellä kierroksella tulleella voitolla Rayo Vallecanoa vastaan. Riemuisaa säilymistä varjosti kuitenkin viimeisen ottelukierroksen 0-2 tappio Valenciaa vastaan, johon liitettiin vahvoja sopupeliepäilyjä.

 

Turkkilainen Enes Ünal oli joukkueen paras maalintekijä vain kuudella tehdyllä osumalla. Sinällään vaatimaton saldo oli puolet enemmän kuin joukkueen seuraavaksi parhailla maalintekijöillä ja tämä kertonee oleellisen osan sarjanousijan ongelmista.

 

Joukkueen hyökkäysosastoa on vahvistettu kesän aikana kahdella erittäin merkittävällä nimellä. Villarrealista jälleen lainalla olevan Ünalin hyökkääjäpariksi hankittiin lainasiirrolla Evertonissa epäonnistunut, mutta mm. Malagassa koviin maalimääriin yltänyt Sandro Ramirez. Joukkueen oikealle laidalle vahvistukseksi hankittiin puolestaan Eibarin kokenut Pablo Hervías. Yhteensä joukkuetta on vahvistettu peräti yhdeksällä pelaajalla (Ünal mukaan lukien) ja peräti kuusi näistä on lainapelaajia.

 

Joukkueen ykköstoppari Fernando Calero siirtyi kesän aikana Espanyolin riveihin ja nuorta topparia paikkaamaan saapui Chievosta lainattu Federico Barba.

 

Sarjapaikan säilyttäminen on Valladolidille prioriteetti numero yksi ja tämän tehdäkseen joukkueen on onnistuttava parantamaan etenkin hyökkäyspelaamistaan. Kahdella edellisellä kaudella ilman maaleja peräti kolmen eri joukkueen riveissä pelanneen Sandron paluu tasolleen on Valladolidin selviytymisen kannalta kaikki kaikessa.

 

Osasuna

 

Paluun pääsarjatasolle tekevä Osasuna lasketteli Espanjan toisella sarjatasolla lopulta ylivoimaiseen mestaruuteen. Peräti 17 viimeistä kotipeliään voittaneen joukkueen piste-ero toiseksi sijoittuneeseen Granadaan nähden oli lopulta kahdeksan pisteen suuruinen. 59 maalia riitti myöskin eniten maaleja tehneen joukkueen titteliin. Lähes puolet näistä osumista syntyivät joko Juan Villarin tai Roberto Torresin iskeminä, sillä kaksikko viimeisteli viime kaudella 12 maalia mieheen.

 

Kaksikolle lisää taustatukea tulevalla kaudella tuovat etenkin Levantesta hankittu Rubén García, sekä argentiinalaisesta San Lorenzosta joukkueeseen siirtynyt Chimy Ávila. Yhteensä kahdeksasta hankinnasta kolmas vahvimmin avauskokoonpanoon tyrkyllä oleva pelaaja on Betisistä hankittu keskikentän pohjapelaaja Darko Brasanac.

 

Vasta 41-vuotias manageri Jagoba Arrasate tekee paluun pääsarjatasolle valmennettuaan La Ligassa edellisen kerran Real Sociedadia vuosina 2013-2014. Numancian peräsimessä välillä pyörähtänyt nuori valmentaja pyrkii nyt Osasunan kanssa vakiinnuttamaan sekä oman että joukkueensa paikan Espanjan pääsarjatasolla.

 

Osasuna on onnistunut vahvistamaan joukkuettaan etenkin hyökkäyspään osalta ja sekä García että viime kaudella pari upeaa maalia Huescan paidassa viimeistellyt Ávila ovat lähtökohtaisesti mielenkiintoisia vahvistuksia joukkueeseen. Mikäli etenkin Ávila onnistuu vakiinnuttamaan tasonsa ja viime kaudella maaleja iskenyt kaksikko pitämään tasonsa myös sarjaporrasta ylempänä, on Osasunalla erinomaiset mahdollisuudet ohittaa ainakin maalinteon vaikeudesta kärsinyt Valladolid.

 

Granada

 

Granada tekee paluun pääsarjatasolle kahden Segundassa vietetyn kauden jälkeen. Joukkue vaikutti heti kauden alusta alkaen vahvalta nousukandidaatilta, noustuaan kuuden parhaan joukkueen joukkoon neljännen ottelukierroksen jälkeen ja olemalla putoamatta sieltä pois koko loppukauden ajan. Vain 28 maalia omiin päästänyt puolustuspää oli koko Segundan paras ja tämä riitti suoran nousun varmistamiseen muutamaa kierrosta ennen sarjan päättymistä.

 

Kiinalaisomistuksessa edelleen oleva Granada pyrkii tasaantuneen menonsa myötä vakiinnuttamaan paikkansa jälleen myös Espanjan pääsarjatasolla. Tätä tavoitetta toteuttamaan lähtee toista kauttaan joukkueen peräsimessä aloittava Diego Martinez, joka on luonut vahvan valmennusuran päätettyään pelaajauransa jo 20-vuotiaana. Vasta 38-vuotias Martinez onkin ehtinyt hakemaan kokemusta mm. Sevillan valmennusryhmässä ja Osasunan päävalmentajana.

 

Vasta viidenneksi eniten maaleja Segundassa viimeistellyt Granada on vahvistanut kesän aikana hyökkäysosastoaan kovalla kädellä. Viime kaudella joukkueen parhaana maalintekijänä esiintynyt Antonio Puertas saakin olla avauksen paikkansa suhteen tarkkana, sillä Granada hankki kesän aikana riveihinsä sekä Venezuelan maajoukkuepelaajan Darwin Machísin että erittäin kokeneen Roberto Soldadon. Kaksikon lisäksi viime kaudella lainalla joukkueessa ollut Fede Vico ja entinen Betis-lupaus Álvaro Vadillo ovat kovasti tyrkyllä hyökkäyksen avausnelikkoon.

´

Manchester Citystä lainalle hankittu Yangel Herrera tuo puolestaan lisää tasapainoa joukkueen keskikentän pohjalle.

 

Vahvan harjoituskauden jälkeen Granada näyttäisi olevan erittäinkin valmis tulevaa kautta ajatellen ja tätä ajatellen useampikin La Ligan häntäpäähän huhuiltu joukkue saa olla vielä sijoituksensa kanssa tarkkana. Granada näyttäisi ainakin ennen kautta olevan uusista nousijajoukkueista ehkäpä jopa kaikkein valmein paketti.

Mallorca

 

Mallorcan viimeisen puolentoista vuoden tarina hakee jalkapallomaailmasta vertaistaan. Keväällä 2017 Espanjan kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle pudonnut joukkue on onnistunut nousemaan kuilun partaalta aina takaisin pääsarjatasolle asti. Suuren muutoksen kruunasivat kevään nousukarsinnat, joissa joukkue onnistui kääntämään Deportivoa vastaan pelatun finaaliparin edukseen oltuaan 0-2 tappiolla ensimmäisen osan jälkeen. Itse sarjataulukossa joukkue sijoittui lopulta viidenneksi.

 

Siirtomarkkinoilla tapahtuneiden onnistumisten lisäksi paljon kiitosta pitää jakaa myös valmentaja Vicente Morenolle, joka on johdattanut joukkueensa kahteen peräkkäiseen sarjanousuun ja aina La Ligaan saakka. Varsin vaatimattoman pelaajauran jälkeen 44-vuotias espanjalainen on ehtinyt valmentaa Xereziä ja Gimnasticia ennen kultasuoneen osumistaan Mallorcan peräsimessä. Pääsarjadebyyttinsä Moreno teki pelaajana nimenomaan Mallorcaa vastaan kaudella 2009/10 oltuaan tuolloin jo 34-vuotias.

 

Mallorca on vahvistanut kokoonpanoaan kesän aikana kymmenellä hankinnalla. Vasta kesäkuun 23. päivänä edellisen kautensa päättäneen joukkueen osalta kokoonpanopuoli onkin tässä vaiheessa kesää vielä ainakin pienimuotoinen arvoitus.

 

Viime kauden kokoonpanosta maalivahti Manolo Reina, toppari Martin Raíllo, sekä keskikentän nelikko Salva Sevilla, Iddrisu Babam Daniel Rodríguez ja Lago Junior lienevät varmoja avauskokoonpanon miehiä myös tulevalla kaudella. Suurin muutos joukkueen avauskokoonpanoa ajatellen tullaan todennäköisesti näkemään hyökkäysosastolla, jossa isokokoinen ja ilmatilaa hallitseva kaksikko Alex Alegria ja Ante Budimir noussee suoraan mukaan joukkueen avauskokoonpanoon. Näistä jälkimmäinen tosin vietti seurassa jo edellisen kauden lainalla italialaisesta Crotonesta.

 

Suurista muutoksistaan ja myöhään päättyneestä kaudesta johtuen Mallorcan ainoa tavoite tulevalla kaudella lienee 17. sijan saavuttaminen. Kaikista La Ligan joukkueista nimenomaan Baleaarien saarten joukkue on etukäteen se suurin mysteeri ennen kauden alkua. Lähtökohtaisesti asetamme Mallorcan joukkueena La Ligan hännille ja annamme näin joukkueelle täyden tilaisuuden yllättää meidät.

Lue viimeisimmät vedonlyöntivihjeet

Kohde sulkeutunut

1576695600
8.00 kerroin

La Liga: Barcelona – Real Madrid| 8.00 kerroin!

Kohde sulkeutunut

1569693600
2.40 kerroin

La Liga: Atletico Madrid – Real Madrid| 2.40

Kohde sulkeutunut

1569517200
1.86 kerroin

La Liga: Celta Vigo-Espanyol | 1.86!

Kohde sulkeutunut

1565982000
3.90 kerroin

La Liga: Athletic Bilbao – Barcelona| 3.90!

Vedonlyönti

 

Jalkapallo on yksi maailman suosituimmista, ellei suosituin vedonlyöntilaji. Vedonlyöntisivustot tarjoavat myös Espanjan pääsarjaan todella laajan kattauksen ja löydät paljon kohteita jokaiseen otteluun kaikilta parhailta vedonlyöntisivustoilta.

 

Tulemme tarjoamaan vedonlyöntivihjeitä La Ligasta joka viikko aina toukokuun loppuun asti, jolloin sarjassa pelataan viimeinen kierros. Löydät kaikki vedonlyöntivihjeet TÄSTÄ LINKISTÄ.

la liiga 2018-2019

Joukkueet 

 

Espanjan La Liga-kauteen 2019-20 osallistuu totuttuun tapaan 18 joukkuetta ja kaikki pelaavat kauden aikana 38-ottelua. Ensimmäinen kierros pelataan 17-20.8 välisenä aikana ja viimeinen kierros pelataan Toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

 

Sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvat tälläkin kaudella FC Barcelona, Real Madrid sekä Atletico Madrid. Heidän takanaa viimeisestä Mestarien Liigan lohkopaikasta kisailevat ennakkoon Sevilla, Valencia, Villarreal sekä Real Betis. Muita sarjasijoituksia on hyvin vaikea ennustaa etukäteen ja mm. putoamiskamppailusta tulee varmasti mielenkiintoinen.

 

Athletic Bilbao

Atlético Madrid

Osasuna

Leganés

Alavés

Barcelona

Getafe

Granada

Levante

Real Valladolid

Celta Vigo

Espanyol

Mallorca

Real Betis

Real Madrid

Real Sociedad

Eibar

Sevilla

Valencia

Villarreal

Otteluohjelma 2019-20

 

La Liga-kausi käynnistyy 17.8 ja se jatkuu aina toukokuun loppuun asti. Jokainen joukkue pelaa kauden aikana 38 ottelua ja jokainen joukkue kohdataan kaksi kertaa.

Elokuu

 

ELOKUU


Perjantai 16.8.2019


Klo 22:00 Athletic Bilbao – Barcelona

Lauantai 17.8.2019


Klo 18:00 Celta Vigo – Real Madrid
Klo 20:00 Valencia – Real Sociedad
Klo 22:00 Leganes – Osasuna
Klo 22:00 Villarreal – Granada

Sunnuntai 18.8.2019


Klo 18:00 Alaves – Levante
Klo 20:00 Espanyol – Sevilla
Klo 22:00 Atletico Madrid – Getafe

Maanantai 19.8.2019


Klo 21:00 Mallorca – Eibar
Klo 23:00 Betis – Valladolid

Perjantai 23.8.2019


Klo 21:00 Granada – Sevilla
Klo 23:00 Levante – Villarreal

Lauantai 24.8.2019


Klo 18:00 Osasuna – Eibar
Klo 20:00 Real Madrid – Valladolid
Klo 22:00 Celta Vigo – Valencia
Klo 22:00 Getafe – Athletic Bilbao

Sunnuntai 25.8.2019


Klo 18:00 Alaves – Espanyol
Klo 20:00 Mallorca – Real Sociedad
Klo 22:00 Barcelona – Betis

Maanantai 26.8.2019


Klo 22:00 Leganes – Atletico Madrid

Perjantai 30.8.2019


Klo 21:00 Sevilla – Celta Vigo
Klo 23:00 Athletic Bilbao – Real Sociedad

Lauantai 31.8.2019


Klo 18:00 Osasuna – Barcelona
Klo 20:00 Getafe – Alaves
Klo 20:00 Levante – Valladolid
Klo 22:00 Betis – Leganes

 

SYYSKUU


Sunnuntai 1.9.2019


Klo 18:00 Valencia – Mallorca
Klo 20:00 Atletico Madrid – Eibar
Klo 20:00 Espanyol – Granada
Klo 22:00 Villarreal – Real Madrid

Sunnuntai 15.9.2019


Klo 21:00 Alaves – Sevilla
Klo 21:00 Barcelona – Valencia
Klo 21:00 Betis – Getafe
Klo 21:00 Celta Vigo – Granada
Klo 21:00 Eibar – Espanyol
Klo 21:00 Leganes – Villarreal
Klo 21:00 Mallorca – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Real Madrid – Levante
Klo 21:00 Real Sociedad – Atletico Madrid
Klo 21:00 Valladolid – Osasuna

Sunnuntai 22.9.2019


Klo 21:00 Athletic Bilbao – Alaves
Klo 21:00 Atletico Madrid – Celta Vigo
Klo 21:00 Espanyol – Real Sociedad
Klo 21:00 Getafe – Mallorca
Klo 21:00 Granada – Barcelona
Klo 21:00 Levante – Eibar
Klo 21:00 Osasuna – Betis
Klo 21:00 Sevilla – Real Madrid
Klo 21:00 Valencia – Leganes
Klo 21:00 Villarreal – Valladolid

Keskiviikko 25.9.2019


Klo 21:00 Barcelona – Villarreal
Klo 21:00 Betis – Levante
Klo 21:00 Celta Vigo – Espanyol
Klo 21:00 Eibar – Sevilla
Klo 21:00 Leganes – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Mallorca – Atletico Madrid
Klo 21:00 Real Madrid – Osasuna
Klo 21:00 Real Sociedad – Alaves
Klo 21:00 Valencia – Getafe
Klo 21:00 Valladolid – Granada

Sunnuntai 29.9.2019
Klo 21:00 Alaves – Mallorca
Klo 21:00 Athletic Bilbao – Valencia
Klo 21:00 Atletico Madrid – Real Madrid
Klo 21:00 Eibar – Celta Vigo
Klo 21:00 Espanyol – Valladolid
Klo 21:00 Getafe – Barcelona
Klo 21:00 Granada – Leganes
Klo 21:00 Levante – Osasuna
Klo 21:00 Sevilla – Real Sociedad
Klo 21:00 Villarreal – Betis

 

LOKAKUU


Sunnuntai 6.10.2019


Klo 21:00 Barcelona – Sevilla
Klo 21:00 Betis – Eibar
Klo 21:00 Celta Vigo – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Leganes – Levante
Klo 21:00 Mallorca – Espanyol
Klo 21:00 Osasuna – Villarreal
Klo 21:00 Real Madrid – Granada
Klo 21:00 Real Sociedad – Getafe
Klo 21:00 Valencia – Alaves
Klo 21:00 Valladolid – Atletico Madrid

Sunnuntai 20.10.2019


Klo 21:00 Alaves – Celta Vigo
Klo 21:00 Athletic Bilbao – Valladolid
Klo 21:00 Atletico Madrid – Valencia
Klo 21:00 Eibar – Barcelona
Klo 21:00 Espanyol – Villarreal
Klo 21:00 Getafe – Leganes
Klo 21:00 Granada – Osasuna
Klo 21:00 Mallorca – Real Madrid
Klo 21:00 Real Sociedad – Betis
Klo 21:00 Sevilla – Levante

Sunnuntai 27.10.2019


Klo 21:00 Atletico Madrid – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Barcelona – Real Madrid
Klo 21:00 Celta Vigo – Real Sociedad
Klo 21:00 Granada – Betis
Klo 21:00 Leganes – Mallorca
Klo 21:00 Levante – Espanyol
Klo 21:00 Osasuna – Valencia
Klo 21:00 Sevilla – Getafe
Klo 21:00 Valladolid – Eibar
Klo 21:00 Villarreal – Alaves

Keskiviikko 30.10.2019


Klo 21:00 Alaves – Atletico Madrid
Klo 21:00 Athletic Bilbao – Espanyol
Klo 21:00 Barcelona – Valladolid
Klo 21:00 Betis – Celta Vigo
Klo 21:00 Eibar – Villarreal
Klo 21:00 Getafe – Granada
Klo 21:00 Mallorca – Osasuna
Klo 21:00 Real Madrid – Leganes
Klo 21:00 Real Sociedad – Levante
Klo 21:00 Valencia – Sevilla

 

MARRASKUU


Sunnuntai 3.11.2019


Klo 21:00 Celta Vigo – Getafe
Klo 21:00 Espanyol – Valencia
Klo 21:00 Granada – Real Sociedad
Klo 21:00 Leganes – Eibar
Klo 21:00 Levante – Barcelona
Klo 21:00 Osasuna – Alaves
Klo 21:00 Real Madrid – Betis
Klo 21:00 Sevilla – Atletico Madrid
Klo 21:00 Valladolid – Mallorca
Klo 21:00 Villarreal – Athletic Bilbao

Sunnuntai 10.11.2019


Klo 21:00 Alaves – Valladolid
Klo 21:00 Athletic Bilbao – Levante
Klo 21:00 Atletico Madrid – Espanyol
Klo 21:00 Barcelona – Celta Vigo
Klo 21:00 Betis – Sevilla
Klo 21:00 Eibar – Real Madrid
Klo 21:00 Getafe – Osasuna
Klo 21:00 Mallorca – Villarreal
Klo 21:00 Real Sociedad – Leganes
Klo 21:00 Valencia – Granada

Sunnuntai 24.11.2019


Klo 21:00 Betis – Valencia
Klo 21:00 Eibar – Alaves
Klo 21:00 Espanyol – Getafe
Klo 21:00 Granada – Atletico Madrid
Klo 21:00 Leganes – Barcelona
Klo 21:00 Levante – Mallorca
Klo 21:00 Osasuna – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Real Madrid – Real Sociedad
Klo 21:00 Valladolid – Sevilla
Klo 21:00 Villarreal – Celta Vigo

 

JOULUKUU


Sunnuntai 1.12.2019


Klo 21:00 Alaves – Real Madrid
Klo 21:00 Athletic Bilbao – Granada
Klo 21:00 Atletico Madrid – Barcelona
Klo 21:00 Celta Vigo – Valladolid
Klo 21:00 Espanyol – Osasuna
Klo 21:00 Getafe – Levante
Klo 21:00 Mallorca – Betis
Klo 21:00 Real Sociedad – Eibar
Klo 21:00 Sevilla – Leganes
Klo 21:00 Valencia – Villarreal

Sunnuntai 8.12.2019


Klo 21:00 Barcelona – Mallorca
Klo 21:00 Betis – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Eibar – Getafe
Klo 21:00 Granada – Alaves
Klo 21:00 Leganes – Celta Vigo
Klo 21:00 Levante – Valencia
Klo 21:00 Osasuna – Sevilla
Klo 21:00 Real Madrid – Espanyol
Klo 21:00 Valladolid – Real Sociedad
Klo 21:00 Villarreal – Atletico Madrid

Sunnuntai 15.12.2019


Klo 21:00 Alaves – Leganes
Klo 21:00 Athletic Bilbao – Eibar
Klo 21:00 Atletico Madrid – Osasuna
Klo 21:00 Celta Vigo – Mallorca
Klo 21:00 Espanyol – Betis
Klo 21:00 Getafe – Valladolid
Klo 21:00 Granada – Levante
Klo 21:00 Real Sociedad – Barcelona
Klo 21:00 Sevilla – Villarreal
Klo 21:00 Valencia – Real Madrid

Sunnuntai 22.12.2019


Klo 21:00 Barcelona – Alaves
Klo 21:00 Betis – Atletico Madrid
Klo 21:00 Eibar – Granada
Klo 21:00 Leganes – Espanyol
Klo 21:00 Levante – Celta Vigo
Klo 21:00 Mallorca – Sevilla
Klo 21:00 Osasuna – Real Sociedad
Klo 21:00 Real Madrid – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Valladolid – Valencia
Klo 21:00 Villarreal – Getafe

TAMMIKUU


Sunnuntai 5.1.2020

Klo 21:00 Alaves – Betis
Klo 21:00 Atletico Madrid – Levante
Klo 21:00 Celta Vigo – Osasuna
Klo 21:00 Espanyol – Barcelona
Klo 21:00 Getafe – Real Madrid
Klo 21:00 Granada – Mallorca
Klo 21:00 Real Sociedad – Villarreal
Klo 21:00 Sevilla – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Valencia – Eibar
Klo 21:00 Valladolid – Leganes

Sunnuntai 19.1.2020


Klo 21:00 Ath. Bilbao – Celta Vigo
Klo 21:00 Barcelona – Granada
Klo 21:00 Betis – Real Sociedad
Klo 21:00 Eibar – Atletico Madrid
Klo 21:00 Leganes – Getafe
Klo 21:00 Levante – Alaves
Klo 21:00 Mallorca – Valencia
Klo 21:00 Osasuna – Valladolid
Klo 21:00 Real Madrid – Sevilla
Klo 21:00 Villarreal – Espanyol

Sunnuntai 26.1.2020


Klo 21:00 Alaves – Villarreal
Klo 21:00 Atl. Madrid – Leganes
Klo 21:00 Celta Vigo – Eibar
Klo 21:00 Espanyol – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Getafe – Betis
Klo 21:00 Osasuna – Levante
Klo 21:00 Real Sociedad – Mallorca
Klo 21:00 Sevilla – Granada
Klo 21:00 Valencia – Barcelona
Klo 21:00 Valladolid – Real Madrid

 

HELMIKUU


Sunnuntai 2.2.2020


Klo 21:00 Athletic Bilbao – Getafe
Klo 21:00 Barcelona – Levante
Klo 21:00 Eibar – Betis
Klo 21:00 Granada – Espanyol
Klo 21:00 Leganes – Real Sociedad
Klo 21:00 Mallorca – Valladolid
Klo 21:00 Real Madrid – Atletico Madrid
Klo 21:00 Sevilla – Alaves
Klo 21:00 Valencia – Celta Vigo
Klo 21:00 Villarreal – Osasuna

Sunnuntai 9.2.2020


Klo 21:00 Alaves – Eibar
Klo 21:00 Atletico Madrid – Granada
Klo 21:00 Betis – Barcelona
Klo 21:00 Celta Vigo – Sevilla
Klo 21:00 Espanyol – Mallorca
Klo 21:00 Getafe – Valencia
Klo 21:00 Levante – Leganes
Klo 21:00 Osasuna – Real Madrid
Klo 21:00 Real Sociedad – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Valladolid – Villarreal

Sunnuntai 16.2.2020


Klo 21:00 Athletic Bilbao – Osasuna
Klo 21:00 Barcelona – Getafe
Klo 21:00 Eibar – Real Sociedad
Klo 21:00 Granada – Valladolid
Klo 21:00 Leganes – Betis
Klo 21:00 Mallorca – Alaves
Klo 21:00 Real Madrid – Celta Vigo
Klo 21:00 Sevilla – Espanyol
Klo 21:00 Valencia – Atletico Madrid
Klo 21:00 Villarreal – Levante

Sunnuntai 23.2.2020


Klo 21:00 Alaves – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Atletico Madrid – Villarreal
Klo 21:00 Barcelona – Eibar
Klo 21:00 Betis – Mallorca
Klo 21:00 Celta Vigo – Leganes
Klo 21:00 Getafe – Sevilla
Klo 21:00 Levante – Real Madrid
Klo 21:00 Osasuna – Granada
Klo 21:00 Real Sociedad – Valencia
Klo 21:00 Valladolid – Espanyol

 

MAALISKUU


Sunnuntai 1.3.2020


Klo 21:00 Athletic Bilbao – Villarreal
Klo 21:00 Eibar – Levante
Klo 21:00 Espanyol – Atletico Madrid
Klo 21:00 Granada – Celta Vigo
Klo 21:00 Leganes – Alaves
Klo 21:00 Mallorca – Getafe
Klo 21:00 Real Madrid – Barcelona
Klo 21:00 Real Sociedad – Valladolid
Klo 21:00 Sevilla – Osasuna
Klo 21:00 Valencia – Betis

Sunnuntai 8.3.2020


Klo 21:00 Alaves – Valencia
Klo 21:00 Atletico Madrid – Sevilla
Klo 21:00 Barcelona – Real Sociedad
Klo 21:00 Betis – Real Madrid
Klo 21:00 Eibar – Mallorca
Klo 21:00 Getafe – Celta Vigo
Klo 21:00 Levante – Granada
Klo 21:00 Osasuna – Espanyol
Klo 21:00 Valladolid – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Villarreal – Leganes

Sunnuntai 15.3.2020


Klo 21:00 Athletic Bilbao – Atletico Madrid
Klo 21:00 Celta Vigo – Villarreal
Klo 21:00 Espanyol – Alaves
Klo 21:00 Granada – Getafe
Klo 21:00 Leganes – Valladolid
Klo 21:00 Mallorca – Barcelona
Klo 21:00 Real Madrid – Eibar
Klo 21:00 Real Sociedad – Osasuna
Klo 21:00 Sevilla – Betis
Klo 21:00 Valencia – Levante

Sunnuntai 22.3.2020


Klo 21:00 Alaves – Real Sociedad
Klo 21:00 Barcelona – Leganes
Klo 21:00 Betis – Granada
Klo 21:00 Eibar – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Getafe – Espanyol
Klo 21:00 Levante – Sevilla
Klo 21:00 Osasuna – Atletico Madrid
Klo 21:00 Real Madrid – Valencia
Klo 21:00 Valladolid – Celta Vigo
Klo 21:00 Villarreal – Mallorca

 

HUHTIKUU


Sunnuntai 5.4.2020


Klo 21:00 Athletic Bilbao – Betis
Klo 21:00 Atletico Madrid – Valladolid
Klo 21:00 Celta Vigo – Alaves
Klo 21:00 Espanyol – Levante
Klo 21:00 Getafe – Eibar
Klo 21:00 Granada – Villarreal
Klo 21:00 Mallorca – Leganes
Klo 21:00 Real Sociedad – Real Madrid
Klo 21:00 Sevilla – Barcelona
Klo 21:00 Valencia – Osasuna

Sunnuntai 12.4.2020


Klo 21:00 Alaves – Osasuna
Klo 21:00 Barcelona – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Betis – Espanyol
Klo 21:00 Eibar – Valencia
Klo 21:00 Leganes – Granada
Klo 21:00 Levante – Atletico Madrid
Klo 21:00 Real Madrid – Mallorca
Klo 21:00 Real Sociedad – Celta Vigo
Klo 21:00 Valladolid – Getafe
Klo 21:00 Villarreal – Sevilla

Keskiviikko 22.4.2020


Klo 21:00 Athletic Bilbao – Mallorca
Klo 21:00 Atletico Madrid – Alaves
Klo 21:00 Celta Vigo – Barcelona
Klo 21:00 Espanyol – Real Madrid
Klo 21:00 Getafe – Real Sociedad
Klo 21:00 Granada – Eibar
Klo 21:00 Levante – Betis
Klo 21:00 Osasuna – Leganes
Klo 21:00 Sevilla – Valladolid
Klo 21:00 Villarreal – Valencia

Sunnuntai 26.4.2020


Klo 21:00 Alaves – Granada
Klo 21:00 Barcelona – Atletico Madrid
Klo 21:00 Betis – Villarreal
Klo 21:00 Eibar – Osasuna
Klo 21:00 Leganes – Sevilla
Klo 21:00 Mallorca – Celta Vigo
Klo 21:00 Real Madrid – Getafe
Klo 21:00 Real Sociedad – Espanyol
Klo 21:00 Valencia – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Valladolid – Levante

 

TOUKOKUU


Sunnuntai 3.5.2020


Klo 21:00 Athletic Bilbao – Real Madrid
Klo 21:00 Atletico Madrid – Mallorca
Klo 21:00 Celta Vigo – Betis
Klo 21:00 Espanyol – Leganes
Klo 21:00 Granada – Valencia
Klo 21:00 Levante – Real Sociedad
Klo 21:00 Osasuna – Getafe
Klo 21:00 Sevilla – Eibar
Klo 21:00 Valladolid – Alaves
Klo 21:00 Villarreal – Barcelona

Sunnuntai 10.5.2020


Klo 21:00 Athletic Bilbao – Sevilla
Klo 21:00 Barcelona – Espanyol
Klo 21:00 Betis – Osasuna
Klo 21:00 Celta Vigo – Atletico Madrid
Klo 21:00 Eibar – Leganes
Klo 21:00 Getafe – Villarreal
Klo 21:00 Mallorca – Levante
Klo 21:00 Real Madrid – Alaves
Klo 21:00 Real Sociedad – Granada
Klo 21:00 Valencia – Valladolid

Keskiviikko 13.5.2020


Klo 21:00 Alaves – Getafe
Klo 21:00 Atletico Madrid – Betis
Klo 21:00 Espanyol – Eibar
Klo 21:00 Granada – Real Madrid
Klo 21:00 Leganes – Valencia
Klo 21:00 Levante – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Osasuna – Celta Vigo
Klo 21:00 Sevilla – Mallorca
Klo 21:00 Valladolid – Barcelona
Klo 21:00 Villarreal – Real Sociedad

Sunnuntai 17.5.2020


Klo 21:00 Athletic Bilbao – Leganes
Klo 21:00 Barcelona – Osasuna
Klo 21:00 Betis – Alaves
Klo 21:00 Celta Vigo – Levante
Klo 21:00 Eibar – Valladolid
Klo 21:00 Getafe – Atletico Madrid
Klo 21:00 Mallorca – Granada
Klo 21:00 Real Madrid – Villarreal
Klo 21:00 Real Sociedad – Sevilla
Klo 21:00 Valencia – Espanyol

Sunnuntai 24.5.2020


Klo 21:00 Alaves – Barcelona
Klo 21:00 Atletico Madrid – Real Sociedad
Klo 21:00 Espanyol – Celta Vigo
Klo 21:00 Granada – Athletic Bilbao
Klo 21:00 Leganes – Real Madrid
Klo 21:00 Levante – Getafe
Klo 21:00 Osasuna – Mallorca
Klo 21:00 Sevilla – Valencia
Klo 21:00 Valladolid – Betis
Klo 21:00 Villarreal – Eibar

Televisiointi

La Ligan televisiointioikeudet kuuluvat tulevallakin kaudella C Morelle. C More esittää kaikki La Liga-kauden 380 ottelua suorana. Ottelupäivät jakaantuvat pääasiallisesti perjantaista maanantaihin. Suomeksi selostettuna C More esittää jokaiselta ottelukierrokselta etukäteen neljä kovatasoisinta ottelua, joihin lukeutuvat varmuudella kaikki Barcelonan ja Real Madridin pelit. Muihin otteluihin on tarjolla englanninkielinen selostus.

 

Kauden molempiin El Clasicoihin C More tarjoaa todella kattavan ennakkostudion ja kauden mittaan tarjolla myös tarjolla paljon mielenkiintoista oheissisältöä.

 

C Moren lisäksi La Ligaa on mahdollista seurata myös Unibetin kautta. La Ligan oikeudet omaava vedonlyöntisivusto esittää myöskin kaikki kauden 380 ottelua suorina lähetyksinä ja näitä lähetyksiä on mahdollista seurata käytännössä maksutta. Otteluita seurataksesi sinulla tarvitsee olla ainoastaan Unibetin tili, jolta löytyy minimipanoksen suuruinen pelisaldo.