Serie A 2018-19

 

Italian Serie A-kausi pyörähtää käyntiin 18.8 ja mukana Scudettosta kilpailemassa on jälleen totuttuun tapaan 20 joukkuetta. 2018-19-kauteen hallitsevana mestarina lähtee jälleen Juventus, joka on voittanut mestaruuden peräti seitsemän kertaa peräkkäin.

 

Jokainen joukkue pelaa kauden aikana 38-ottelua. Neljä parasta joukkuetta pääsee suoraan ensi kauden Mestarien Liigan lohkovaiheeseen ja kolme seuraavaa puolestaan pääsevät mukaan kilpailemaan Eurooppa liigan voitosta, mikäli Italian Cupin voittava joukkue tulee neljän parhaan seuran joukosta.

 

Tulemme tarjoamaan lukijoillemme ennakoita ja vihjeitä jokaiselle kierrokselle ja myös mahdolliset Serie A:han liittyvät tarjoukset löydät sivuiltamme.

Italia Serie A:ssa vietetään parhaillaan pienimuotoista talvitaukoa. Kesän siirtorumbasta ja muista muutoksista huolimatta kovinkaan moni asia ei ole muuttunut toukokuun ja joulukuun välisenä aikana.

 

Maailmantähti Cristiano Ronaldon saapumisen toki odotettiin vahvistavan italialaista jalkapalloa vuosikausia dominoineen Juventuksen materiaalia vielä entisestäänkin, mutta Vanhan Rouvan kauden ensimmäisen puoliskon dominointi lienee silti yllättänyt monet jalkapallon ystävät. Kauden ensimmäisen puoliskon aikana Juventus pudotti liigan puolella nimittäin ainoastaan neljä pistettä ja rikkoi tämän myötä Italian Serie A:n puolen kauden piste-ennätyksen.

 

Ronaldo pelasi maaleitta uransa kolme ensimmäistä ottelua Juven paidassa, mutta hänestä tuli siitäkin huolimatta Juventuksen historian nopein kymmenen maalia joukkueen paidassa iskenyt pelaaja. Ronaldo johtaa odotetusti Serie A:n maalipörssiä ja on jo tässä vaiheessa eniten maaleja tehnyt portugalilainen yhden kauden aikana.

 

Juventuksen takana yllätykset ovat myöskin jääneet vähiin. Lähimpänä näennäisenä uhkaajana liigassa majailee Carlo Ancelottin alaisuudessa pelaava Napoli, jonka toki odotettiin kärsivän enemmän entisen managerin Mauricio Sarrin ja avainpelaaja Jorginhon siirryttyä Chelsean palvelukseen. Napoli on kuitenkin jo puolen kauden aikana pudonnut yhdeksän pisteen päähän Juventuksesta ja onkin hyvin epätodennäköistä, että Napoli saisi aikaan minkäänlaista todellista uhkaa Serie A:n mestaruuden suhteen.

 

Vanha kettu Ancelotti on joka tapauksessa onnistunut Napolin peräsimessä hyvin ja tuonut omat taktiset vivahteensa joukkueen pelaamiseen. Joukkueen pelaaminen on parhaimmillaan monipuolista ja vähemmän yhden tyylin varaan nojaava kuin Sarrin alaisuudessa. Mestareiden liigassa Napolin panos ei ikävä kyllä riittänyt jatkoon, vaan kivikovassa lohkossa Liverpool ja PSG osoittautuivat vahvemmiksi.

 

Napoli on joutunut kauden mittaan myös kipeämpien asioiden pariin joukkueen topparin Kalidou Koulibalyn jouduttua Inter-fanien rasistisen hyökkäyksen kohteeksi joukkueiden kohdatessa Milanossa. Tämä on jälleen kerran yksi ikävä osoitus siitä, että italialainen jalkapallo ei ole vieläkään päässyt eroon kaikkein ikävimmästä puolestaan.

 

Inter sai Juventuksen tapaan lukuisia sanktioita faniensa tempusta ja kausi ei muutenkaan ole sujunut aivan suunnitelmien mukaan. Euroopassa joukkue putosi nöyryyttävästi jatkosta Mestareiden liigan lohkovaiheessa Barcelonan ja Tottenhamin vietyä lohkon kaksi kärkipaikkaa. Interin kausi jatkuukin keväällä Eurooppa liigan puolella hollantilaisen PSV:n jäätyä lohkojumboksi.

 

Interin meno ei ole varsinaisesti vakuuttanut myöskään liigan puolella, vaikka joukkue onkin sarjataulukon sijalla kolme. Inter on tällä hetkellä liikaa yhden miehen, Mauro Icardin varassa ja jatkossa Luciano Spallettin miehistö tarvitseekin onnistumisia laajemmalla rintamalla.

 

Argentiinalainen Icardi on pelastanut Spallettin tähän mennessä monilta hankalilta kysymyksiltä iskemällä voittomaalin esimerkiksi paikalliskilpailija AC Milania vastaan syyskuussa. Samanlaista joukkueen kannattelua ei sitten puolestaan ole nähty kesän suurhankinta Radja Nainggolanilta, joka saapui AS Romasta suurin odotuksin, mutta on jo puolen vuoden aikana temppuillut itsensä ulos joukkueen kokoonpanosta.

 

AS Roman kaudesta onkin kesän myyntien ja loukkaantumisten vuoksi muodostunut erittäin haastava ja joukkue on jumittunut sekä Lazion että AC Milanin taakse sarjataulukon kuudenneksi. Alisson Beckerin ja Nainggolanin puuttuminen joukkueen kokoonpanosta näkyy ja poissaolojen myötä Roma on joutunut usein peluuttamaan varsin nuorta miehistöä, joka kyllä taistelee, mutta jolta ei voi vaatia tasaisia tuloksia.

 

Roman yläpuolelta sarjataulukosta löytyvät siis Lazio ja AC Milan. Milan on kauden mittaan Roman tavoin kärsinyt loukkaantumisista ja joukkueen pistemäärä 19 ottelusta on vaatimaton 31. Gennaro Gattuso on joka tapauksessa työpaikkansa suhteen varsin turvallisessa asemassa ja tuntuisi saavan luoton ja aikaa Giallarossin uudelleenrakentamisen suhteen. Lazion Simone Inzaghin tilanne on sen sijaan tukalampi ja hänen työpaikkansa säilyvyyden kannalta sijan neljä saavuttaminen voi hyvinkin olla elintärkeä asia.

 

Serie A:n suurin mielenkiinto tähän mennessä on kuitenkin kohdistunut niihin joukkueisiin, jotka eivät perinteisesti taistele paikoista eurokentillä. Yksi näistä seuroista on Sampdoria, joka miehittää Serie A:ssa sijaa seitsemän. Samaa voi sanoa samoista sijoituksista taistelevista Atalantasta ja Sassuolosta, jotka ovat ajoittain säväyttäneet saapasmaassa rohkealla pelaamisellaan, joka on tuonut kauden mittaan kohtuullisesti myös tulosta.

 

Sampdorian kokenut Fabio Quagriella on ollut kauden yksi ehdottomista onnistujista ja tammikuussa 36 vuotta täyttävä entinen Juventus-hyökkääjä on iskenyt kauden aikana jo komeat kaksitoista osumaa Serie A:ssa. Vanhan ketun peräti yhdeksän ottelun maaliputki Juventusta vastaan hakee vertaistaan ja kokenut hyökkääjä taistelee tosissaan sekä maalipörssin että vuoden pelaajan palkinnon voitosta.

 

Kaudella 2016/17 peräti neljänneksi Serie A:ssa yltänyt Atalanta jatkaa hyvää työtään ja on jopa ykkössuosikki viimeiseen eurokentille oikeuttavaan sijoitukseen liigassa. Nerazzurri on Serie A:n eniten maaleja tehnyt joukkue ja jos joukkue saa puolustustaan tilkittyä kauden toisella puoliskolla, niin kipuaminen ylöspäin jatkuu varmasti.

 

Nousijajoukkue Parma on myös kauden yksi yllättäjistä. Vaikka 12. sijalta löytyvä Parma ei kuulukaan mukaan taisteluun europaikoista, niin säilyminen vaikuttaisi tällä hetkellä jo varmalta asialta. Pelaajistosta kokeneet Bruno Alves ja Gervinho ovat kauden mittaan vaikuttaneet kuin uudestisyntyneiltä ja tämä onkin auttanut Parmaa pelaamaan hyvän kauden puolikkaan.

Genoan fanit ovat usein saaneet jännittää toden teolla kauden loppuvaiheilla joukkueen säilymisen suhteen, mutta tällä hetkellä 14. sarjataulukossa olevan joukkueen fanit saavat kerrankin olla luottavaisia jo hyvissä ajoin ennen kauden päätösvihellystä. Puolalaishyökkääjä Krzysztof Piatek on ollut joukkueen faneille suurin ilonaihe kauden mittaan.

Tulokashyökkääjä on hyvin Cristiano Ronaldon kintereillä maalipörssin toisella sijalla. Uusi hankinta onnistui maalinteossa peräti seitsemässä ensimmäisessä ottelussaan ja kauden puolivälissä kasassa on komeasti jo 13 maalia, joka on vain yhden vähemmän kuin Ronaldolla, joka pitää siis hallussaan maalipörssin kärkipaikkaa.

Genoan alapuolella todennäköisiksi säilyjiksi voisi nimetä ainakin perinteikkään Udinesen, joka on vaisusta kaudestaan huolimatta viisi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Sarjataulukon pohjalla Frosinonen ja Chievon päivät vaikuttaisivat luetuilta ja Chievo on jo kahdeksan pistettä viimeistä säilymiseen oikeuttavaa paikkaa miehittävää Empolia jäljessä.

Kauteen kolmen pisteen pistevähennyksellä lähtenyt Chievo on kuitenkin löytänyt pelaamiseensa hieman ryhtiä uuden valmentajan Domenico Di Carlon alaisuudessa. Kahdeksan pisteen takamatka on haastava ja erittäin hankala tilanne, mutta ei toki täysin toivoton.

Frosinonen ja Chievon edellä viimeisen putoajan paikalle tiukimmin tyrkyllä ovat sijoilta 16-18 löytyvät Spal, Empoli ja Bologna, jotka ovat ainoastaan neljän pisteen sisällä toisistaan. Viimeisen europaikan tavoin myös putoamiskamppailuun lähdetään kevätkauden osalta varsin herkullisista asetelmista.

Lue viimeisimmät vedonlyöntivihjeet

Kohde sulkeutunut

1552332600
2.00 kerroin

Serie A: Roma-Empoli | 2.00!

Kohde sulkeutunut

1550863800
2.30 kerroin

Serie A: Milan-Empoli | 2.30!

Kohde sulkeutunut

1550518200
2.22 kerroin

Serie A: AS Roma-Bologna | 2.22!

Kohde sulkeutunut

1549567800
2.10 kerroin

Serie A: Lazio-Empoli | 2.10!

Vedonlyönti

 

Kuten kaikki suuret jalkapallosarjat, myös Italian Serie A tarjoaa vedonlyöjille ison kattauksen vedonlyöntivihjeitä ja jokaiselta tasokkaalta vedonlyöntisivustolta löytyy pelattavaa Italian pääsarjaan. Myös live-vetokohteita sarjaan löytyy todella paljon ja myös se on suosittua vedonlyöjien keskuudessa.

 

Me Veikkausvedoilla tarjoamme lukijoillemme vihjeitä kauden jokaiselle Serie A-kierrokselle ja mukana on myös pienet otteluennakot jokaiseen vihjattavaan otteluun.

 

Tulemme kauden mitaan julkaisemaan vedonlyöntivihjeet myös tällä sivulla ja pääset vihjeisiin käsiksi myös sivustomme pääsivulta sekä TÄSTÄ LINKISTÄ.

serie a vihjeet

Joukkueet

 

Serie A:ssa pelaa tälläkin kaudella tutusti 20 joukkuetta. Mestaruustaisto käydään jälleen Juventuksen ja Napolin välillä mitä suuremmalla todennäköisyydellä, mutta muista Mestarien Liiga-paikoista tullaan käymään kova taisto. Myös putoamiskamppailusta on lupa odottaa mielenkiintoista ja mukana saattaa olla lopussa montakin joukkuetta.

 

Atalanta
Bologna
Cagliari
Chievo
Empoli
Fiorentina
Frosinone
Genoa
Inter
Juventus
Lazio
Milan
Napoli
Parma
Roma
Sassuolo
Sampdoria
SPAL
Torino
Udinese

Otteluohjelma

 

Jokainen joukkue pelaa kauden aikana 38 ottelua Serie A:ssa, kaksi kertaa jokaista sarjan joukkuetta vastaan. Viimeinen kierros pelataan toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

Tammikuu

 

Sunnuntai 20.1.2019

Cagliari – Empoli
Fiorentina – Sampdoria
Frosinone – Atalanta
Genoa – AC Milan
Inter Milan – Sassuolo
Juventus – Chievo
Napoli – Lazio
AS Roma – Torino
SPAL – Bologna
Udinese – Parma

 

Sunnuntai 27.1.2019

Atalanta – AS Roma
Bologna – Frosinone
Chievo – Fiorentina
Empoli – Genoa
Lazio – Juventus
AC Milan – Napoli
Parma – SPAL
Sampdoria – Udinese
Sassuolo – Cagliari
Torino – Inter Milan

 

Helmikuu

 

Sunnuntai 3.2.2019

Cagliari – Atalanta
Empoli – Chievo
Frosinone – Lazio
Genoa – Sassuolo
Inter Milan – Bologna
Juventus – Parma
Napoli – Sampdoria
AS Roma – AC Milan
SPAL – Torino
Udinese – Fiorentina

 

Sunnuntai 10.2.2019

Atalanta – SPAL
Bologna – Genoa
Chievo – AS Roma
Fiorentina – Napoli
Lazio – Empoli
AC Milan – Cagliari
Parma – Inter Milan
Sampdoria – Frosinone
Sassuolo – Juventus
Torino – Udinese

 

Sunnuntai 17.2.2019

Atalanta – AC Milan
Cagliari – Parma
Empoli – Sassuolo
Genoa – Lazio
Inter Milan – Sampdoria
Juventus – Frosinone
Napoli – Torino
AS Roma – Bologna
SPAL – Fiorentina
Udinese – Chievo

 

Sunnuntai 24.2.2019

Bologna – Juventus
Chievo – Genoa
Fiorentina – Inter Milan
Frosinone – AS Roma
Lazio – Udinese
AC Milan – Empoli
Parma – Napoli
Sampdoria – Cagliari
Sassuolo – SPAL
Torino – Atalanta

 

Maaliskuu

 

Sunnuntai 3.3.2019

Atalanta – Fiorentina
Cagliari – Inter Milan
Empoli – Parma
Genoa – Frosinone
Lazio – AS Roma
AC Milan – Sassuolo
Napoli – Juventus
SPAL – Sampdoria
Torino – Chievo
Udinese – Bologna

 

Sunnuntai 10.3.2019

Bologna – Cagliari
Chievo – AC Milan
Fiorentina – Lazio
Frosinone – Torino
Inter Milan – SPAL
Juventus – Udinese
Parma – Genoa
AS Roma – Empoli
Sampdoria – Atalanta
Sassuolo – Napoli

 

Sunnuntai 17.3.2019

Atalanta – Chievo
Cagliari – Fiorentina
Empoli – Frosinone
Genoa – Juventus
Lazio – Parma
AC Milan – Inter Milan
Napoli – Udinese
SPAL – AS Roma
Sassuolo – Sampdoria
Torino – Bologna

 

Sunnuntai 31.3.2019

Bologna – Sassuolo
Chievo – Cagliari
Fiorentina – Torino
Frosinone – SPAL
Inter Milan – Lazio
Juventus – Empoli
Parma – Atalanta
AS Roma – Napoli
Sampdoria – AC Milan
Udinese – Genoa

 

Huhtikuu

 

Keskiviikko 3.4.2019

Atalanta – Bologna
Cagliari – Juventus
Empoli – Napoli
Frosinone – Parma
Genoa – Inter Milan
AC Milan – Udinese
AS Roma – Fiorentina
SPAL – Lazio
Sassuolo – Chievo
Torino – Sampdoria

 

Sunnuntai 7.4.2019

Bologna – Chievo
Cagliari – SPAL
Fiorentina – Frosinone
Inter Milan – Atalanta
Juventus – AC Milan
Lazio – Sassuolo
Napoli – Genoa
Parma – Torino
Sampdoria – AS Roma
Udinese – Empoli

 

Sunnuntai 14.4.2019

Atalanta – Empoli
Chievo – Napoli
Fiorentina – Bologna
Frosinone – Inter Milan
AC Milan – Lazio
AS Roma – Udinese
SPAL – Juventus
Sampdoria – Genoa
Sassuolo – Parma
Torino – Cagliari

 

Lauantai 20.4.2019

Bologna – Sampdoria
Cagliari – Frosinone
Empoli – SPAL
Genoa – Torino
Inter Milan – AS Roma
Juventus – Fiorentina
Lazio – Chievo
Napoli – Atalanta
Parma – AC Milan
Udinese – Sassuolo

 

Sunnuntai 28.4.2019

Atalanta – Udinese
Bologna – Empoli
Chievo – Parma
Fiorentina – Sassuolo
Frosinone – Napoli
Inter Milan – Juventus
AS Roma – Cagliari
SPAL – Genoa
Sampdoria – Lazio
Torino – AC Milan

 

Toukokuu

 

Sunnuntai 5.5.2019

Chievo – SPAL
Empoli – Fiorentina
Genoa – AS Roma
Juventus – Torino
Lazio – Atalanta
AC Milan – Bologna
Napoli – Cagliari
Parma – Sampdoria
Sassuolo – Frosinone
Udinese – Inter Milan

 

Sunnuntai 12.5.2019

Atalanta – Genoa
Bologna – Parma
Cagliari – Lazio
Fiorentina – AC Milan
Frosinone – Udinese
Inter Milan – Chievo
AS Roma – Juventus
SPAL – Napoli
Sampdoria – Empoli
Torino – Sassuolo

 

Sunnuntai 19.5.2019

Chievo – Sampdoria
Empoli – Torino
Genoa – Cagliari
Juventus – Atalanta
Lazio – Bologna
AC Milan – Frosinone
Napoli – Inter Milan
Parma – Fiorentina
Sassuolo – AS Roma
Udinese – SPAL

 

Sunnuntai 26.5.2019

Atalanta – Sassuolo
Bologna – Napoli
Cagliari – Udinese
Fiorentina – Genoa
Frosinone – Chievo
Inter Milan – Empoli
AS Roma – Parma
SPAL – AC Milan
Sampdoria – Juventus
Torino – Lazio

Televisiointi

 

Serie A:n TV-oikeudet kuuluvat seuraavan kolmen kauden ajan Ruutu.fi-sivustolle. Voit katsoa kaikki pelit myös NordicBet-sivuston kautta ilmaiseksi. Sinulla tulee vain olla tehtynä sivustolle pelitili ja pelikassassasi tulee olla rahaa.

Viimeisimmät vedonlyöntivihjeet

Suuret urheilutapahtumat 2018

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.