Tee vedonlyönnistäsi voitokasta vedonlyöntioppaan avulla!

 

Ensimmäisessä osiossa käydään läpi vedonlyönnin alkeita. Mikäli olet aloittamassa vedonlyöntiä tai koet, ettet tiedä siitä tarpeeksi, niin tämä opas toimii erinomaisena pohjana uuden harrastuksen tai jopa ammatin aloittamiseen! Käyn kappaleittain läpi erinäisiä asioita vedonlyöntiin liittyen. Tämän ensimmäisen osion tarkoituksena on antaa hyvä pohja, kun siirrytään syventävien aiheiden kautta sitten vielä lajikohtaisiin asioihin.

 

Vedonlyönti on harrastuksena tietenkin riskialtis. Suurimpia riskejä ovat taloudellinen ahdinko sekä peliriippuvuuteen ”sairastuminen”. Tauot ovat yksi avaintekijä näiden asioiden ehkäisemisessä, sillä siten saat kasattua taas ajatukset eikä lähde niin sanotusti mopokäsistä. Oppaassa on myös riskien- sekä kassanhallintaan erinomaisia vinkkejä, jotka kannattaa ehdottomasti sisäistää hyvin!

 

Vedonlyöjän pelikassa ja panostus

Pelikassaan luetaan mukaan kaikki varat, jotka olet pelaamiseen varannut. Eli myöskin avoimet vedot kuuluvat tähän kategoriaan. Kuitenkin on hyvä muistaa, että pelaamiseen tarkoitetut varat kannattaa pitää erillään muista rahoista. Tähän on loistavia erilaisia apuvälineitä keksitty, kuten nettilompakot. Esimerkiksi Skrill ja Neteller tarjoavat lisäksi myös normaalia pankkikorttia, jota käytettäessä varat lähtevät nettilompakosta. Tällöin on hyvä hätävara sekä sitten myös pelirahat ovat eri paikassa, kuin elämiseen tarkoitetut varannot.

 

”Vedonlyönti ei ole kilpajuoksu, vaan enemmänkin shakkia” Tähän fraasiin on kiteytetty se ydin asia, joka vedonlyönnissä tulee aina pitää mukana. Maltti on valttia. Rikastuminen vedonlyönnillä ei todellakaan tapahdu hetkessä, vaan se on pitkä prosessi. Vain murto-osa pelaajista ”rikastuu” äkillisesti, sillä niin sanottujen rekkojen ja yhdistelmien voittaminen on todella epätodennäköistä. Vedonlyönnissä vaaditaan kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Pelikassa kasvaa kyllä koko ajan, kunhan vain on kärsivällinen. Maltillinen panostus pelikassaan nähden on kaiken a ja o. Koko pelikassaa ei siis yhteen kohteeseen ole tarkoitus survoa.

 

Mikä sitten on sopiva panos vedolle?

Sopiva panos riippuu täysin pelikassasta. Jollekin 100€ on todella suuri, kun toiselle se on taas äärettömän pieni. Tulee muistaa, ettei se panoksen koko hyvää pelaajaa tee, vaan nimenomaan pelaamisen voitollisuus. Panosskaala tulee suhteuttaa omaan pelikassaansa sopivaksi, ja tähänkin on keksitty erinäisiä keinoja.

 

Mikä sitten on ”panosskaala”?

Panosskaalalla tarkoitetaan, että panostus pidetään tietyn suuruisena. Suuruus vaihtelee pelikassan koon mukaan. Panostus tulee aina pitää maltillisena, järkevää ei ole lyödä esimerkiksi puolta kassaa yhteen kohteeseen kiinni. Useimmiten yksittäisen kohteen panostus pidetään 1-10% välillä suhteessa pelikassaan. Yksikköpanostus onkin tähän oiva tapa pysyä kartalla, että miten paljon panostaa kohteeseen.

 

Yksikköpanostuksella tarkoitetaan, että kassa jaetaan esimerkiksi 100 osaan, jolloin 1 yksikkö on 1% pelikassasta. Tätä skaalaa voi totta kai muuttaa itselle sopivaksi, kunhan järki pysyy mukana tässäkin touhussa.

 

ESIMERKKI

Pasin pelikassa on 1000€, ja hän hän on päättänyt jakaa kassan sataan yksikköön, jolloin panostus on helppo laskea. Panosskaalaksi hän on valinnut 1-5 yksikköä, eli 1 yksikkö vastaa prosentin osuutta kassasta. Pasi alkaa hiljalleen kasvattamaan kassaansa, ja mahdollisesti myös rikastumaan pikkuhiljaa.

 

Panostuksen ollessa maltillinen on tappion riski määrällisesti paljon pienempi. Maltillinen panostus kannattaa pitää mielessä niin tappio- sekä voittoputken aikana. Tämän vuoksi yksikköpanostus on enemmän kuin suositeltavaa, sillä panostus pysyy poikkeuksetta näin maltillisena.

 

Vedonlyönnin kirjanpito

Kirjanpitoon merkataan jokainen veto, jonka asetat. Tämän ideana on seurata vetojen onnistumista eri akseleilla. Mikäli lyöt vetoa useammasta lajista tai sarjasta, niin kannattaa nämäkin merkata ylös, jotta näet, miten kyseisen lajin betsailu onnistuu. Excel on erinomainen apuväline tähän.

 

Laji, sarja, kohde, päivämäärä, kerroin, peliyhtiö, Panos, palautus

Laji, sarja, kohde ja päivä määrä merkataan kirjanpitoon ensin. Näistä sarakkeista saat tarvittavat tiedot lajikohtaiseen vedonlyöntiin sekä kyseisen ajankohdan voitollisuuteen liittyen. Tämän jälkeen lisätään kerroin, ja bookkeri. Bookkeri kannattaa lisätä seurantaan, sillä näin voit vertailla vedonlyönnin aikana eri yhtiöiden tarjoamia kertoimia sarjoissa, joihin asetat vetoja. Kertoimet tosiaan vaihtelevat bookkereilla paljon, ja saatat hävitä voitoissasikin suuria summia pitkällä tähtäimellä. Sitten lisäillään panos, jota käytetään sitten myöhemmin palautuksen ja palautusprosenttien laskemisessa. Palautukseen merkataan vetolapun voitettu summa tai sitten vastaavasti hävitty panos.

Nämä tiedot antavat paremman käsityksen siitä, että miten kyseisen lajin vedonlyönti sujuu.

 

ESIMERKKI

Toivo lyö vedon 11.04.2018 Miami Heatin ja Toronto Raptorsin väliseen otteluun. Hän asettaa vedon Miami Heatin voitolle valitsemallaan peliyhtiöllä, joka tässä tapauksessa on Pinnacle. Toivo on päättänyt panostaa omasta pelikassastaan 5% otteluun, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa 50 euroa. Miami Heat voittaa ottelun jatkoajalla, lukemin 116-109, mikä tarkoittaa, että Toivon veto on voittanut. Hän merkitsee kirjanpitoon vedon ja voiton.

 

Toivo asetti myös toisen vedon samalle yölle. Minnesota Timberwolvesin ja Denver Nuggetsin tiukkaan kamppailuun Toivo asetti 50€ panoksen Denver Nuggetsille kertoimella 2.44. Hän pelasi tämän vedon myöskin Pinnaclella. Toivon harmiksi Denver koki karvaan tappion ottelussa, ja Toivo hävisi vedon. Toivo merkkaa kirjanpitoon vedon tappioksi.

 

Tähän tapaan:

Kirjanpito auttaa siis pelikassan hallitsemista, ja panostuksen pitämistä maltillisena. Näin saat osviittaa liittyen lajikohtaiseen menestykseen, sekä ylipäätään vedonlyöntisi voitollisuuteen. Excel on erinomainen työkalu seurannan ja kirjanpidon pitämiseen.

Tiedon kerääminen ja analysointi

 

Tiedon keräämiseen liittyy monia erilaisia seikkoja, joita käyn sitten alla läpi kappaleittain.

 

Seuraaminen

Tietyn sarjan aktiivinen seuraaminen totta kai parantaa mahdollisuuksia vedonlyönnissä, sillä pohjatiedot sekä pelaajien taustat ja pelityyli on selvillä jo enne, kuin muuta lähtee tutkimaan. Lajin seuraaminen ei kuitenkaan vedonlyönnin piireissä ammattilaista tee, sillä siihen liittyy niin paljon muutakin. Seuraaminen kuitenkin auttaa suuresti, kun mietitään psykologisia ja fyysisiä vaikuttavia tekijöitä esimerkiksi live- vedonlyönnissä.

 

Tilastot

Tilastoista tulee olla hyvin perillä. Tilastoihin lukeutuu niin paljon erinäisiä vaikuttavia tekijöitä, ja näitä analysoimalla pääsee jo erittäinkin pitkälle. Esimerkiksi jääkiekossa ylivoima- ja alivoima tehokkuus tai baseballissa syöttäjän tilastot ovat tärkeitä seikkoja ottaa huomioon, kun vetoja alkaa miettimään. Esimerkkinä otetaan tähän jääkiekko.

 

Pasin tietämys sijoittuu NHL:n puolelle. Hän tutkii yön tulevia pelejä, ja etsii mahdollisia kohteita. Hän löytää ensimmäiseltä playoff-kierrokselta ottelun, jossa pelaavat vastakkain Vegas Golden Knights ja Los Angeles Kings. Hän tutkii runkosarja menestystä, ja huomaakin Vegasin pelanneen runkosarjan erittäin hyvin. Kings oli pelannut kohtuullisen runkosarjan, mutta Vegasilla oli mennyt tilastojen valossa paremmin. Hän huomaa myös, että joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet todella tiukkoja kuluvalla kaudella, ja kaksi kohtaamista onkin ratkottu vasta jatkoajalla. Maaleja otteluissa on tullut todella niukasti, ja hän päättääkin ottaa vetolapulle maalimääräveikkauksen. Peli päättyy tiukan taistelun jälkeen Vegasin kotivoittoon 1-0, ja Pasin asettama veto Alle 5 maalia on onnistunut.

 

Tilastoista saa todella hyvän pohjan vedoille, mutta ei niidenkään pohjalta yksinään voi vetoja lyödä sisään. Tilastotappioita tulee aina eli joukkue on hurjassa voittoputkessa, ja sitten tulee se yksi tappio.Tilastojen ja seuraamisen lisäksi on paljon muutakin, mitä tulee ottaa huomioon asettaessa vetoa ja etsiessä kohteita.

 

Olosuhteet ja kokoonpanot

Olosuhteiden ja kokoonpanojen huomioiminen on erityisen tärkeää vedonlyönnissä. Kokoonpanomuutokset tai olosuhdevaihtelut tekevät vedonlyöntiin juurikin ne tilastotappiot.

 

Olosuhteet vaikuttavat oleellisesti ottelun kulkuun. Esimerkiksi kaksi joukkuetta saattavat taistella pudotuspeleihin pääsystä, mikä nostaa otteluun kohdistuvaa panosta molemmilta joukkueilta. Tunteet kuohuvat, joten sääntöjen vastaista toimintaakin varmasti harrastetaan enemmän. Paineiden kasvaessa myös virheitä tulee, mikä voi kostautua esimerkiksi omaan päähän ladatulla maalilla. Voi myös tulla vastaan tilanteita, joissa toisella joukkueella ei ole enää mitään panosta kyseisessä ottelussa, kun taas toinen taistelee todella jatkoon pääsystä.

 

 

Kokoonpanoissa voi tulla suuriakin muutoksia eri otteluissa. Loukkaantumiset, lepuutukset ja kierrot kuuluvat kauden kuvioihin, sillä samat pelaajat eivät kykene pelaamaan joka ottelussa täysiä minuutteja. kaikkihan me tarvitsemme välillä lepoa. Otteluissa saattaa ilmetä yllättäviä ja kriittisiä poissaoloja, jotka vaikuttavat suuresti ottelun kulkuun.

 

ESIMERKKI

Pasi lähtee tutkimaan tilastojen jälkeen yön NBA-ottelua, jossa vastakkain asettuvat Boston Celtics ja Cleveland Cavaliers. Cavaliersilta on loukkaantumisen johdosta poissa joukkueen kulmakivi, LeBron James, joten pistemäärä tulee jäämään Cavsin osalta alhaisemmaksi. Pasi ottaa tämän huomioon vedoissaan, ja päättää lyödä Celticsin voitolle rahansa. Celtics voittaa ottelun, ja Pasi saa rahaa.

Erilaisia vetoja: Yhdistelmät, Järjestelmät ja Singlet

Tässä kappaleessa käsitellään erilaisia mahdollisuuksia lyödä vetoja sisään. Viihdepelaajat usein tekevät suuria yhdistelmiä, jotta saisi kerralla suuren voiton. Lajiin perehtyneet ja voitonhakuiset pelaajat lyövät usein pelkkiä singlevetoja, sillä yksittäisen kohteen osuminen on paljon todennäköisempää, kun taas monen kohteen. Järjestelmiä lyödään usein, kun pelataan montaa kohdetta samalle lapulle. Järjestelmiä käyttää niin sanotut viihdepelaajat, kun myös sitten lajiin perehtyneemmätkin.

Yhdistelmät

Yhdistelmävedolla tarkoitetaan vetolappua, jossa on useampi kuin yksi kohde. Tälläisen lapun voittaminen on paljon epätodennäköisempää kuin yksittäisvedon maaliin vienti.

 

Yhdistelmävedot ovat viihdepelaajien piireissä erittäin suosittuja. Tarkoituksena tässä on saada vetolapulle suurempaa kerrointa, jolloin pienellä panoksella mahdollinen voitto on suurempi. Tässä tekee kuitenkin pitkässä juoksussa tappiota, ja paljon.

Järjestelmät

Yhdistelmävedon sijaan voi myös lyödä järjestelmiä, eli vaikka yksi tai kaksikin kohdetta menisi laputa väärin, saa silti jotain takaisin, kunhan loput menevät oikein.

 

ESIMERKKI

Pasi on valinnut vetokupongilleen neljä kohdetta, mutta päättää käyttää yhdistelmän sijaan järjestelmää vedon asettamiseen. Hän valitsee järjestelmästä tuplat ja triplat sekä myös yhdistelmän. Toivon kaikki neljä kohdetta osuvat ja hän saa yhteensä 11 eri voittoa, sillä kupongilla oli 11 erilaista mahdollisuutta voittaa alla olevaan tyyliin.

 

Kohteet merkattu numeroin 1, 2, 3, 4 Tuplat 6 riviä 1,2 1,3 1,4 2,3 2,4 3,4 Triplat 4 riviä 1,2,3 1,2,4 1,3,4 2,3,4 Yhdistelmä 1 rivi 1,2,3,4

 

Voitto on suurempi kuin singleinä vedettäessä, todennäköisempi kuin yhdistelmä, mutta myös huomattavan paljon kalliimpi, koska rivimäärä on suuri. Tässä tapauksessa kuponki maksaisi 11 kertaisesti panoksen, mutta voittomahdollisuus on paljon suurempi, kuin yhdistelmässä, joka maksaa vain sen yhden kerran panoksen.

Singlet

Single-vedot ovat kaikista paras vaihtoehto. Vedonlyönti vaatii pitkäjänteisyyttä, ja tämä vetomuoto sitä vaatiikin. Yhdellä kohteella ei moninkertaista panosta, mutta pitkällä aikavälillä voidaan todeta että single- vedoilla voitolle jäädään paljon herkemmin, kuin millään muulla.

 

Peesaaminen ja kohteen tutkiminen

Kohteiden peesailu on todella yleistä. Peesaamisessakin kannattaa järki pitää mukana, sillä oli vihjaajana kuka hyvänsä, niin veto voi olla omasta mielestä täysin absurdi. Peesattavat kohteet kannattaa itse tutkia, ennen vedon asettamista, ja jos mielipide otteluun on sama, niin veto on todennäköisesti erittäin hyvä kohde. Oma pää mukaan vetoihin, niin kyllä sitä voittoa saadaan tahkottua.

 

Ehdottomasti arvokkain neuvo peesailuun: Älä aseta vetoa sokkona, vaan tutki kohde myös itse!

Peliyhtiön valinta ja bonukset sekä niiden ehdot

Peliyhtiön valinnassa on varsinkin alkuun hyvä vertailla bonuksia, sillä aloituskassa on usein pieni. Moni peliyhtiö tarjoaa talletuksen tuplausta tervetuliasbonuksena, mutta ehdot vaihtelevat hurjasti. Bonus tulee poikkeuksetta kierrättää useamman kerran, ja tähän liittyy myös minimikerroin. Kierrätyksen jälkeen voi saatavilla olevat varat kotiuttaa pankkitilille.

 

Minimikertoimet vaihtelevat useimmiten 1.40-2.00 välillä. Kierrätysvaatimus puolestaan on 3-8 kertaisesti talletus sekä saatu bonus. Nämä ehdot on helppo täyttää, kunhan pitää pään kylmänä, sillä minnekkään ei ole kiire. Usein kierrätykseen on aikaraja, joka on normaalisti 30-60 päivää, eli aikaa on. Kierrätys kannattaa tehdä hiljalleen ja maltillisin panoksin, kuten vedonlyönti yleensäkin. Näin saa parhaan mahdollisen lopputuloksen kierrätykselle.

 

Ehdot bonuksissa kannattaa aina lukea, sillä niissä on paljon eroja. Kierrätysvaatimusten lisäksi, esimerkiksi Cherry Casinon ehdot ovat omaa luokkaansa. Bonusehdot eivät täyty, eli kierrättäminen ei onnistu, mikäli sinulla ei ole alkuperäistalletustasi joko kokonaan hävitty, tai jossain vedossa kiinni. Eli tämä tarkoittaa sitä, että jokaisessa vedossa käytetään ensin talletusta, ennen kuin bonus alkaa kierrättymään.

 

Bonuksilla saat kuitenkin hyvin testailtua eri peliyhtiöitä, ja mahdollisesti nostettua helppoa rahaa ulos, mikäli ei peliyhtiö miellytä tai palvele juuri sinun tarpeitasi. Muiden mielipiteitä ja neuvoja kannattaa kuunnella, kun päätät peliyhtiötä. Alkuun kannattaa aloittaa yhdessä paikassa, ja vaihtaa mikäli kyseinen yhtiö ei miellytä. Bonukset kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä saat talletuksen päälle joka tapauksessa ”ilmaista pelirahaa”, jonka kierrättämällä saat ylimääräistä tilille!

 

Kertoimet vaihtelevat myös hyvin paljon yhtiöiden välillä. Ei siis kannata tarrautua bonuksiin ainoastaan, sillä pitkässä juoksussa, vaikka bonusta ei peliyhtiöllä olisi, niin kertoimet saattavat olla niinkin paljon paremmat, että se on jo itsessään omanlainen bonuksensa.

Vedonlyönnin moninaiset muodot

 

Handicap, Asian handicap, 3Way Handicap -vetomuodot

Handicapia tarkoitetaan vedonlyönnissä tasoituksella. Eli asettaessa vedon esimerkiksi Kouvot handicap +15,5 kohteeseen, niin sinun vedossasi Kouvot johtaa heti ottelun alussa 15 pisteellä. Mikäli Kouvot häviävät siis maksimissaan 15 pisteellä, niin voitat vedon, mutta jos Kouvot häviää yli 15 pisteellä niin häviät. Handicapit ovat kaikissa lajeissa yleisiä. Nämä ovat helpoimpia tasoituksia ymmärtää, ja lyödä.

 

Asian Handicap onkin hieman haasteellisempi selittää. Tästä syystä meillä on kuva havainnollistamassa, miten Asian handicap toimii.

 

3Way handicapia käyttäessä on puolestaan myös tasapelin mahdollisuus. Esimerkiksi jalkapallossa, jos vastakkain olisivat vaikka Manchester City ja Manchester United, niin voit lyödä tasoituksia +1, +2,+3… maaliia haluamallesi joukkueelle. Jos valitset tasoitukseksi esimerkiksi Manchester United +1, ja kohteeksi Tasapelin, niin Manchester Cityn tulee voittaa tasan yhdellä maalilla, jotta voitat. Mikäli peli päättyy siis tasan, häviät vedon, City voittaa yli yhdellä maalilla, häviät vedon tai jos City häviää ottelun, niin häviät vedon. Jos City puolestaan voittaa ottelun yhdellä maalilla, esimerkiksi lukemin 2-1, niin vetosi voittaa.

 

Yli/Alle-vedot

Pääsääntöisesti näissä pelataan maalimääriä tai pistemääriä. Eli voit veikata, että ottelussa tulee yli 2,5 maalia, mikä tarkoittaa, että jos ottelussa tulee vähintään 3 maalia, niin voitat, ja jos maksimissaan kaksi

Jalkapallo

 

Jalkapallo on yksi suosituimmista, ellei suosituin laji, josta pelaajat lyövät vetoa. Jalkapalloa pelataan melkein jokaisessa maassa ja vedonlyöntisivustojen listoilta löytyy kohteita todella monen maan liigoihin.

 

Vedonlyöntioppaastamme löydät kaikki tarvittavat tiedot mitä jalkapallovedonlyönnissä pitää ja kannattaa pyrkiä ottamaan huomioon. Kyseessä on todella suosittu laji, joten kohteiden löytäminen on helppoa. Toisaalta taas valuen löytäminen on kohteista on erittäin haastavaa, sillä jalkapalloon on tarjolla niin paljon dataa ja kertoimissa on harvemmin juurikaan ilmaa.

 

Tarkemmin jalkapallovedonlyöntiin liittyviä asioita pääset tarkastelemaan lajin omalta sivulta, jonne voit siirtyä tästä.

Jääkiekko

 

Myös jääkiekko lukeutuu maailman suosituimpiin urheilulajeihin. Etenkin vedonlyönnin kannalta jääkiekko nousee suureen suosioon. Suosion suuruus johtuu siitä, että laji on levinnyt niin laajalti, ja lähes joka
maailman kolkassa jääkiekkoa harrastetaan, mutta myös siitä, että jääkiekossa on niin paljon tapahtumaa pitkin vuotta, että se saa suuren mediahuomion.

 

Vedonlyöntikohteita jääkiekkoon on tarjolla todella laaja kattaus ja kertoimet ovat yleensä todella hyviä, varsinkin jääkiekon NHL-liigassa. Myös haasteita lajista löytyy, sillä ottelun kulku voi kääntyä hyvinkin nopeasti toiselle joukkueelle.

 

Lisää tietoa jääkiekkovedonlyönnistä löydät lajille suunnatulta sivulta, jossa pääset käsiksi suomalaisten suosikkilajin vedonlyöntisaloihin. Sivulle pääset tämän linkin kautta.

Koripallo

 

Lauri Markkasen noustua suuren maailman tietoisuuteen saadessaan pelipaikan NBA:sta, on koripallon suosio kasvanut todella isosti Suomessa.

 

Kuten jääkiekko, myös koripallo on todella nopeatempoinen laji ja sitäkin voi kutsua niin sanotuksi ”momentum”-lajiksi, sillä tilanteet vaihtelevat parketilla todella nopeasti.

 

Koripallo-sivullamme uppoudumme enemmän koripallon saloihin ja selvennämme mitä kannattaa ottaa huomioon, kun lyöt vetoa kyseisestä lajista.

Tennis 

 

Tennis on yksi suosituimmista vedonlyöntilajeista koko maailmassa ja myös suomalaiset tykkäävät lyödä vetoa maailman suosituimmasta yksilölajista.

 

Tenniksestä todella mielenkiintoisen lajin veikata tekee se fakta, että kyseessä on yksilölaji ja yhden ottelun aikana voi pelaajan taso ailahdella isostikin. Myös alustalla ja pelaajien tyyleillä on iso vaikutus pelin kulkuun.

 

Käymme oppaassa läpi tenniksen perusasioita ja pureudumme myös syvälle vedonlyönnin kannalta tärkeisiin asioihin. Yksilölajien kuninkaaseen pääset tutustumaan tennis-sivullamme.

Baseball

 

Baseball on vedonlyönnin puolelta katsottuna yksi mielenkiintoisimmista ja vaikeimmista lajeista lyödä vetoa. Lajissa on todella suuri määrä muuttujia, jotka vaikuttavat ottelun kulkuun.

 

Oppaassamme käymme läpi Baseballin termejä, jotta oppisit lajin perusteet ja ymmärtäisit mitä tarvitsee ottaa huomioon, kun aloitat lyömään vetoa tästä, varsinkin Ameriikassa todella suositusta lajista. Baseball-sivultamme löydät tuhdin paketin lajin vedonlyöntiin liittyvistä seikoista ja pääset paremmin kiinni monimutkaisen lajin saloihin.

Amerikkalainen jalkapallo 

 

Baseballin tavoin, myös Amerikkalainen jalkapallo eli tutummin jenkkifutis, on todella kiehtova ja paljon muuttujia sisältävä laji. Molemmissa joukkueissa on paljon pelaajia ja loukkaantumiset ovat todella tärkeä asia, kun mietitään lajia vedonlyönnin kannalta. Myös sääolosuhteilla on iso rooli ottelun kulussa.

 

Oppaassamme pääset mukaan lajin saloihin ja opetamme lukijoillemme Jenkkifutikseen liittyvät termit ja pelin kulun NFL-liigan avulla. USA:n suosituin laji tarjoaa paljon mielenkiintoisia asioita vedonlyönnin kannalta ja niitä pääset tarkastamaan NFL-sivultamme.