Wimbledon 2018

 

Iso Britanniassa vuosittain järjestettävä Wimbledon on maailman suosituin tennisturnaus. Kyseessä on tenniskauden kolmas Grand Slam-turnaus ja se pelataan 2.7.-15.7. välisenä aikana. Veikkausvedot ovat tiiviisti mukana turnauksessa heti alusta asti. Tarjoamme sivuillamme vedonlyöntivihjeitä sekä paljon muuta turnaukseen liittyvää.

Wimbledon 2018 Turnaus

All England Lawn Tennis and Croquet Clubilla järjestettävä turnaus kestää kaksi viikkoa ja se on Gran Slam-kiertueen ainoa turnaus, joka pelataan ruohoalustalla.

 

Turnauksen ohjelmaan aikuisten puolella sisältyy miesten kaksinpeli, naisten kaksinpeli, miesten nelinpeli sekä naisten nelinpeli.
Miesten kaksinpelin hallitsevana mestarina turnaukseen lähtee sveitsiläinen legenda Roger Federer ja puolestaan naisissa mestaruttaa puolustamaan lähtee espanjalainen Garbine Muguruza.

Wimbledon 2018 – Turnausennakko

 

Maanantaina pyörähtää käyntiin järjestyksessään jo 132. Wimbledon -tennisturnaus. Turnaus pelataan totuttuun tapaan Lontoossa, All England Lawn Tennis ja Croquet Clubilla. Perinteikäs turnaus on monien mielestä kaikista arvostetuin Grand Slam- turnaus ja se pelataan perinteiseen tapaan ruoholla. Ruohokaudella on vain reilun kuukauden mittainen paikka tenniskalenterissa ja se huipentuu juurikin Wimbledoniin. Turnaus kestää kaksi viikkoa 2.7 – 15.7 ja siinä ajassa selvitetään sekä miehissä että naisissa, kuka hallitsee parhaiten pelin ruoholla.

 

128 pelaajaa sekä miehissä että naisissa lähtee tavoittelemaan samaa unelmaa, päästä kohottomaan himottua Wimbledonin mestaruuspokaalia. Puolustavana mestarina miesten turnaukseen lähtee tuttu nimi, Roger Federer. Sveitsiläisellä nurmikenttien spesialistilla on takataskussaan jo peräti kahdeksan mestaruutta Wimbledonista. Naisten puolella puolustavana mestarina turnaukseen lähtee puolestaan espanjalainen Garbine Muguruza.

 

Miehet

 

Miesten puolella mestaruuttaan puolustamaan lähtevä 36- vuotias Roger Federer on tänäkin vuonna suurin ennakkosuosikki voittamaan mestaruuden. Federer jätti väliin koko massakauden ja aloitti keskittymisen kohti Wimbledonia jo hyvissä ajoin keväällä. Mies palasi kentille kesäkuussa ruohokauden alkaessa ja voitti heti Stuttgartissa pelatun turnauksen. Seuraavalla viikolla sveitsiläinen eteni niin ikään finaaliin asti Hallen turnauksessa, mutta koki siellä yllättäen tappion lahjakkaalle Borna Coricille. Yhdeksäs mestaruus on kuitenkin hyvinkin sveitsiläisen saavutettavissa.

 

Ykköskorin haastajat ovat tuttuja nimiä myös suurelle yleisölle. Maailmanlistan ykköspelaaja Rafael Nadal lähtee tavoittelemaan kolmatta Wimbledonin mestaruutta. Nadal ei osallistunut yhteenkään ruohoturnaukseen ennen Wimbledonia. Muutama harjoituspeli on kuitenkin alla, ja espanjalainen on edelleen vaikeasti voitettavissa myös ruoholla. Novak Djokovic on puolestaan jälleen löytämässä parasta peliään ja serbialainen on inhottava vastustaja kenelle tahansa turnauksessa. Kroatian Marin Cilic on niin ikään, kuin kotonaan ruoholla. Isokokoinen Cilic omaa vahvat peruslyönnit molemmilta puolilta ja loistavan syötön. Cilicin ruohokunnosta saatiin oiva osoitus juuri Wimledonin alla, kun mies voitti ATP 500- turnauksen Lontoossa. Finaalissa kaatui juurikin Djokovic.

 

Ykköshaastajien takana on monta nimeä, joilla on myös erinomaiset mahdollisuudet menestyä turnauksessa. Nuorta Alexander Zverevia ei tule unohtuu puhuttaessa mahdollisista voittajista. Vaikka saksalaisen valmistavat turnaukset ennen Wimbledonia menivätkin heikosti, tulee Zverev taatusti nälkäisenä Lontooseen. Kovasyöttöiset Milos Raonic ja Nick Kyrgios janoavat myös menestystä Wimbledonissa. Nämä herrat ovat aina vaikeasti kaadettavissa ruoholla, ja mikäli kaikki menee nappiin, voidaan heidät nähdä pitkälläkin turnauksessa. Hieman kauempana yllätyssaumaa kärkkyvät myös nimet Juan Martin Del Potro, Borna Coric ja Grigor Dimitrov. Pohjois-Amerikan kaksikko Sam Querrey ja John Isner ovat myös nauttineet menestystä ruoholla ja kovasyöttöistä kaksikkoa on kaikkien syytä varoa.

 

Turnauksen alla saatiin myös ikäviä uutisia, kun vastikään kentille palannut Andy Murray joutuu vetäytymään turnauksesta. Murray ei koe olevansa vielä siinä kunnossa, että osallistuminen Wimbledoniin olisi järkevää, varsinkin kun ottelut pelataan paras 5:stä systeemillä. Näinpä kotiyleisön katseet kohdistuvat Kyle Edmundiin. Brittien menestyshaaveet ovat miesten puolella tiukasti Edmundin varassa, muille brittipelaajille on tarjolla lähinnä statistin rooli.

 

Mestari: Roger Federer. Sveitsiläinen nappaa yhdeksän mestaruutensa Wimbledonissa. Federerin tehokas ja tyylikäs peli ruoholla jauhaa tulosta seuraavat kaksi viikkoa, ja vastustajat joutuvat toteamaan konkarin vielä kerran paremmakseen.

 

Seuraa heitä:

 

Nick Kyrgios: Tenniskenttien viihdyttäjä ja rääväsuu. Sakkoja tulee välillä lausunnoista ja välillä tempuista pelikentällä. Erinomainen pelaaja, jonka peli sopii ruoholle kuin voi puuroon. Kentältä herralta voi odottaa mitä tahansa. Jos peli kulkee ja maistuu, mahdollisuudet pitkälle turnauksessa.

 

John Isner: Ässiä, ässiä ja vielä kerran ässiä. Tulee paukuttamaan mielettömän määrän läpisyöttöjä Wimbledonissa. Voi päästä pitkälle massiivisella syötöllään ja kovilla kämmenlyönneillään. Pelasi ennätyspitkän ottelun yhdessä Nicolas Mahutin kanssa vuonna 2010 Wimbledonissa. Ottelu kesti hurjat 11 tuntia ja viisi minuuttia, ja sitä pelattiin kolmena eri päivänä.

 

Borna Coric: 21- vuotias nuorukainen. Kaatoi Roger Federerin ruoholla ja juhli mestaruutta Hallessa. Itseluottamus siis varmasti tapissaan, mutta miten onnistuu Wimbledonissa? Todella lahjakas pelaaja.

 

Naiset

 

Naisten puolella puolustavana mestarina turnaukseen lähtee siis Garbine Muguruza. Muguruza on ehdottomasti yksi ennakkosuosikeista, mutta ei kuitenkaan yhtä selvä suosikki, kuin Federer miesten puolella. Naisissa potentiaalisia voittajakandidaatteja on muutenkin enemmän kuin miesten sarjassa. Ykkössuosikkeihin Muguruzan ohella kuuluu seitsemän mestaruuden Serena Williams. Williamsin pelikunnon yllä leijuu kuitenkin kysymysmerkkejä. Tänä vuonna kentille pelannut Williams joutui jättämään pelit kesken Ranskan Avoimissa ja ei ole sen jälkeen osallistunut turnauksiin. Mikäli kunto ja pelivire löytyy, on Serenan voittaminen ruoholla aina vaikeaa. Tsekin Petra Kvitova on myös erinomainen ruohopelaaja, ja isoimpia ennakkosuosikkeja. Kvitovan kausi on ollut erinomainen, mutta myös Petra joutui vetäytymään Wimbledoniin valmistavasta turnauksesta Eastbournessa.

 

Jos edellä mainitut pelaajat ovat ykkösuosikkeja, on raja seuraaviin takana kärkkyviin pelaajiin vain hiuksen hieno. Naisten ranking ykkönen Simona Halep on aina vaikeasti voitettavissa alustalla kuin alustalla, mahtavan fysiikan ja puolustuspelin omaava romanialainen lähtee siis turnaukseen ykkössijoitettuna. Myös itseluottamus on varmasti tapissaan, sillä Halep onnistui vihdoin ja viimein voittamaan Grand Slam -turnauksen tänä vuonna Ranskassa. Caroline Wozniacki on turnauksen kakkossijoitettu ja Wozniackin valmistavat pelit Wimbledonin alla sujuivatkin erinomaisesti. Tanskalainen voitti mestaruuden Eastbournessa. Hurjan syötön omaavaa Karolina Pliskovaa ei voi jättää ulos laskuista. Kovalyöntinen tsekkiläinen on niin ikään potentiaalinen mestariehdokas. Angelique Kerber ja Sloane Stephens ovat myös mukana tässä ykköskorissa, mahdollisista mestareista puhuttaessa.

 

Haastajien listan isoin nimi on Maria Sharapova, kertaalleen turnauksen voittanut venäläinen on kuitenkin ollut vielä kaukana parhaasta tasostaan. Muista haastajista voitaisiin nostaa esille myös kokenut Agniezka Radwanska, Madison Keys, Magdalena Rybarikova ja Elena Svitolina. Nuorta sukupolvea haastajissa edustaa puolestaan hienosti Eastbournen finaaliin edennyt valkovenäläinen Aryna Sabalenka.

 

Naisissa brittien katseet kohdistuvat Johanna Kontaan. Maailmanlistan sijalla 24. majaileva Konta omaa erinomaisesti ruoholle sopivan pelityylin. Kontalla on hyvä syöttö ja todella voimakkaat peruslyönnit. Kotiyleisö odottaakin varmasti menestystä Kontalta. Mahdollisuus on päästä pitkälle, jos kestää paineet.

 

Naisten puolella tilanne on siis kuitenkin huomattavasti haastavampi ennustaessa mahdollista voittajaa. Terävin kärki on hyvin laaja ja kärjen takana on iso määrä pelaajia, jotka voivat hyvänä päivänä voittaa kenet tahansa. Edessä on upea kaksiviikkoinen ja naisten turnauksesta on lupa odottaa erityisen mielenkiintoista!
Mestari: Caroline Wozniacki. Tanskalainen lyöntiseinä, hakee mahdottoman tuntuisetkin pallot peliin yhä uudestaan ja uudestaan. Vahvan puolustuspelin varaan on hyvä rakentaa. Alla erinomainen turnaus Eastbournessa.

 

Seuraa heitä:

 

Ashleigh Barty: 22- vuotias pienikokoinen pelaaja, joka omaa kuitenkin todella hurjan kämmenlyönnin. Pelityyli sopii erinomaisesti ruoholle, siitä todisteena junioreiden mestaruus Wimbledonista. Lupa odottaa menestystä tänä vuonna.

 

Mihaela Buzarnescu: ”Myöhäisherännyt” lahjakkuus, vasta tällä kaudella isommin tennisihmisten tietoisuuteen noussut 30- vuotias romanialainen omaa alustalle kuin alustalle sopivan pelityylin. Majailee jo maailmanlistan sijalla 28. Nousi viime vuonna ensimmäisen kerran top- 100.

 

Magdalena Rybarikova: Viime vuonna sensaatiomaisesti aina välieriin asti. Kokenut 29- vuotias haluaa varmasti yltää vähintään samaan tänä vuonna. Ruohokenttien spesialisti.

wimbledon 2018 vedonlyönti vihjeet

Turnauspaikka – All England Club

 

All England Lawn Tennis and Croquet Club eli tuttavallisemmin All England Club toimii luonnollisesti tänäkin vuonna Wimbelonin näyttämönä. Lontoon Church Roadilla sijaitseva klubi on yksityinen tennis-klubi, joka avataan suurelle yleisöllä aina kisojen ajaksi.

 

Kilpailullisiin tarkoituksiin ruohokenttiä klubilla on peräti 18 ja lisäksi pelaajille on tarjolla 22 harjoituskenttää. Alueelta löytyy myös kahdeksan savikenttää ja viisi sisätiloissa olevaa tenniskenttää.

 

Alueen silmäteränä toimii keskuskenttä eli Center Court, jossa pidetään luonnollisesti myös Wimbledonin kaksinpelien finaalit. Keskuskenttä on toiminut myös vuoden 2012 kesäolympialaisten finaali-näyttämönä. Näyttävän kentän yleisökapasiteetti on 15 000 ja näin ollen se on neljänneksi suurin tennis-stadion maailmassa.

Wimbledon 2018 – Turnauksen aikataulu

 

Wimbledonin turnaus lyödään käyntiin maanantaina 2. heinäkuuta ensimmäisen kierroksen otteluilla. Turnaus pelataan läpi todella nopealla tahdilla ja tapahtuman päättävä miesten kaksinpelin finaali pelataan sunnuntaina 15.6.

 

 

Maanantai 2.7.

-Ensimmäinen kierros käyntiin

 

 

Keskiviikko 4.7.

-Toinen kierros käyntiin

 

 

Perjantai 6.7.

-Kolmas kierros käyntiin

 

 

Maanantai 9.6.

-Neljännesvälierät

 

 

Tiistai 10.6.

-Naisten puolivälierät

 

 

Keskiviikko 11.6.

-Miesten puolivälierät

 

 

Torstai 12.6.

-Naisten välierät

 

 

Perjantai 13.6.

-Miesten välierät

 

 

Lauantai 14.6.

-Naisten finaali

 

Sunnuntai 15.6.

-Miesten finaali

Wimbledon 2018 – Vedonlyönti

 

Tennis on vedonlyöjien keskuudessa erittäin suosittu laji ja vedonlyöntiyhtiöt tarjoavatkin sivuillaan paljon erilaisia kohteita ja tarjouksia turnauksen aikana. Veikkausvedot on tiiviisti mukana Wimbledon-turnauksessa ja tarjoamme joka päivä lukijoillemme vedonlyöntivihjeitä kaksi viikkoa kestävän rupeaman aikana. Muistathan että meiltä löytyy myös kattava tennis vedonlyönti yleisopas.

 

Vedonlyöntivihjeet

 

Sivustoltamme löydät päivittäin vihjeet Wimbledonin jokaisena päivänä. Kaikki vedonlyöntivihjeet ovat luettavissa veikkausvihjeet -sivulta.

 

Voittajavedot

 

Ennen turnauksen alkua lisäjännityksen tuomiseksi kannattaa lyödä vetoa voittajasta. Alla listaamme Wimbledonin voittajasuosikit ja heille tarjottavat kertoimet.

 

Vedonlyöntitarjoukset

 

Useat vedonlyöntisivustot tarjoavat asiakkailleen ennen turnauksen alkua ja sen aikana hyviä tarjouksia ja bonuksia. Keräämme eri sivustoilta parhaat tarjoukset ja listaamme ne sivustollemme, jotta sinä saisit kaiken irti Wimbledon-turnauksesta. Kaikkiin vedonlyöntitarjouksiin pääset käsiksi tarjoukset -sivullamme.

Wimbledon 2018 – Televisionti

 

Wimbledon-turnauksen otteluita pystyt katsomaan Unibet-vedonlyöntisivuston kautta. Jotta pääset katsomaan pelejä on sinun talletettava kertaalleen rahaa sivustolle ja tilillä pitää olla vähintään 0,01€ pelirahaa.

 

Myös Eurosport on vahvasti mukana kesän tennis-huipentumassa ja tarjoaa sekä pääkanavillaan, että Eurosport Playerin kautta otteluita turnauksen edetessä.