Wimbledon 2019

 

Iso Britanniassa vuosittain järjestettävä Wimbledon on maailman suosituin tennisturnaus. Kyseessä on tenniskauden kolmas Grand Slam-turnaus ja se pelataan 1.7.-14.7. välisenä aikana. Veikkausvedot ovat tiiviisti mukana turnauksessa heti alusta asti. Tarjoamme sivuillamme vedonlyöntivihjeitä sekä paljon muuta turnaukseen liittyvää.

Wimbledon 2018 Turnaus

All England Lawn Tennis and Croquet Clubilla järjestettävä turnaus kestää kaksi viikkoa ja se on Gran Slam-kiertueen ainoa turnaus, joka pelataan ruohoalustalla.

 

Turnauksen ohjelmaan aikuisten puolella sisältyy miesten kaksinpeli, naisten kaksinpeli, miesten nelinpeli sekä naisten nelinpeli.
Miesten kaksinpelin hallitsevana mestarina turnaukseen lähtee Serbian legenda Novak Djokovic ja puolestaan naisissa mestaruttaa puolustamaan lähtee Angelique Kerber.

Wimbledon 2019 – Turnausennakko

 

Maanantaina pyörähtää käyntiin järjestyksessään jo 132. Wimbledon -tennisturnaus. Turnaus pelataan totuttuun tapaan Lontoossa, All England Lawn Tennis ja Croquet Clubilla. Perinteikäs turnaus on monien mielestä kaikista arvostetuin Grand Slam- turnaus ja se pelataan perinteiseen tapaan ruoholla. Ruohokaudella on vain reilun kuukauden mittainen paikka tenniskalenterissa ja se huipentuu juurikin Wimbledoniin. Turnaus kestää kaksi viikkoa 1.7 – 14.7 ja siinä ajassa selvitetään sekä miehissä että naisissa, kuka hallitsee parhaiten pelin ruoholla.

 

128 pelaajaa sekä miehissä että naisissa lähtee tavoittelemaan samaa unelmaa, päästä kohottomaan himottua Wimbledonin mestaruuspokaalia. Puolustavana mestarina miesten turnaukseen lähtee tuttu nimi, Novak Djokovic. Naisten puolella puolustavana mestarina turnaukseen lähtee puolestaan espanjalainen Angelique Kerber.

 

Ennakko

 

Wimbledonin tennisturnauksen voittorahoihin tuli tälle kaudelle 11,76% korotus, joten yhteensä potissa on 38 miljoonaa puntaa, joka on reippaasti yli 40 miljoonaa euroa. Tästä miesten ja naisten pelin voittajalle lohkeaa kummallekin 2,35 miljoonan punnan palkinto, finalistille 1,175 miljoonaa puntaa ja semifinaaleissakin putoaville vielä 588 000 puntaa. Neljännesfinaaleihin yltäville on luvassa myös todella muhkea potti, 294 000 puntaa. Tyhjin käsin ei tarvitse lähteä neloskierrokselle selvinneiden, palkintosumma on 176 000 puntaa. Kolmoskierroksella summa on 111 000 puntaa, kakkoskierroksella 72 000 puntaa ja ykköskierroksellakin huimat 45 000 puntaa.

 

Ykköskorin haastajat ovat tuttuja nimiä myös suurelle yleisölle. Maailmanlistan ykköspelaaja Rafael Nadal lähtee tavoittelemaan kolmatta Wimbledonin mestaruutta. Nadal ei osallistunut yhteenkään ruohoturnaukseen ennen Wimbledonia. Muutama harjoituspeli on kuitenkin alla, ja espanjalainen on edelleen vaikeasti voitettavissa myös ruoholla. Novak Djokovic on puolestaan jälleen löytämässä parasta peliään ja serbialainen on inhottava vastustaja kenelle tahansa turnauksessa. Kroatian Marin Cilic on niin ikään, kuin kotonaan ruoholla. Isokokoinen Cilic omaa vahvat peruslyönnit molemmilta puolilta ja loistavan syötön. Cilicin ruohokunnosta saatiin oiva osoitus juuri Wimledonin alla, kun mies voitti ATP 500- turnauksen Lontoossa. Finaalissa kaatui juurikin Djokovic.

 

Ykköshaastajien takana on monta nimeä, joilla on myös erinomaiset mahdollisuudet menestyä turnauksessa. Nuorta Alexander Zverevia ei tule unohtuu puhuttaessa mahdollisista voittajista. Vaikka saksalaisen valmistavat turnaukset ennen Wimbledonia menivätkin heikosti, tulee Zverev taatusti nälkäisenä Lontooseen. Kovasyöttöiset Milos Raonic ja Nick Kyrgios janoavat myös menestystä Wimbledonissa. Nämä herrat ovat aina vaikeasti kaadettavissa ruoholla, ja mikäli kaikki menee nappiin, voidaan heidät nähdä pitkälläkin turnauksessa. Hieman kauempana yllätyssaumaa kärkkyvät myös nimet Juan Martin Del Potro, Borna Coric ja Grigor Dimitrov. Pohjois-Amerikan kaksikko Sam Querrey ja John Isner ovat myös nauttineet menestystä ruoholla ja kovasyöttöistä kaksikkoa on kaikkien syytä varoa.

Mestari: Roger Federer. Sveitsiläinen nappaa yhdeksännen mestaruutensa Wimbledonissa. Federerin tehokas ja tyylikäs peli ruoholla jauhaa tulosta seuraavat kaksi viikkoa, ja vastustajat joutuvat toteamaan konkarin vielä kerran paremmakseen.

 

Seuraa heitä:

 

Nick Kyrgios: Tenniskenttien viihdyttäjä ja rääväsuu. Sakkoja tulee välillä lausunnoista ja välillä tempuista pelikentällä. Erinomainen pelaaja, jonka peli sopii ruoholle kuin voi puuroon. Kentältä herralta voi odottaa mitä tahansa. Jos peli kulkee ja maistuu, mahdollisuudet pitkälle turnauksessa.

 

John Isner: Ässiä, ässiä ja vielä kerran ässiä. Tulee paukuttamaan mielettömän määrän läpisyöttöjä Wimbledonissa. Voi päästä pitkälle massiivisella syötöllään ja kovilla kämmenlyönneillään. Pelasi ennätyspitkän ottelun yhdessä Nicolas Mahutin kanssa vuonna 2010 Wimbledonissa. Ottelu kesti hurjat 11 tuntia ja viisi minuuttia, ja sitä pelattiin kolmena eri päivänä.

 

Borna Coric: 21- vuotias nuorukainen. Kaatoi Roger Federerin ruoholla ja juhli mestaruutta Hallessa. Itseluottamus siis varmasti tapissaan, mutta miten onnistuu Wimbledonissa? Todella lahjakas pelaaja.

 

Naiset

 

Naisten puolella puolustavana mestarina turnaukseen lähtee siis Angelique Kerber. Kerber on ehdottomasti yksi ennakkosuosikeista, mutta ei kuitenkaan yhtä selvä suosikki, kuin Federer miesten puolella. Naisissa potentiaalisia voittajakandidaatteja on muutenkin enemmän kuin miesten sarjassa. Ykkössuosikkeihin Kerberin ohella kuuluu seitsemän mestaruuden Serena Williams. Williamsin pelikunnon yllä leijuu kuitenkin kysymysmerkkejä. Williams on kaukana parhaasta vireestä, mutta on osoittanut aina Grand Slam turnauksissa pystyvänsä parantamaan otteitaan.. Kvitovan kausi on ollut erinomainen, mutta myös Petra joutui vetäytymään Wimbledoniin valmistavasta turnauksesta Eastbournessa.

 

Jos edellä mainitut pelaajat ovat ykkösuosikkeja, on raja seuraaviin takana kärkkyviin pelaajiin vain hiuksen hieno. Naisten ranking ykkönen Simona Halep on aina vaikeasti voitettavissa alustalla kuin alustalla, mahtavan fysiikan ja puolustuspelin omaava romanialainen lähtee siis turnaukseen ykkössijoitettuna.  Caroline Wozniacki on aina nurmella pelatessa ”mustahevonen”. Tanskalainen on menestynyt erinomaisesti vuosien saatossa nurmella, siitä esimerkkinä viime vuonna napattu turnausvoitto Eastbournessa. Hurjan syötön omaavaa Karolina Pliskovaa ei voi jättää ulos laskuista. Kovalyöntinen tsekkiläinen on niin ikään potentiaalinen mestariehdokas. Angelique Kerber ja Sloane Stephens ovat myös mukana tässä ykköskorissa, mahdollisista mestareista puhuttaessa.

 

Haastajien listan isoin nimi on Maria Sharapova, kertaalleen turnauksen voittanut venäläinen on kuitenkin ollut vielä kaukana parhaasta tasostaan. Muista haastajista voitaisiin nostaa esille myös kokenut Agniezka Radwanska, Madison Keys, Magdalena Rybarikova ja Elena Svitolina. Nuorta sukupolvea haastajissa edustaa puolestaan hienosti Eastbournen finaaliin edennyt valkovenäläinen Aryna Sabalenka.

 

Naisissa brittien katseet kohdistuvat Johanna Kontaan. Maailmanlistan sijalla 24. majaileva Konta omaa erinomaisesti ruoholle sopivan pelityylin. Kontalla on hyvä syöttö ja todella voimakkaat peruslyönnit. Kotiyleisö odottaakin varmasti menestystä Kontalta. Mahdollisuus on päästä pitkälle, jos kestää paineet.

 

Naisten puolella tilanne on siis kuitenkin huomattavasti haastavampi ennustaessa mahdollista voittajaa. Terävin kärki on hyvin laaja ja kärjen takana on iso määrä pelaajia, jotka voivat hyvänä päivänä voittaa kenet tahansa. Edessä on upea kaksiviikkoinen ja naisten turnauksesta on lupa odottaa erityisen mielenkiintoista!

 

Seuraa heitä:

Ashleigh Barty: 23- vuotias pienikokoinen pelaaja, joka omaa kuitenkin todella hurjan kämmenlyönnin. Pelityyli sopii erinomaisesti ruoholle, siitä todisteena junioreiden mestaruus Wimbledonista. Lupa odottaa menestystä tänä vuonna.

Magdalena Rybarikova: 2017 Rybarikova eteni aina Välieriin saakka Kokenut 30- vuotias haluaa varmasti yltää vähintään samaan tänä vuonna. Ruohokenttien spesialisti.

wimbledon 2018 vedonlyönti vihjeet

Turnauspaikka – All England Club

 

All England Lawn Tennis and Croquet Club eli tuttavallisemmin All England Club toimii luonnollisesti tänäkin vuonna Wimbelonin näyttämönä. Lontoon Church Roadilla sijaitseva klubi on yksityinen tennis-klubi, joka avataan suurelle yleisöllä aina kisojen ajaksi.

 

Kilpailullisiin tarkoituksiin ruohokenttiä klubilla on peräti 18 ja lisäksi pelaajille on tarjolla 22 harjoituskenttää. Alueelta löytyy myös kahdeksan savikenttää ja viisi sisätiloissa olevaa tenniskenttää.

 

Alueen silmäteränä toimii keskuskenttä eli Center Court, jossa pidetään luonnollisesti myös Wimbledonin kaksinpelien finaalit. Keskuskenttä on toiminut myös vuoden 2012 kesäolympialaisten finaali-näyttämönä. Näyttävän kentän yleisökapasiteetti on 15 000 ja näin ollen se on neljänneksi suurin tennis-stadion maailmassa.

Wimbledon 2019 – Otteluohjelma

 

Wimbledonin turnaus lyödään käyntiin maanantaina 1. heinäkuuta ensimmäisen kierroksen otteluilla. Turnaus pelataan läpi todella nopealla tahdilla ja tapahtuman päättävä miesten kaksinpelin finaali pelataan sunnuntaina 14.7.

24-27.6 – Esikarsinnat

Ma 1.7. – Ensimmäisen kierroksen ottelut alkavat
Ke 3.7. – Toisen kierroksen ottelut alkavat
Pe 5.7. – Kolmannen kierroksen ottelut alkavat
Ma 8.7. – Neljännen kierroksen ottelut alkavat
Ke 10.7. – Puolivälierät
Pe 12.7. – Välierät
Su 14.7. – Finaali

 

Wimbledon 2019 – Vedonlyönti

 

Tennis on vedonlyöjien keskuudessa erittäin suosittu laji ja vedonlyöntiyhtiöt tarjoavatkin sivuillaan paljon erilaisia kohteita ja tarjouksia turnauksen aikana. Veikkausvedot on tiiviisti mukana Wimbledon-turnauksessa ja tarjoamme joka päivä lukijoillemme vedonlyöntivihjeitä kaksi viikkoa kestävän rupeaman aikana. Muistathan että meiltä löytyy myös kattava tennis vedonlyönti yleisopas.

 

Vedonlyöntivihjeet

 

Sivustoltamme löydät päivittäin vihjeet Wimbledonin jokaisena päivänä. Kaikki vedonlyöntivihjeet ovat luettavissa veikkausvihjeet -sivulta.

 

Voittajavedot

 

Ennen turnauksen alkua lisäjännityksen tuomiseksi kannattaa lyödä vetoa voittajasta. Alla listaamme Wimbledonin voittajasuosikit ja heille tarjottavat kertoimet.

 

Vedonlyöntitarjoukset

 

Useat vedonlyöntisivustot tarjoavat asiakkailleen ennen turnauksen alkua ja sen aikana hyviä tarjouksia ja bonuksia. Keräämme eri sivustoilta parhaat tarjoukset ja listaamme ne sivustollemme, jotta sinä saisit kaiken irti Wimbledon-turnauksesta. Kaikkiin vedonlyöntitarjouksiin pääset käsiksi tarjoukset -sivullamme.

Wimbledon 2019 – Televisionti

 

Wimbledon-turnauksen otteluita pystyt katsomaan Unibet-vedonlyöntisivuston kautta. Jotta pääset katsomaan pelejä on sinun talletettava kertaalleen rahaa sivustolle ja tilillä pitää olla vähintään 0,01€ pelirahaa.

 

Myös Eurosport on vahvasti mukana kesän tennis-huipentumassa ja tarjoaa sekä pääkanavillaan, että Eurosport Playerin kautta otteluita turnauksen edetessä.